Kínai, Hindu, Arab: Kerülj képbe más népek horoszkópjával

Az asztrológiát minden nép kicsit másképp értelmezi, ezért rengeteg féle horoszkóp létezik, de messze ezek a legérdekesebbek.

Kínai, Hindu, Arab: Kerülj képbe más népek horoszkópjával

Horoszkópból sem egyféle létezik, ahány nép, annyi értelmezése az asztrológiának. A hagyományos megközelítés hónapok alapján kategorizálja a csillagjegyeket, de vannak, amik például a születési hetekre vagy napokra koncentrálnak.

Arab horoszkóp

Ez is 12 kategóriába sorolja a jegyeket, vagyis a születési hónap az alapja, azonban mindegyikhez egy-egy fegyvert társítanak: parittya, fejsze, tőr, buzogány, csillag, hosszú kés, kard, kés, arab tőr, íj, lándzsa. Ez a horoszkóp azt mutatja meg, hogyan állsz helyt a mindennapok küzdelmeiben, hogyan győzöd le az eléd gördülő akadályokat.

Tibeti horoszkóp

Alapja a buddhizmus, a számmisztika, a jóslás és az asztrológia. Azt vallja, hogy a 12 csillagjegy a saját karmikus útjukon haladnak, de semmi sincs eleve elrendelve, mindenki saját maga alakítja a sorsát. Itt a születési dátumod mutatja meg, hogy melyik jegyhez tartozol, és mire kell figyelned ahhoz, hogy megtaláld a boldogságot és bölcsességet.

Burmai horoszkóp

Ezt a rendszert mianmari szerzetesek dolgozták ki. Ezúttal azt kell kiderítened, a hét milyen napján születtél, és ez alapján tartozol a hét jegy valamelyikéhez, amikhez egy-egy állat van rendelve. Hétfő=Tigris, Kedd=Oroszlán, Szerda=Elefánt, Csütörtök=Patkány, Péntek=Tengerimalac, Szombat=Sárkány, Vasárnap=Garuda (egy mitológiai madár). Ebből a horoszkópból sokmindent megtudhatsz a személyiségedről.

Más népek horoszkópja.

Fotó: Getty Images / BonneChance

Kínai horoszkóp

Ez az egyik legősibb értelmezése a horoszkópnak, amely szintén a születési éved alapján határozza meg, milyen személyiségtípusba tartozol. Tizenkét jegy létezik, mindegyikhez egy állat van hozzárendelve: Patkány, Bivaly, Tigris, Nyúl (Macska), Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Vaddisznó. Az ázsiai horoszkópokból is rengeteg infót gyűjthetsz a személyiségedről és a jövődről, mivel elég jól kiegészíti a nyugati horoszkópokat.

Hindu horoszkóp

A hindu horoszkóp szerint azt, hogy milyen bolygóállásnál születtünk, az befolyásolja, hogy előző életünkben milyen életet éltünk, vagyis a karmánk befolyásolja. A 12 jegyet a születési dátumok határozzák meg, amiket mind egy-egy istenséggel feleltetnek meg. Sokat elárulhat arról, hogy milyen tulajdonságaid érvényesülnek a szerelemben, párkapcsolatokban.

Egyiptomi horoszkóp

Ez a több ezer éves horoszkóp teljesen más logika mentén osztja fel a jegyeket, mint a nyugati vagy a kínai. Bár 12 létezik, de hetekre bontva értelmezik. Alapja az ősi mitológia, így minden jegyhez egy-egy egyiptomi istent rendelnek, aki segíti az adott jegy szülöttének életét, de hitük szerint a legfőbb attribútumaival is ő ruházza fel. Kicsit zavaros, de mindenképpen érdekes.

És ha még kalandoznál kicsit a nagyvilágban:

Még több

Horoszkóp