Végre nyitnak a szépségszalonok: ezt üzeni neked a fodrászod

Akár a te fodrászod is írhatta volna ezt a levelet, hogy a lezárások utáni várva várt viszontlátás a lehető legkevesebb parával járjon mindenki számára.

Végre nyitnak a szépségszalonok: ezt üzeni neked a fodrászod

Kedves rég látott vendégem, nagyon hiányoztál!

És valószínűleg én is a hajadnak. Szép kis lenövés, de nincs vele semmi gond. Tudod, hány lánynak néz ki most ugyanígy a haja?! Megoldjuk, csak arra kérlek, hogy ha eddig türelmes voltál, most még egy kicsit legyél az! Mert attól, hogy nyithatunk végre, a vírus sajnos még nem tűnt el az életünkből – bármennyire is szeretnénk, hogy így legyen.

Egy éve, amikor az első regisztrált itthoni megbetegedéseket követően életbe léptek a korlátozások, akkor mi, a fodrászok egy elég magas százaléka, szintén bezártuk a szalonjainkat, pedig ránk akkor nem vonatkozott a boltzár. Mi mégis azt gondoltuk, hogy a #maradjotthon! részünkről egy szükséges társadalmi felelősségvállalás. Hetekig önkéntesen otthon ültünk és próbáltuk végiggondolni a járható utat. Meghoztunk olyan döntéseket, amelyekhez azóta is töretlenül ragaszkodunk nap mint nap – hogy biztonságban érezhesd magad nálunk. A legfontosabbak között volt, hogy minden szakembernél egyszerre csak egy vendég tartózkodhat, ezzel is csökkentve a szalonban tartózkodók számát és csökkentve az esélyét egy fertőző gócpont kialakulásának. Nem hívunk mást, hogy amíg a te hajadon dolgozik a festék, addig az övét levágjuk vagy befessük, ezzel is vigyázunk rád. Viszont most tényleg azt kérjük tőled, hogy

ha ez nem elengedhetetlen, akkor kísérő nélkül érkezz. Légyszi, maradjon otthon a pasid, a barátnőd se jöjjön el, hogy hátha befér egy gyors igazításra vagy a kollégánál manikűrre.

És tudjuk, hogy most nagyon nehéz lehet megszervezni, ki vigyázzon a home schoolingozó vagy ovis gyerekre amíg te végre megszabadulsz a lenövésedtől, de most nem tudjuk őt is fogadni – egymás érdekében.

fodrászat, szépségszalon, nyitás, járvány

(Fotó: Pexels.com / Maria Orlova)

Természetesen egy szépségszalonban mindig odafigyelünk a higiéniára, de a vírushelyzet óta különös figyelmet fordítunk a fertőtlenítésre. Tudhatod, hogy a kilincseket, eszközöket, munkafelületeket folyamatosan fertőtlenítjük, rengeteg extra energiát szánunk erre és a kezünk borzalmas állapotban van, de ez a minimum, amit megtehetünk. Szépen kérünk, használd te is a kihelyezett kézfertőtlenítőt! És a maszkot is hordjuk reggeltől estig – téged és magunkat is védve ezzel.

Kérlek, ne kérdezz rá, hogy neked is magadon kell-e tartanod a maszkot! Igen, ahogy mindenhol máshol, itt is kötelező.

Igen, a maszk kényelmetlen. Tudjuk, mert nekünk is az. De alap, hogy védjük egymást. Ne aggódj, nem kenünk össze miatta jobban a festékkel mint egyébként, de azért tedd meg, hogy festéshez eldobható darabot viselsz – vagy adunk egyet, ha csak textilmaszk van nálad, mindenkinek egyszerűbb lesz úgy!

Nagyon odafigyelünk arra, hogy ne torlódjanak fel a vendégek, ezért most mindennél fontosabb, hogy pontosan érkezz. Kevesebb vendéget hívunk, hogy ha csúszás van, akkor is megoldható legyen, hogy ne tartózkodjunk egyszerre többen a szalonban, de a 20-30 perces késéssel most nagyon kiszúrsz velünk, és az utánad következővel is. Még mindig ingyenes a parkolás, ahogy egy éve, és még mindig nagyon nehéz parkolóhelyet találni – ahogy a zsúfolt környékeken mindig. Tedd meg, légy szíves, hogy egy picivel több időt és energiát szánsz a parkolásra, bolyongás helyett keresel egy parkolóházat, ne emiatt csússz meg. És legyél megértő, ha esetleg előbb érsz ide, mert sajnos most nem tudsz a szalonban várakozni amíg sorra nem kerülsz. Akkor tudunk csak fogadni, amikorra az időpontod szól.

hajfestés, fodrász eszközök

(Fotó: Pexels.com / Cottonbro)

Nagyon-nagyon fontos, hogy továbbra is csak egészségesen gyere hozzánk. A kis köhögés, pici hőemelkedés akkor sem oké, ha esetleg már be vagy oltva. Keresünk más megoldást, ha emiatt le kell mondanod az időpontot, de ezt most nagyon komolyan kell venni! És ha már az időpontnál tartunk: ez a pár nap most iszonyatos sakkozással telik nekünk, mert egy hónapnyi elmaradt munkát kell behoznunk. Hívni fogunk és kitaláljuk, mikor tudunk végre találkozni, de kérünk még egy pici türelmet és megértést, mert nem megy minden egyszerre.

Azon vagyunk, hogy újra gyönyörű legyen a frizurád, de úgy, hogy közben mindenki a lehető legnagyobb biztonságban legyen.

Nagyon vártuk, hogy nyithassunk, jó lesz végre találkozni. Gyere, vigyázunk rád!

Ha te még tartod a karantént, de kezdened kell valamit a hajaddal, vannak tippjeink.

Ezeket kell tudnod, ha magadnak festenéd a hajadat.

Ha nem vágod magadnak, inkább lenöveszted a frufrud, válaszd a függönyfazont!

Bella Hadid Jennifer Aniston fodrászának tippjei alapján vágott menő frufrut magának.

A pasid haját is le tudod vágni – Kim K fodrásza segít!

Még több

Frizura