3 trükk, amitől gyorsabban nő a hajad

Alig várod, hogy végre legalább a lapockádig érjen a hajad? Vagy mindig is fenékig érő tincsekről álmodtál? Ezekkel a tippekkel hamarabb eléred az áhított loboncot!

3 trükk, amitől gyorsabban nő a hajad

Van az úgy (főleg vállig érő hajhossznál), hogy azt érzed, hónapok telnek el anélkül, hogy egyetlen centit is nőne a hajad. Van egy jó hírünk: nagyon ritka, hogy ez valóban így történik. A hajad szépen növekszik a saját tempójában, de ez nem feltétlenül látványos. Főleg akkor, ha amúgy nincs jó állapotban a frizurád: töredezik, száraz, meggyengült, esetleg hullik is. A hajad állapota az, amit szépen, látványosan tudsz befolyásolni a megfelelő termékekkel, a növekedés ütemére már kevésbé lehet hatni. Valamennyire persze igen, de ha a hajápolásodra (is) odafigyelsz, akkor észrevehetően szebb, egészségesebb lesz a hajad, és máris nem érzed majd azt, hogy sosem akar megnőni.

1. Pezsdítsd fel!

Minden hatásos lehet, ami a fejbőr illetve a hajhagymák működését serkenti – például a gyengéd fejbőrmasszázs. Végezheted az ujjaiddal, de kaphatóak hozzá speciális fejbőrmasszírozó kefék is. Masszírozhatsz hajmosás illetve samponozás közben, vagy addig, amíg tart a balzsamod vagy pakolásod hatóideje. De szárazon is jót tehet a masszázs. Ez utóbbi esetben a megfelelő eszközt használva finoman hámlaszthatod is a fejbőrödet, ami segít, hogy eltávolítsd a rátapadt hajformázó-maradványokat, szennyeződéseket és elhalt hámsejteket. A masszázs és a hámlasztás hatására élénkül a fejbőr vérkeringése, aminek köszönhetően több oxigén és tápanyag jut a hajhagymákhoz is – ez pedig elengedhetetlen az egészséges hajnövekedéshez.

Pexels.com / Joao Guilger

(Fotó: Pexels.com / Joao Guilger)

2. Figyelj a végekre!

A legtöbbször nem azért érzik a csajok, hogy nem akar megnőni a hajuk, mert valóban nem nő (ha festeted a hajadat, a lenövéseden pontosan tudod csekkolni a változást a tőnél). Sokkal inkább azért, mert a végek töredezése miatt a növekedés nem tud látványos lenni. Szóval ha jobban koncentrálsz arra, hogy megóvd a hajvégeket, akkor sokkal hamarabb eléred a vágyott hosszt. Hogy mi kell ehhez? Létezik már egy csomó olyan termék, amellyel mosás, ápolás során és két mosás között is óvhatod, erősítheted a hajvégeket, megakadályozhatod, hogy a szálak vége meggyengüljön és töredezni kezdjen. Találsz ilyeneket a drogériákban is, vagy kérheted a fodrászod segítségét. Sokat számít az is, hogy mennyire vagy kíméletes hajmosásnál és fésülésnél: ne dörzsöld erősen a törülközővel és ne fésüld durván a hajadat. (Ebben a cikkben elolvashatod, melyek azok a hajkiegészítők, amelyeket inkább felejts el, ha hosszú hajra vágysz, mert tönkre tehetik a tincseid.)

göndör haj

(Fotó: Pexels.com / Vinícius Estevão)

3. Lásd el vitaminnal!

Ahhoz, hogy a hajad erős, egészséges legyen és optimálisan növekedjen, egy csomó tápanyagra van szüksége. És ehhez nem elég, ha vitaminos hajápolókat választasz: nagyon oda kell figyelned az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra. A hajad számára legfontosabb vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek a következők: A-, B-, C-, D- és E-vitaminok, cink, vas, szelén. ezeket igyekezz a táplálkozásoddal is biztosítani (ebben a cikkben csekkolhatod, melyek a legjobb ételek a hajad szempontjából). Speciális hajvitamin-komplexekkel is megtámogathatod a frizurádat (ezek a körmödre és a bőrödre is nagyon jó hatással vannak). Abban segítenek, hogy a hajhagymák a lehető legjobban működjenek, és kihozd a maximumot a hajnövesztésből.

Ha nem csak hosszabb, hanem dúsabb hajra is vágysz, van még ötletünk!

Még több

Frizura