Használd jól a hajvasalót, hogy igazán szép legyen a frizurád

Ismered azt az érzést, amikor ugyan átfutottál a lapvassal a hajadon, de valahogy nem olyan puha, nem olyan fényes a frizurád, mint amilyet szerettél volna?!? Mutatjuk, mitől lesznek igazán szépek a simított tincsek.

Használd jól a hajvasalót, hogy igazán szép legyen a frizurád

A hajvasaló az egyik legeslegpraktikusabb hajformázó: egyenesíthetsz és göndöríthetsz is vele, és ha az egyenesítő funkciót választod, nagyon gyorsan elkészülhet a rendezett frizura. Ami jó esetben puha, sima és fényes is – kivéve, ha épp nem úgy sikerül. Hogy mi mindentől függ, igazán szép vagy „csak” egyenes lesz-e a simított frizurád, arról Schmittinger Mónika fodrász mesélt rendkívül hasznos érdekességeket a Cosmónak. Ha ezekre az apróságokra odafigyelsz, TÉNYLEG tükörfényes és csodaszép lehet a frizurád!

Szárítsd elő!

Ha vastag szálú, hullámos hajad van, akkor bizony szükség lesz egy kis előszárításra: kapd elő a nagy átmérőjű körkefédet, és azon szárítsd meg a hajad. Ezzel már egy alapvető simaságot és fényt is adsz a szálaknak, plusz megemeled őket a tövüknél – ezzel elkerülheted a hajvasalóval készült frizurák leggyakoribb hibáját, hogy a fejtetődön lelapuljon a hajad.

Készítsd fel!

Sokkal szebb lesz a hajad, ha még szárítás előtt a megfelelő termékeket használod – leginkább hővédő hatású, kiöblítést nem igénylő kondicionálót, speciális száradáskönnyítő, tápláló készítményt.

1
LOreal Professionnel Serie Expert Pro Longer tápláló termovédő krém
6 250 Ft
Kiöblítést nem igénylő, hajhossz- és hajvégmegújító hővédő krém. Könnyű textúrája segít megerősíteni a hajrostokat anélkül, hogy elnehezítené a hajat, miközben megbízható hővédelmet nyújt szárítás, hajvasalás vagy sütővas használata közben.
2
Redken Heat Styling Iron Shape 11 hővédő spray
5 890 Ft
Kimondottan hajsütővassal és hajvasalóval kezelt hajra lett kifejlesztve, óvja és ragyogóvá varázsolja a tincseket. Kellemes illatú és nem nehezíti vagy tapasztja össze a szálakat.
3
Syoss Keratin Heat hővédő formázó spray
1 599 Ft
Keratinnal dúsított összetétele selymesen simává, ragyogóvá teszi haját, és segít megszelídíteni a rakoncátlan tincseket is.

Ne told túl!

A megfelelő termék kiválasztásához jó ötlet a fodrászod segítségét lérni, mégpedig azért, hogy megtalálhasd azt a formulát, ami szépen táplálja és előkészíti a hajadat, de nem nehezíti el. Ha megvan a befutó, figyelj arra, hogy ne használj belőle túl sokat, mert kezelhetetlen, tapadós lesz a végeredmény. Különösen a vékony szálú hajú lányok hajlamosak arra, hogy mivel védeni szeretnék az amúgy is sérülékeny hajukat, a szükségesnél több terméket használnak – aminek az előbb említett nehezen kezelhetőség és gyorsabb zsírosodás lehet a vége.

Szárítsd jól!

Ha nem is feltétlenül körkefén szárítod a hajadat, arra azért figyelj, hogy ne össze-vissza, ötletszerűen, a haj növekedésével sokszor ellentétes irányba fújd a meleg levegőt a hajadra. Már azzal szépen előkészítheted a terepet, ha ritka fogú fésűvel vagy speciális „blowdry” hajkefével kicsit kordában tartod a tincseidet a szárítás közben.

Fésüld át

Csakis tökéletesen kibontott hajjal állj neki a vasalásnak, és minden tincset fésülj át azelőtt is, hogy becsípteted az eszközbe. Minden szekciót a vasaló előtt húzott fésűvel irányíts, így biztosan egyenletes tempóban, megakadás nélkül tudod vezetni a hajadon az eszközt.

Válassz jól hőfokot!

A hajad vastagsága legyen az irányadó ebben: vékony szálú hajat 160-180 fokon, normál hajat 180-200 fokon, vastag szálú, göndör, nehezen kezelhető tincseket pedig 200 fok körüli hőmérsékleten vasalj. Ha ennél alacsonyabb, nem lesz elég hatékony a folyamat, míg ha magasabb, az túl sok lehet a szálaknak.

Jöhet a gőz!

Ha szeretnéd megkönnyíteni a saját dolgodat, sima helyett válassz gőzölős hajvasalót: gyorsabban tudsz vele dolgozni, és csodásan fényes tincseket készíthetsz vele!

L’Oréal Professionnel Steampod x Barbie gőzölős hajvasaló 102 820 Ft

Ne siess!

Sokkal szebb lesz a végeredmény, ha szép lassan vezetve az eszközt kevesebbszer vasalsz át egy-egy tincset, mint ha többször, gyorsan húzod át rajta az eszközt.

Figyelj a tincsvastagságra!

Akkor lesz szép a végeredmény és akkor tudsz tempósan haladni, ha a tincsek átmérője kisebb, mint a lapvas átmérője. Ha túl sok hajat akarsz a vasba csíptetni, az nem melegszik át egyenletesen, és nem lesz olyan fényes és sima, mint amilyennek szeretnéd.

Kezdd a tőtől!

Hogy ne legyen szöszös a hajad a fejtetődön, nagyon fontos, hogy ne csak a fülvonaltól lefelé vasald a hajadat (gyakori hiba), hanem egészen a hajtövektől indítsd az eszközt. Figyelj arra, hogy ne égesd meg vele magadat, és itt ne is tartsd sok ideig a tincseken a vasalt: a tőnél még puhább, frissebb a hajad, kevesebb idő alatt is elérheted ugyanazt a hatást, mint a szárazabb, sprődebb végeken.

Fényezd magad!

Rögzítéshez tilos a hajlakk, attól elveszti a frizurád a mozgékonyságát, lendületét. Használj inkább könnyű olajat, vagy fényspray-t: ezek a termékek amellett, hogy szép csillogást adnak a hajnak, párataszító hatásúak, és egy picit rögzítenek is – pont annyira, amennyire a szépen kisimított hajadnak szüksége van.

Ne csak fényes, hanem dús is legyen a hajad? Olvass még!

Még több

Frizura