A tökéletes hajápoló rutin, ha dús frizurára vágysz

Ha a folyton lelapuló tincseiddel küzdesz, egy kis finomhangolás a hajápoló rutinodban sokat segíthet.

A tökéletes hajápoló rutin, ha dús frizurára vágysz

A vékony szálú, könnyen lelapuló haj különleges odafigyelést igényel, egészen az alapoktól. Ha nem a megfelelő termékeket használod, vagy hibázol a tisztítás és az ápolás során, nehéz lesz extra volument adni a tincseidnek. Mutatjuk, mi mindenre érdemes figyelned, hogy dúsabbnak látsszon a hajad!

Samponozd gyengéden

A vékony szálú haj általában látványosabban zsírosodik – de erre nem az a megoldás, hogy sokkal gyakrabban vagy több samponnal mosod. Válassz kimondottan vékony szálú hajra ajánlott sampont, és higítva vidd fel a fejbőrödre. Gyengéden, nem erőteljesen dörzsölve masszírozd be, és figyelj arra, hogy nagyon alaposan öblítsd ki. (És ha mindennap mosod a hajadat, jó, ha tudod, hogy azon jobb lenne ritkítani!)

Balzsamot csak a végekre

Ne hagyd ki a balzsamot, viszont figyelj arra, hogy csak fülvonaltól lefelé vidd fel, és ne használj belőle túl sokat. Szintén fontos, hogy vékony szálú hajra való terméket használj, egy gazdagabb, vastag szálú vagy erősen sérült hajra való balzsamtól kezelhetetlenné válhatnak a tincseid.

Maszkot fel!

Nem kell lemondanod az extra kényeztetést nyújtó hajpakolásról sem, ha a megfelelőt választod, de elég 2-3 hetente használnod. És csak a hajvégekre vidd fel. Ha letelt a hatóidő, egy kevés vízzel masszírozd át a végeket, majd finoman átmozgatva jó alaposan öblítsd ki. A fóliába vagy törülközőbe csavarós trükkökre neked nincs szükséged.

hajbalzsam

Fotó: Getty Images / Piotr Marcinski / EyeEm

Helycserés támadás

Mutatunk egy egyszerű hacket, amivel érdemes tenned egy próbát – főleg akkor, ha gyakran érzed, hogy a hajápoló termékek (és itt most elsősorban a balzsamra gondolunk) elnehezítik a fürtjeidet. Cseréld fel a sorrendet: vidd fel a hajadra az ápoló balzsamot még azelőtt, hogy megmosnád. Így a tápláló hatóanyagok el tudják végezni a dolgukat, majd a samponos mosásnál maradéktalanul kimosódik a felesleg. Kísérletezz vele, de azért tudd: sokaknak bejön, de nem mindenkinél hatásos.

Szárítás előtt

Ha gyakran formázod, beszárítod, göndöríted vagy simítod a hajadat, akkor ne feledkezz meg a hővédőről! A vékonyka szálak extrán sérülékenyek, óvd őket! A mennyiségre azonban figyelj, ne ess vele túlzásba! Elsőre csak egész keveset tegyél belőle a hajadra, majd ha úgy érzed, szükség van még többre, akkor pótold.

A tempó a kulcs

A legjobb dúsító termék sem tud csodát tenni, ha nem jól szárítod a hajadat. A könnyen lelapuló, tartás nélküli tincseknél nagyon fontos, hogy speciális kefével a tőnél emeld meg őket, ezzel egy alap volument adva az egész frizurának. Ha a hajhosszt is nagy körkefe segítségével szárítod, attól is dúsabb lehet az összhatás. Inkább a gyorsabb szárítás híve vagy, és nem szoktál kefét használni hozzá? Próbáld meg úgy, hogy vagy előre hajtod a fejedet, amikor a hajtövet szárítod, vagy oldalra áthúzod onnan, ahonnan épp szárítod. Amennyiben dúsító termékben gondolkodsz, egy spray sokkal praktikusabb és kíméletesebb a hajadhoz, mint ha habot használnál.

Fotó: Profimedia/ Red Dot

Stylingolj lazán!

Hanyagolj mindent, ami extrán simít, vagy ami elnehezíti a hajadat. Ha fényt adó terméket szeretnél, inkább spray-t használj, és ne olajat – vagy ha szeretnéd az olaj ápoló hatását beépíteni a rutinodba, nagyon figyelj arra, hogy csakis a hajvégeidre vidd fel. A tupírozás nem igazán menő, lakkozással kombinálva kimondottan rosszat tesz a hajadnak. A dúsító por viszont nagyon jó cucc: az ujjadra szórod, bemasszírozod a hajtőhöz, és máris látványosan megemeltebb tőle a frizurád. Tényleg elképesztő!

Jöhet a szárazsampon

És nem csak akkor, ha szeretnéd 1 nappal eltolni a hajmosást: a szárazsampon textúrát és volument is ad a hajadnak! Fújd a hajtőre, de figyelj arra, hogy ne túlságosan közelről – így kevésbé hagy nyomot, és jut a hajhosszra is annyi, amennyi szépen mattítja és texturálja a hajadat. Az ujjaddal masszírozd vagy borzold át egy kicsit – csak akkor fésüld át, ha valahová véletlenül túl sok került, és meglátszik.

Vékony szálú a hajad? Így ápold és formázd!

Még több

Frizura