Melyik házba kerülnél a Roxfortban a csillagjegyed szerint?

A Cosmo Teszlek Süvege elárulja!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Melyik házba kerülnél a Roxfortban a csillagjegyed szerint?

Fogadjunk, hogy amióta először olvastad a Harry Pottert, folyton eszedbe jut, vajon melyik roxforti házba tartoznál. Harryékkel együtt a Griffendélbe járnál? Vagy Choval és Lunával spanolhatnál a Hollóhátban? Esetleg Cedric osztálytársa lennél a Hugrabugban? Vagy te lennél a kivétel, akit nem érint meg a sötét oldal a Mardekárban? Hát ahogy a Teszlek Süveg, úgy a horoszkópod is a személyiségedből indul ki. Ezért a csillagjegyed alapján te is megtudhatod, melyik házba kerülnél!

Griffendél: Kos, Oroszlán, Nyilas

A Griffendélt 110 százalékosan a tüzes jegyűeknek találták ki! Először is, a jelképe az oroszlán, a színe pedig a piros és az arany. De ami fontosabb, hogy a griffendélesek a határozottságukról, bátorságukról és vakmerőségükről ismertek. Plusz nagyon atletikusak, szóval ők a roxforti sportoló klikk. Ez pedig mind-mind a tüzes jegyekre jellemző! Mind közül a Kos, az Oroszlán és a Nyilas azok, akiknek a legnagyobb mázlijuk volt, amikor a tehetséget osztották. Igen, még úgy is, ha néha fel kell nőnöd ahhoz, hogy felfedezd magadban (rád gondolunk, Neville). Plusz ezek a zodiákusok elképesztően jó szándékú embert takarnak, akik képesek a megbocsátásra, még akkor is, ha néha túltolják a versenyszellemet és túlságosan forrófejűek lesznek. Egyébként Harry Potter maga is tüzes jegyű (ugyebár Oroszlán a horoszkópja), ahogy Ronon kívül (ő Halak) az összes Weasley-gyerek is.

Hugrabug: Bika, Szűz, Bak

Jó, hát szegény Hugrabugnak elég béna hírneve van. Valamiért elterjedt, hogy ide kerül a roxforti diákok „maradéka”. De ennek mostantól véget vetünk! Hiszen a hugrabugosoknak annyi jó tulajdonsága van: elkötelezettek, türelmesek, szorgalmasak. És kikre lenne ez jobban jellemző, mint a föld jegyűekre?! Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy a Hugrabug klubhelyisége a föld alatt van, közvetlenül a konyha mellett. (Menő, igaz?) És a föld jegyűek, közülük is legjobban a Bikák hatalmas kajarajongók. Plusz a Bika, Szűz és Bak horoszkópokról sokszor elmondják, hogy ők kötődnek leginkább a természethez. És ki a Hugrabug-ház vezető tanára? Hát Bimba professzor, a gyógynövénytan tanár, akinek nem mellesleg szintén Bika a csillagjegye.

Hollóhát: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

Egyértelmű, hogy a Hollóhát a levegő jegyűek háza. A jelképe a holló, a színei pedig az égkék és a bronz. Meg hát a hollóhátosokra jellemző tulajdonságok is elég árulkodóak. A levegős jegyűek arról ismertek, hogy szuperközvetlenek és intelligensek, a Hollóhát pedig az eszes, kíváncsi és tudásvágyú diákok gyűjtőhelye. A Roxfortban a hollóhátosokat mindenki szereti, még akkor is, ha egy kicsit különcek, ami a legnyilvánvalóbb Mérleg-sajátosság. A legismertebb hollóhátasok is egyébként levegős jegyűek, így például Luna Vízöntő (erre a horoszkópra eleve tökre igaz, hogy okos csodabogarak, ami totál Luna), Flitwick professzor pedig, a ház vezető tanára, Mérleg.

Mardekár: Rák, Skorpió, Halak

Ez az a roxforti ház, amelyikből a legtöbb sötét varázsló kikerült (bocsi, víz jegyűek), de azért a mardekárosokat mégis inkább csak félreértik az emberek. Ez utóbbi pedig nagyon is jellemző a vizes jegyűekre, legfőképpen pedig a Halakra. A Mardekár klubhelyisége ugyebár az alagsorban van, de hogy pontosak legyünk szó szerint a alatt helyezkedik el. Ha mardekáros vagy, akkor ravasz vagy, találékony és elképesztően ambiciózus, de mindez akkor is igaz rád, ha Skorpió a horoszkópod. Emellett a kígyós ház tagjai egytől egyig hihetetlenül lojálisak egymáshoz, és olyanok egymásnak, mint egy nagy család. Ez pedig totál Rákokra jellemző dolog. BTW a Mardekár és a Griffendél ellenségeskedése eléggé befolyásolja a roxforti életet, ez a viszály viszont századokkal előbb Griffendél Godrik és Mardekár Malazár között alakult ki. De valljuk be, egyáltalán nem meglepő, hogy a két ház nem jön ki jól egymással, hiszen brutál ritka, hogy a vizes és tüzes jegyek jóban legyenek, igaz?

Címkék: csillagjegy ezotéria griffendél harry potter hollóhát horoszkóp hugrabug mardekár Roxfort roxforti ház

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Horoszkóp

3 csillagjegy, aki végre szuper hírt kap ezen a héten

3 csillagjegy, aki végre szuper hírt kap ezen a héten

Jó lenne már valami örömhírt kapni végre, ami az egész heted bearanyozza? Ezek a csillagjegyek garantáltan megkapják – de te vajon köztük vagy?

Így meditálj a csillagjegyed szerint

Ahhoz, hogy testileg és lelkileg is a lehető legjobban feltöltődj, ismét segítségedre lesznek a csillagok. Csekkold, hogyan meditálhatsz a csillagjegyed szerint a leghatékonyabban!

Horoszkóp: Április 12., Hétfő

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat április 12-én is!

Ezek a csillagjegyek viselik legrosszabbul, ha hazugságon kapják őket

Ők azok, akik a legnehezebben viselik a lebukás pillanatát. Te vajon köztük vagy?

Kínai, Hindu, Arab: Kerülj képbe más népek horoszkópjával

Az asztrológiát minden nép kicsit másképp értelmezi, ezért rengeteg féle horoszkóp létezik, de messze ezek a legérdekesebbek.

Ilyen a csillagjegyek igazi arca a szerelemben

Hűséges? Öntelt? Vagy megközelíthetetlen? Mutatjuk, hogyan viselkednek az egyes csillagjegyek, ha fülig szerelmesek!

3 csillagjegy, aki jó hírt kap hétvégén

Ezek a csillagjegyek felkészülhetnek a legjobbra, végre pozitív irányt vesz az életük.

Hétvégi szerelmi horoszkóp

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád a szerelemben ma és a hétvégén? Csekkold le nálunk a horoszkópodat április 9-én is!

Horoszkóp: Április 8., Csütörtök

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat április 8-án is!

Virághoroszkóp: Mit árul el a szerelmi életedről?

Itt a tavasz, szóval ideje képbe kerülnöd a virághoroszkópoddal is!

Horoszkóp: Április 6., Kedd

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat április 6-án is!

3 csillagjegy, akinek rendeződnek a pénzügyei áprilisban

Nézd meg, te is a szerencsésebbek közé tartozol-e a pénzügyeid szempontjából, április ugyanis 3 jeggyel kifejezetten bőkezű lesz.

Horoszkóp: Április 1., Csütörtök

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma és a hosszú hétvégén? Csekkold le nálunk a horoszkópodat április 1-jén is!