Kínai, Hindu, Arab: Kerülj képbe más népek horoszkópjával

Az asztrológiát minden nép kicsit másképp értelmezi, ezért rengeteg féle horoszkóp létezik, de messze ezek a legérdekesebbek.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kínai, Hindu, Arab: Kerülj képbe más népek horoszkópjával

Horoszkópból sem egyféle létezik, ahány nép, annyi értelmezése az asztrológiának. A hagyományos megközelítés hónapok alapján kategorizálja a csillagjegyeket, de vannak, amik például a születési hetekre vagy napokra koncentrálnak.

Arab horoszkóp

Ez is 12 kategóriába sorolja a jegyeket, vagyis a születési hónap az alapja, azonban mindegyikhez egy-egy fegyvert társítanak: parittya, fejsze, tőr, buzogány, csillag, hosszú kés, kard, kés, arab tőr, íj, lándzsa. Ez a horoszkóp azt mutatja meg, hogyan állsz helyt a mindennapok küzdelmeiben, hogyan győzöd le az eléd gördülő akadályokat.

Tibeti horoszkóp

Alapja a buddhizmus, a számmisztika, a jóslás és az asztrológia. Azt vallja, hogy a 12 csillagjegy a saját karmikus útjukon haladnak, de semmi sincs eleve elrendelve, mindenki saját maga alakítja a sorsát. Itt a születési dátumod mutatja meg, hogy melyik jegyhez tartozol, és mire kell figyelned ahhoz, hogy megtaláld a boldogságot és bölcsességet.

Burmai horoszkóp

Ezt a rendszert mianmari szerzetesek dolgozták ki. Ezúttal azt kell kiderítened, a hét milyen napján születtél, és ez alapján tartozol a hét jegy valamelyikéhez, amikhez egy-egy állat van rendelve. Hétfő=Tigris, Kedd=Oroszlán, Szerda=Elefánt, Csütörtök=Patkány, Péntek=Tengerimalac, Szombat=Sárkány, Vasárnap=Garuda (egy mitológiai madár). Ebből a horoszkópból sokmindent megtudhatsz a személyiségedről.

Más népek horoszkópja.

Fotó: Getty Images / BonneChance

Kínai horoszkóp

Ez az egyik legősibb értelmezése a horoszkópnak, amely szintén a születési éved alapján határozza meg, milyen személyiségtípusba tartozol. Tizenkét jegy létezik, mindegyikhez egy állat van hozzárendelve: Patkány, Bivaly, Tigris, Nyúl (Macska), Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Vaddisznó. Az ázsiai horoszkópokból is rengeteg infót gyűjthetsz a személyiségedről és a jövődről, mivel elég jól kiegészíti a nyugati horoszkópokat.

Hindu horoszkóp

A hindu horoszkóp szerint azt, hogy milyen bolygóállásnál születtünk, az befolyásolja, hogy előző életünkben milyen életet éltünk, vagyis a karmánk befolyásolja. A 12 jegyet a születési dátumok határozzák meg, amiket mind egy-egy istenséggel feleltetnek meg. Sokat elárulhat arról, hogy milyen tulajdonságaid érvényesülnek a szerelemben, párkapcsolatokban.

Egyiptomi horoszkóp

Ez a több ezer éves horoszkóp teljesen más logika mentén osztja fel a jegyeket, mint a nyugati vagy a kínai. Bár 12 létezik, de hetekre bontva értelmezik. Alapja az ősi mitológia, így minden jegyhez egy-egy egyiptomi istent rendelnek, aki segíti az adott jegy szülöttének életét, de hitük szerint a legfőbb attribútumaival is ő ruházza fel. Kicsit zavaros, de mindenképpen érdekes.

És ha még kalandoznál kicsit a nagyvilágban:

Címkék: arab horoszkóp asztrológia burmai horoszkóp csillagjegy egyiptomi horoszkóp ezotéria hindu horoszkóp horoszkóp kínai horoszkóp tibeti horoszkóp zodiákus

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Horoszkóp

Erre a 3 csillagjegyre bárki, bármikor számíthat

Erre a 3 csillagjegyre bárki, bármikor számíthat

Ők azok, akik veled örülnek, és melletted állnak akkor is, ha támogatásra szorulsz. Igazi mázlista vagy, ha a környezetedben legalább egy ilyen csillagjegy van, de simán lehet, hogy pont te vagy a legnagyobb főnyeremény a társaságban.

Horoszkóp: Május 6., Csütörtök

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat május 6-án is!

10 sztár, akiről nem is tudtad, hogy a Bika jegyében született

A hónap sztárjai a Bikák, ráadásul meglepően sok sztár született ebben a csillagjegyben. Ha kíváncsi vagy, kik, akkor görgess lejjebb.

3 csillagjegy, akikről nem is gondolnád, milyen félénkek

El sem hinnéd ezekről a csillagjegyekről, valójában mennyivel visszahúzódóbbak annál, mint amilyennek mutatják magukat.

Ezek a csillagjegyek képtelenek szívességet kérni

Ők azok a csillagjegyek, akik túl büszkék és önérzetesek ahhoz, hogy segítséget kérjenek másoktól.

Horoszkóp: Május 5., Szerda

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat május 5-én is!

Ilyen vagy az ágyban a csillagjegyed szerint

A horoszkópod árulkodik arról, hogy milyen vagy a hálószoba falai között, amikor senki nem lát… Csekkold, rólad mit mond el!

3 csillagjegy, aki sorsfordító döntést hoz meg a héten

Dönteni nehéz – vagy nem? Ezeknek a csillagjegyeknek nem lesz kérdés, hogy nagyon határozottan kijelölik maguk előtt, milyen irányban haladjon tovább az életük.

Horoszkóp: Május 4., Kedd

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat május 4-én is!

3 csillagjegy, akinek szerencsét hoz május első hete

Ha a három közül az egyik a te csillagjegyed is, készülj fel egy elsöprően szuper hétre!

4 csillagjegy, akit nem érdekel, mások mit gondolnak róla

Ők a legszabadabbak és a legöntörvényűbbek az összes csillagjegy közül, akiket tökéletesen hidegen hagy mások véleménye!

Horoszkóp: Május 3., Hétfő

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat május 3-án is!

Hétvégi szerelmi horoszkóp

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád a szerelemben ma és a hétvégén? Csekkold le nálunk a horoszkópodat április 30-án is!