6 trükk, hogy a bulifrizurád egész este tartson

Áttáncolnád a szilvesztert, vagy az ünnepek közötti időszak neked a házibulikról szól? Segítünk, hogy a hajad is tartsa veled a tempót, és a szexi hullámos tincseid, cuki copfod, csini kontyod vagy a dúsra szárított frizkód ne csússzon szét vagy lapuljon le ameddig csak lehet.

6 trükk, hogy a bulifrizurád egész este tartson

Ápolás, formázás, fixálás – ettől a hármastól lesz igazán szép és tartós egy frizura. Most koncentráljunk arra, hogyan érheted el, hogy a hajad akkor is tartsa a formáját, ha igazi bulikirálynő vagy. Az intenzív mozgás és az izzasztó meleg elég komoly kihívást jelentenek, az elkészített frizura és a hajad típusa alapján érdemes kiválasztani, mennyi és milyen fixálás kell, hogy tartós legyen, de ne tapadjon össze vagy váljon ragacsossá a hajad.

1. Hajlakkból csak rugalmasat!

A nagyon erős tartású lakkal keményre fújt frizura egyrészt cseppet sem divatos, másrészt igazi öngól lehet, ha táncolást tervezel. (És még nagyobb öngól, ha esetleg nem otthon alszol buli után.) Egy ideig bombabiztosan tart, de a frizura összeesését nem fogja tudni megakadályozni, ráadásul teljesen természetellenes hatást kelt. Ami egy alkalmi konty esetén elfogadható, az egy laza buliban nem néz ki túl jól. És mennyit fogsz majd küzdeni, amíg kifésülöd a hajadból…

Cosmo-tipp: Ha lakkozni szeretnél, akkor a rugalmas tartásúak közül válogass, vagy még jobb, ha a termék újraformázhatóságot is biztosít.

hullámos haj, buli frizura, göndör haj RF

Fotó: Getty Images / CoffeeAndMilk

2. Fényes, és az is marad

Ha lazán hullámos vagy szépen formára szárított tincseket viselsz, és vékony szálú a hajad, akár egy fényt adó, rögzítő hajspray is elég lehet. A hajfények többsége tartalmaz egy kevés fixáló összetevőt is, ami épp elég lehet ahhoz, hogy amíg a buliba érsz, rendezett maradjon a hajad, utána pedig szexin dobálhasd a fürtjeidet táncolás közben.

Cosmo-tipp: Épp csak egy kis tartósságot adhatsz a frizurádnak, ha a lakkot vagy a hajfényt nem a tincsekre, hanem a hajkefédre fújod, és ezzel fésülöd át.

3. Emeld meg!

Ha szereted a volumendús frizurákat, azt viszont nem, ha egy idő után összeesik és lelapul a hajad, akkor legjobb, ha az alapoknál kezded a dúsítást. Mosás után tegyél a hajadra hajtőemelő spray-t vagy habot, és nagy körkefével gondosan megemelve szárítsd meg. Esetleg nagy csavarókon is száradhat vagy hűlhet a hajad, az is látványosan megemeli a tőnél. Ez a szárítással elért volumen minden lakkozásnál, tupírozásnál tartósabb!

Cosmo-tipp: A tupírozás, főleg, ha látható, az abszolút tilos kategóriába esik. Maximum akkor elfogadható, ha copfot készítesz, a fejtetődön megemeled a hajad, majd szépen ki- és ráfésülöd, hogy ne látszódjon a tupírozott rész. Azt azért tartsd észben, hogy a hajszálaknak nagyon nem tesz jót!

Játssz és nyerj hajápoló rutint!

Fotó: Getty Images / ShotPrime

4. Texturáld!

Ha kontyot, copfot vagy fonatot szeretnél, azt frissen mosott hajból nehezebb elkészíteni, és hamarabb szét is csúszhat. Jó trükk, ha egy kevés szárazsamponnal adsz neki tartást és textúrát: dúsabbnak hat tőle, és bár egy egész picit bemattulhat, kevésbé lesz csúszós, és a babahajaid sem lesznek olyan feltűnőek.

Cosmo-tipp: Ha sötét a hajad, legjobb, ha sötét hajra való, színezett verziót választasz. Ha épp nincs ilyened, arra figyelj, hogy a megfelelő távolságból fújd a hajadra a szárazsampon spray-t, hogy ne maradjon rajta fehéres folt.

5. Volumenvarázslat

Ha könnyen lelapulós a hajad, a hajtőemelő por igazi megváltás lehet számodra. Egészen elképesztő, ahogy a hajtőbe masszírozva megemeli és finoman rögzíti a szálakat, tényleg szuperegyszerű használni. De csak akkor működik jól, ha nem használsz belőle túl sokat.

Cosmo-tipp: Ha komolynak ígérkezik a buli, tegyél a hajadra páratasztító spray-t, vagy válassz olyan lakkot, aminek párataszító hatása is van. Ez a fülledt, izzasztó melegben segíthet megvédeni a szépen elkészített frizurádat.

haj, pakolás, hiba, hajápolás RF

Fotó: Getty Images / Deagreez 

6. Legyen jó hajgumid!

Ha copfot vagy kontyot viselsz, aminek gumizás adja az alapját, nagyon fontos, hogy jól tartó, de a hajadat nem károsító hajgumit használj. Ne kelljen túlfeszítened, ne legyen rajta fém rögzítés, puha, rugalmas anyagból készüljön. Ne szorítsd meg nagyon, ha túlfeszíted, az a fejbőrödnek és a hajhagymáknak nem tesz jót. De ha laza a gumi, és folyton húzogatni, igazgatni kell a copfod, a szálak azt sem szeretik. A rugalmas, de erős gumi, vagy a két végén kampós, beakasztható változat a leghatékonyabb (oké, az utóbbin fémből van a rögzítő rész, mégis kíméletesebb, mint egy sima, fémkapoccsal összefogott hajgumi).

Cosmo-tipp: Ha kontyot készítesz, hullámcsat helyett jobb választás az U alakú hajtű. Nagyon könnyű használni, kevésbé húzza a hajad, és nagyobb tincseket is tudsz rögzíteni vele.

Ha dús hajra vágysz, szuper tippjeink vannak

Még több

Frizura