Csodás frizurák, hogy ragyogj a karácsonyi vacsin

Néha egy-két ügyes trükk elég, hogy ünnepire hangold a külsődet. Így lehet szuper a hajad akkor is, ha nem sok időd maradt a készülődésre.

Csodás frizurák, hogy ragyogj a karácsonyi vacsin

Ideális esetben egy-két nappal az ünnep előttre van időpontod fodrászhoz, vagy a délelőttbe belefér egy kényelmes hajmosás szárítással, formázással. Ám ha esetleg úgy alakul, hogy ennél kicsit kevesebb idő alatt kell rendbe hoznod a hajadat, a legjobb segítőid a szárazsampon és a kiegészítők lehetnek. Ha annyira megcsúsztál, hogy nincs időd hajat mosni, egy csini konty vagy fonat a legjobb megoldás. Ha belefér a mosás, de a friss, csúszós fürtökkel nehezen tudsz mit kezdeni, a texturáló, volumennövelő szárazsampon akkor is segít – ahogy egy cuki hajpánt, strasszos csat vagy feltűnő hajgumi is. Lehetsz bátor, gondolkodhatsz nagyban, válaszd ki a kedvencedet, ami stílusban passzol a szettedhez, vedd elő a legszebb mosolyodat, és tündökölj!

Klasszikus buborék

Ha van időd, szárítsd ki egyenesre, és úgy vasald ki a hajad. Ha nincs, akkor vasalj rá, amennyire tudsz (előtte használj hővédőt), lesimítva fogd össze a hajadat, majd a copfot részekre osztva gumizd be, és a gumik között lazíts meg pufira a copfot.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Radford Studio (@radfordstudio) által megosztott bejegyzés

 

Cosmo-tipp: Egyenletesebb lesz a végeredmény, ha egyenként gumizol és lazítasz, és nem csak azután igyekszel pufira húzni a copfot, hogy minden gumit beletettél.

Fel a magasba!

Gondoltad volna, hogy egy zuhanyzókonty is lehet ünnepi? Az elöl kihúzott, lesimított, kifelé szárított tincsek szuper hangulatot adnak a frizurának.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

BIOTOP PROFESSIONAL (@biotop.professional) által megosztott bejegyzés

Cosmo-tipp: Sok múlik azon, milyen scrunchie-t használsz. a legjobb, ha harmonizál a ruhád színével és anyagával is. A selyem hajgumi különösen jól tud mutatni ilyenkor. És jól érvényesül mellette egy szép fülbevaló is.

Egy kis extra

Ha van valamilyen szép, feltűnő vagy elegáns hajpántod, azt most kapd elő. És még jobb, ha két egymással harmonizáló daraboz párosítasz!

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Juweel’O (@juweelo) által megosztott bejegyzés

Cosmo-tipp: Ne eltűzni akard vele a hajadat, inkább ékszerként használd. (Képzeld el, hogy egy tiarát teszel a fejedre…) Szépen göndörített, de kicsit kuszább, lazább hullámokkal is nagyon jól mutat.

Duplán jó

A hajpánt a vele színben és lehetőleg anyagban is összepasszoló hajgumival csodásan néz ki. Kényelmes viselet, különösen, ha nem szereted, hogy az arcodba lóg a hajad.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

神戸ヴァンテーヌ(KOBE VINGTAINE) (@kobe_vingtaine) által megosztott bejegyzés

Cosmo-tipp: Úgy mutat igazán jól, ha a fejtetődön kicsit meg tudod emelni a hajadat. Ehhez jó, ha kissé begöndöríted a tincseidet, illetve miután összegumiztad őket, néhányat óvatosan kihúzkodva emeled meg a hátsó-felső részt.

Főszerepben: a copf

Néha elég egyetlen kiegészítő, hogy a megszokott copfot feldobja – mondjuk egy gyöngyös hajgumi. Ha a gyöngyök színe harmonizál a ruháddal, tökéletes lesz az összhatás.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hair Extensions & Accessories (@euphoriahairco) által megosztott bejegyzés

Cosmo-tipp: Ha a szetted elegánsabb, simítsd ki a hajadat. Ha lazában nyomjátok, texturáló spray-vel vagy egy kis göndörítéssel játssz rá a cool összhatásra.

