A trükk, amitől a festett hajad igazán gyönyörű lesz

Ha eddig azt gondoltad, a festés károsítja a hajadat, itt az idő újragondolni: van egy trükk, amivel festés után álomszépek, puhák és fényesek lesznek a tincseid.

A trükk, amitől a festett hajad igazán gyönyörű lesz

Már magában a hajszárítás, formázás, sütés, vasalás is elég nagy igénybevételt jelent a tincseknek. Ám ha ehhez még pluszban festés, vagy ráadásul szőkítés is járul, az bizony komolyan megviselheti a szálakat. Pontosabban a szálak szerkezetét alkotó kötéseket. Ha ezek a kötések erősek, a haj is erős, ellenálló. Ha ezek meggyengülnek, megszűnnek, a szálak sérülékennyé válnak, töredezni kezdenek. A kötések védelméért tudsz tenni valamelyest az otthoni hajápolóiddal, de a már meggyengült kötéseket visszaerősíteni ezek a termékek önmagukban nem képesek. Itt jön a képbe a fodrászod, és a különleges BONDER kezelések. Ezek olyan különleges hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek megadják a hajadnak azt a védelmet, amire szüksége van.

Kötődj hozzám!

A bonder kezelések lényege, hogy képesek megóvni a már meglévő erős kötéseket, a meggyengülteket pedig megerősíteni – ezért is hívják őket kötéserősítőknek. Hallhattál már az Olaplex, a L’Oréal Professionnel Smartbond vagy a Schwarzkopf Professional Fibreplex márkákról, ezek mind a hajfestés közben (és után) alkalmazható kötéserősítő termékeket kínálnak.

A festés, szőkítés, melírozás mind kémiai eljárás, amely során a haj szerkezete, az annak stabilitását adó kötések sérülhetnek. Épp azért ha nem utólag, hanem már a kezelés közben elkezdődik a szálak védelme, megerősítése, azzal sokkal szebb, látványosabb eredmény érhető el. Ezek a szerek a hajszál sérült diszulfidkötéseit képesek óvni, megerősíteni, és akár vissza is építeni.

hosszú haj RF

Fotó: Getty Images / LaylaBird

Lépésről lépésre

A bonder termékcsaládok tartalmaznak egy a festékhez, szőkítőhöz keverendő szert – ezt a fodrászod intézi, neked nem kell foglalkoznod vele (csak kérned kell még a festés előtt).

A második lépéssel is ő dolgozik még: a festék kiöblítése után kerül a hajadra a második fázis. Miután megmossa, megszárítja a hajadat, egészen elképesztő élményben lesz részed: az addig esetleg sprőd, fénytelen, durva tapintású hajad puha, fényes és lágy lesz.

Tényleg látványos és érezhető az eredmény, és nem csak a következő hajmosásig tart. Akkor pedig különösen nem, ha a 3. lépést is beiktatod, és otthon is használható bonder hajápolót használsz, ami fokozza és meghosszabbítja a szalonkezelés hatását.

Annyira jól hangzik, hogy bár nem festeted a hajad, szívesen kipróbálnád? Megteheted: bár alapvetően festés, szőkítés, kémiai eljárások közben ajánlott a használata, ha indokolt, megoldható anélkül is.

Vagy válaszd azt a megoldást, hogy a bonder termékeket kínáló márkák otthoni használatra való termékei közül választasz – jó minőségű, a sérült vagy sérülékeny haj ápolására ideális kozmetikumokról van szó. Mutatunk is néhányat:

1
L\'Oréal Professionnel Smartbond élénkítő és erősítő kondicionáló
3 900 Ft
Segít regenerálni, táplálni, és újra megerősíteni a kémiailag kezelt, sérült hajat. Megvédi a csodás hajszínt a fakulástól.
2
Olaplex No.4 Bond Maintenannce hajmegújító sampon
9 200 Ft
Az OLAPLEX egyedülálló szabadalmaztatott összetevőjének segítségével molekuláris szinten köti össze a hajban lévő sérült kötéseket, így újítja meg a haj szerkezetét.
3
Schwarzkopf Professional FibrePlex No.3 Bond Maintainer kötésfenntartó maszk
4 880 Ft
Az otthoni használatra ajánlott termék segít fenntartani a megerősített hajszerkezetet, megóvja a haj minőségét és segít megelőzni a további sérüléseket. Szép fényt és egészséges kinézetet ad a hajnak.

Egészséges hajat szeretnél? Olvass még!

Még több

Frizura