A legjobb trükkök, hogy ne látszódjon annyira a lenövésed

Ha elfelejtettél időpontot foglalni a fodrászodhoz, vagy valamiért halasztani kell a tőfestést, ezekkel a trükkökkel kevésbé lesz feltűnő a lenövésed.

A legjobb trükkök, hogy ne látszódjon annyira a lenövésed

Ha szőkíttetsz, akkor különösen zavaró, de minden hajszínnél kellemetlen, ha látszik, hogy jól jönne már egy tőfestés, de van még pár napod, amíg eljutsz a fodrászhoz. Ezeket a trükköket vetheted be, hogy ne legyen olyan ordító a nem kívánt színátmenet.

Mosd gyakran!

Ha frissen mosott a hajad, sokkal kevésbé feltűnő az eltérés. Egyrészt mert ilyenkor van egy kis extra volumene a tetején, másrészt nem is fénylik annyira, mert nincs rajta a pár nap alatt kialakuló olajréteg – ami hangsúlyosabbnak mutathatja a lenövést.

Engedd ki!

Jobb, ha ilyenkor a szorosan összefogott frizurák helyett lazább, akár hullámos tincseket viselsz. Jó ötlet besütni, göndöríteni, szebb lesz az összhatás. Ha a hajhossz játékos, laza, texturált, az nagyon szépen elvezeti a szemet a lenövésről a loknikra vagy hullámokra!

dús haj, hajszárítás, RF

Ha nem egyszínű, hanem többdimenziós festést kérsz balayage melírral vagy baby highlight technikával, akkor elég lesz ritkábban utánfestésre járnod. (Fotó: Getty Images / CoffeeAndMilk)

Fésüld hátra!

Ha mindenképp össze szeretnéd fogni a hajadat, akkor ne készíts választékot, hanem inkább fésüld hátra. Egy magasan rögzített lófarok vagy akár laza konty a fejtetődön szuperül leplezi, amit titkolni szeretnél.

Fedd el!

Léteznek már szuper ideiglenes tőfedő spray-k, sokféle árnyalatban. Elsősorban akkor tudnak ezek működni, ha sötétebbre festeted a hajadat az eredeti árnyalatánál, akkor viszont remekül. Csak ráfújod a választott terméket a a választékra, és már nem is látszik, aminek nem kell látszania.

1. L’Oréal Paris Magic Retouch hajtőszínező spray 2490 Ft
2. Syoss Root Retoucher tonizáló festék a lenőtt hajra 1930 Ft
3. Cover Your Gray Hair Color Touch-Up hajlenövés korrektor spray 2490 Ft

Emeld meg!

Bármi jó, ami megemeli a hajat és volument ad neki a töveknél. Ha frissen mosod, akkor tegyél rá volumennövelő spray-t és nagy körkefével vagy speckó szárító kefével a tőnél megemelve szárítsd. Vagy kipróbálod a hajtőemelő port: igazi varázsszer, egyszerűen csak a hajtőre szórod vagy az ujjaddal felviszed, gyengéden bemasszírozod, és máris ott a volumen, de tényleg!

Mattíts!

Ha mosás után közvetlenül egész jó a hajad, de másnapra mintha hangsúlyosabb lenne a lenövés, próbáld ki a száraz sampont! Volument ad, felszívja a felesleges olajat, és megszünteti a csillogást. A hajhossznak is kölcsönöz egy kis texturáltságot, ami szintén jó figyelemelterelésnek.

dús haj RF

Ha nagyon vékony szálú a hajad, akkor különösen oda kell figyelned a lenövésre. A hajhossznál világosabb hajtövek nagyon furcsa hatást keltenek ritkás haj esetén! (Fotó: Getty Images / Ada Summer)

Nem baj, ha kusza

És itt most a választékodra gondolunk. Ha csakis elválasztva szereted hordani a hajadat, akkor most nem kell a szuperprecízségre törekedni, nem baj, ha egy kicsit szabálytalan, attól kevésbé feltűnő a lenövés. És az oldalválaszték is jobb ötlet a középen elválasztott tincseknél, szintén ugyanezért.

Kipróbálnád az otthoni hajfestést? Vannak tippjeink!

Még több

Frizura