Szuper választás!

A mély oldalválaszték egy látványos csattal kombinálva nagyon egyszerűen karácsonyira hangolhatja a megjelenésedet.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

ORLANDO BEAUTY STUDIO (@glowgirlbeautystudios) által megosztott bejegyzés

Cosmo-tipp: Ha máshová helyezed a választékodat, mint ahol lenni szokott, az egyrészt újszerűvé teszi a frizurádat, másrészt kevésbé hamar lapul le ettől a trükktől.

Becsavarodva

Ha szép hosszú hajad van, csodásan mutat ez a kisimított, csavart copf a láncos kiegészítővel. Elegáns, különleges, és tényleg egy perc alatt kész van.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hiral Bhatia (@bbhiral) által megosztott bejegyzés

Cosmo-tipp: Nem csak lánccal, hanem szaténszalaggal, de akár vékony kendővel is működik a dolog. Sőt, váll alá érő hajnál is megpróbálkozhatsz vele. Ha vékony kiegészítőt használsz, az lesimított hajjal jobban érvényesül.

Hajpánt extrákkal

Az extra itt most a gyönyörűen félresimított haj és az oldalválaszték. Sokan csak hátrasimított tincsekhez használják a hajpántot, pedig rengetegféle variációs lehetőség van!

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Virgin Burmese Human Hair Wigs (@aeryn21wigs) által megosztott bejegyzés

Cosmo-tipp: Ha hajpánttal viseled, akkor ne legyen túl mélyen az oldalválasztékod, úgy nem mutat jól a frizura. Egy kis félrefésülés épp elég.

Gigamasni

Ahogy az elején is mondtuk: ha van egy jó hajkiegészítőt, minden megvan oldva. Egy nagyméretű selyem-, szatén- vagy bársonymasni elképesztően jól mutathat rövid és hosszú frizurával egyaránt.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Harper’s Bazaar Greece (@harpersbazaargreece) által megosztott bejegyzés

Cosmo-tipp: A félig leengedett frizura egyszerre elegáns és laza, ráadásul még kényelmes is. És a masnival különösen jól mutat, hossztól függetlenül.

Trükkös fonat

Ha minden elemét meg akarnád valósítani ennek a frizurának, az azért nem pár perc lenne. De részleteket is érdemes ellesni belőle, attól függően, hogy mire van időd. Kipróbálhatod a hajba tapasztható strasszokat. Vagy a meglazított fonatot, ami már önmagában is tök jól mutat. A bónusz, ha a leválasztott tincset is szépen belekomponálod, és a gumit egy hajfürttel takarod el. De a fonat fölé tűzött csillag is imádni való, és önmagában is megállná a helyét!

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

POPPY ♡ Hairstyles tutorials (@poppy_hairstyles) által megosztott bejegyzés

Cosmo-tipp: Ha délelőtt egy szabad negyedórádban besütöd a hajdat, az estére tökéletesen laza lesz, már csak megfelelően össze kell fognod (és fonnod).

Bónusz: dekorálj!

Az aranyszínű zsinór, a minikoszorú és a soksok színes hajgumi egyaránt elbűvölő. Ötletes, és nem is nehéz megvalósítani!

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ashleigh Guidry (@hair.byag) által megosztott bejegyzés

Cosmo-tipp: A cuki hullámokat elkészítheted úgy, hogy egész picit megnedvesíted a hajadat, nagyobb tincsekbe befonod, és amíg készülődsz vagy főzöl, hagyod megszáradni. Szuperül illik hozzá a hajgumis trükk. A féloldalas holland fonatba pedig ötletszerűen beletekerheted az aranyzsinórt, és a hajgumit nagy arany masnival takarhatod el – teljesen oké, ha akár ajándékcsomagoló szatén vagy glitteres szalagot használsz, nagyon jól fog kinézni!

Odafigyelsz a hajad állapotára? Szuper trükköket mutatunk!

Még több

Frizura