Ezt a 3 kérdést tedd fel magadnak, mielőtt frufrut vágatsz

Csak pár nyisszantás, és egészen új lány néz vissza rád a tükörből, miközben az imádott hosszú hajad megmaradt. Frufrut vágatni jó dolog – ha készen állsz rá. Készen állsz rá?

Ezt a 3 kérdést tedd fel magadnak, mielőtt frufrut vágatsz

A frufru valamilyen formában mindig menő – most épp a laza, középen elválasztott, hosszabbra hagyott „curtain bangs” az igazán cool, de a bobfrizkóhoz alakított rövidebb, a középhosszú hajhoz vágott könnyed, laza, ritkított változat, vagy épp a hullámos, texturált hatású frufru, sőt, még a kicsit fura mikrofrufru is divatos (köszi, Daphne Bridgerton). Szóval egészen biztosan találtok a fodrászoddal olyat, ami neked is szuperjól áll, ez nem kérdés! Az viszont igen, hogy hosszú távon is jól kijöttök-e majd, te és a vadiúj frufrud. A karanténidőszak(ok)ban rengeteg videó került fel a netre arról, hogyan vágj magadnak frufrut, de ez ne sarkalljon könnyelműségre. Szóval mielőtt belevágsz (vagy belevágatsz), ezt a 3 kérdést mindenképp tedd fel magadnak!

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bridgerton (@bridgertonnetflix) által megosztott bejegyzés

 

1. Miért is akarsz frufrut VALÓJÁBAN?

Régóta gondolkodsz rajta? Szeretnél valami változást, de ragaszkodsz a hosszú hajadhoz? Magas a homlokod és kipróbálnád, mennyire lágyítja az arcod a frufru? Teljesen oké, kérd az időpontot a fodrászhoz! (Pro tipp: jelezd neki előre, mi a terved, így ő is tud gondolkodni addig, szerinte mi állna jól neked igazán.)

Eleged van a melódból? Szakítottál? Felmondtál vagy neked mondtak fel? Mindennel tele a hócipőd, és valamit mindenképp változtatni akarsz a külsődön? Ilyenkor is teljesen oké frufrut vágatni, csak légyszi, gondold át még egyszer, mielőtt valóban ollót ragadsz vagy kimondod a varázsszavakat a fodrásznak. A hirtelen felindulásból elkövetett frufruvágatás akár jól is elsülhet, de az esetek egy nagy részében a lányok megbánják.

Hogy miért? Mert nem készültek fel rá, nem gondolták át, mivel jár, nem járták körül alaposan, mi állna jól nekik – de ami a legfontosabb, valójában nem erre vágytak. Hanem hogy tegyenek valamit, hogy változzon valami, történjen valami, amitől jobb lesz. És lehet, hogy az új frufru segít ebben, de garancia nincs rá. Szóval gondold át még egyszer, aludj rá egyet – vagy legalább válaszold meg a következő 2 kérdést is, mielőtt lenyisszantod.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

camila (@camila_cabello) által megosztott bejegyzés

 

2. Készen állsz gondoskodni róla?

Igen, ha frufrud van, arra bizony időt kell szánni. A fazontól és a hajad típusától függően valószínúleg minden reggel. Ha egyenes a hajad és lazább a stílus, akkor kevesebbet, de göndörödő fürtökkel vagy precíz vágással több dolgod lesz. Jó, ha beszerzel hozzá rugalmas hajlakkot vagy speckó formázó kefét – nagyon ritka az a csaj, akinek „csak úgy”, formázás-szárítás nélkül is szuperül áll a frufruja. És ha most is gyakran „alszod el” a hajadat, akkor képzeld el, hogyan lesz ez plusz egy frufruval. Nem lebeszélni akarunk, de jó, ha mindezt figyelembe veszed a döntésnél. Ha minden reggeled kész kapkodás, nem biztos, hogy frufrut szárítgatni lesz kedved a rohanás közepette.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bella 🦋 (@bellahadid) által megosztott bejegyzés

 

3. Mennyire vagy rugalmas?

Ez valójában egy összetett kérdés. Azt szeretnénk, ha átgondolnád, hogy mennyire fogadsz el tanácsot, és mennyire tudsz alkalmazkodni, ha esetleg nem jön be teljesen a végeredmény. Nagyon fontos ugyanis a frufrufazon kiválasztásánál, hogy figyelembe vegyétek mind az arcformádat, mind a hajad minőségét, textúráját, mennyiségét. Ezekkel a fodrászod tisztában van, ezért nagyon is érdemes hallgatnod a tanácsaira. Ha odamész hozzá egy képpel, hogy te pontosan ilyet szeretnél, előfordulhat, hogy le akar beszélni róla. És nagyon fontos lenne, hogy meghallgasd az érveit, mert a te dolgodat akarja megkönnyíteni. Nem muszáj mindenben hallgatnod rá, sőt, ha akarsz, ragaszkodhatsz is az elképzelésedhez, de mindenképpen vedd figyelembe, mit tanácsol – lehet, hogy egy pici változtatással jobban tudod majd kezelni vagy jobban áll a vágyott frufru.

A másik dolog pedig, hogy ha nem jön be, vagy megunod, akkor szükség lesz egy kis kreativitásra és kitartásra, amíg megnő. Ha eleve hosszabb vagy lazább fazont vágattál, könnyebb dolgod lesz (ezért is praktikus a curtain bangs), de a rövid, egyenes frufrut elég komoly meló lenöveszteni.ezt a  Jöhetnek a csatok, hajpántok, bármi, ami megkönnyíti ezt az átmenetei időszakot – ezzel is számolj!

Ha gyönyörű hajat szeretnél, szuper tippjeink vannak

Még több

Frizura