6 hasznos trükk, hogy helyrehozd a töredezett tincseidet

Ha az olló nem opció, hogy megszabadulj a töredezett hajvégektől, akkor jönnek a szuper hajápolók, a házi praktikák és az ügyes beauty-hackek!

6 hasznos trükk, hogy helyrehozd a töredezett tincseidet

Ha jártál már úgy, hogy 1 centit akartál vágatni a hajadból, de valahogy mégis 3-4 vagy akár több lett belőle (és a legtöbb lány járt már így), akkor értjük, miért ódzkodsz a frissítő vágástól. Azt azért jó, ha tudod, hogy ha nagyon roncsolt, töredezett, száraz a hajad vége, akkor nem fogod megúszni, de ügyes trükkökkel és jó termékekkel javíthatsz a hajad állapotán. És megelőzheted, hogy esetleg a vágás után újra hamar töredezni kezdjen. Amúgy ha a fodrászodnak nem csak annyit mondasz, hogy egy centit a végéből, hanem megbeszéled vele, hogy növeszted, fontos neked, hogy a lehető legkevesebbet vágja, akkor tuti figyelembe veszi ezt a kérésedet, és abban is segít, hogy a te hajadhoz milyen termékek passzolnak leginkább a növesztés időszakában. De addig is, amíg erre elszánod magad, nekünk is van néhány hasznos praktikánk.

1. Legyen egy jó maszkod

Ha úgy látod, töredezettek, szétváltak a hajvégeid, első dolgod legyen egy speciálisan töredezett hajra való pakolást beszerezni. A balzsam jó, használd is minden mosásnál, de ha nem vagy elégedett a hajvégeid állapotával, végezz egy két hónapos maszk-kúrát. Ezalatt hetente tedd fel a pakolást, majd utána ritkítsd az alkalmakat.

2. Turbózd fel

Minden második alkalommal kipróbálhatod, hogy miután felvitted a pakolást, a hajadat óvatosan feltűzöd, fóliába majd törülközőbe csavarod, és így várod ki a hatóidőt. Ez valójában egy „dunsztkötés”, amely segít abban, hogy a hajadra felvitt hatóanyagok jobban fel tudjanak szívódni. Ha szereted a DIY beautycuccokat, akkor is azt javasoljuk, hogy legyen egy igazán jó minőségű pakolásod, és ha szeretnél, ehhez adj egy-két csepp olajat – például mandula-, kókusz- vagy jojobaolajat. A tenyeredben készítsd el a keveréket és úgy vidd fel.

3. Szérum is jöhet

Kiegészítheted a pakolás hatását egy hajvégápoló szérummal: ezt kimondottan a végekre kell felvinni, és nagyon hatékony ápolást nyújt a tincseknek – olajos érzet nélkül. Vékony szálú, könnyen lelapuló hajra jobb választás a hajvégápoló olajnál.

haj olaj

Fotó: Fotó: Pexels.com / Mikhail Nilov

4. Szerezz be egy jó olajat

Ha vastag szálú, göndör, száraz a hajad, akkor a hajvégápoló olajat imádni fogja. Nagyon jót tesz szárítás után, nedves hajon alkalmazva (ha egyenesíteni fogod a hajadat, akkor viszont inkább majd csak utána vidd fel), de két mosás között, száraz hajon is tökéletes felfrissítő. Fényt, puhaságot, finom illatot és védelmet is ad a szálaknak. Az argánolaj igazi csodaszere a töredezett hajnak (is), gyönyörű fényt kölcsönöz neki pluszban.

5. Ragaszd össze

Érdemes kipróbálnod a „hajcement” típusú termékeket: képesek megállítani a szálak töredezését, kettéválását. Nyilván nem csodát tesznek, de elég látványos lehet a hatásuk, szépen rendbe hozzák a végeket és megakadályozzák, hogy a töredezés miatt rövidebbnek tűnjön a hajad.

6. Szavazz a panthenolra

Keresd ezt az anyagot az összetevők listáján: megerősíti és hidratálja a szálakat, segít a szerkezetük helyreállításában. (Akár a gyógyszertári verziót is kipróbálhatod, de egy profi hajápoló termék mindig komplexebben hat, és többféle, a hajad számára hasznos összetevőt tartalmaz.)

hosszú haj, hajvégek RF

Fotó: Getty Images / Westend61

Előzd meg, hogy rosszabbra forduljon a helyzet

Ezekkel a trükkökkel elejét veheted annak, hogy még jobban károsodjanak a hajvégeid, vagy hogy a nagy nehezen helyre hozott (esetleg frissen vágatott) frizurád újra töredezni kezdjen.

  • Mosásnál a hajtőre vidd fel a sampont, a hajvégeket ne dörzsöld. Finoman átmozgathatod, de nem kell csutakolni, a hajhosszon végigfolyó samponos víz eléggé megtisztítja a hajad, és így nem szárad ki vagy sérül még jobban.
  • Csak finoman nyomkodd ki a vizet hajmosás után, ne dörgöld erősen a hajadat.
  • Óvatosan fésüld a hajadat, kibontásnál a végektől haladj felfelé.
  • Mindenképpen használj hővédőt szárítás előtt.
  • Ne állítsd túl forróra a hajszárítót.
  • A hajvasalót tedd félre egy időre, vagy ha nem tudsz meglenni nélküle, ne használd a legmagasabb hőfokon – de ne is legyen túl alacsony a hőmérsélete, mert úgy többször kell áthúznod a hajadon.
  • Legyen jó minőségű fésűd, hajkeféd – olyan, amibe nem tud becsípődni, beakadni a hajad.

Növesztenéd a hajad? Így lehetnek mesésen hosszú tincseid!

Még több

Frizura