Így meditálj a csillagjegyed szerint

Ahhoz, hogy testileg és lelkileg is a lehető legjobban feltöltődj, ismét segítségedre lesznek a csillagok. Csekkold, hogyan meditálhatsz a csillagjegyed szerint a leghatékonyabban!

Ha egész nap topon szeretnél lenni szellemileg és testileg is, a legjobb, ha reggel meditálsz! Persze egy stresszesebb nap közben vagy után is simán jól jön néhány perc befelé fordulás, de mégis a leghatékonyabb akkor leszel hosszútávon, ha ébredés után veted be, méghozzá a csillagjegyedhez legjobban passzoló gyakorlatot. Mutatjuk is, hogyan meditálj a csillagjegyed szerint!

Kos

Kosként te lényegében már attól kezdve pörögsz, hogy kinyitottad a szemed reggel. Cikáznak a gondolataid, nyugtalanítanak a teendők, és nagyon hamar egy kisebbfajta káosz lesz a fejedben. Ezen pedig az sem segít, hogy hajlamos vagy a végsőkig húzni a felkelést, utána pedig kapkodni. Viszont a nyugodt, egyhelyben ülős meditáció biztosan nem neked való, ettől csak még feszültebb lennél! Téged lelkileg és testileg is a mozgás tölt fel, ilyenkor tudsz a legjobban megnyugodni, koncentrálni és összpontosítani, szóval ha csak 10 perced van, akkor is iktass be egy kis kocogást vagy biciklizést.

Bika

Imádsz lustálkodni és jókat enni, ami miatt az energiaszinted nem mindig van a topon. A másik stresszforrás az életedben, hogy elég mereven gondolkodsz, ragaszkodsz a szabályokhoz, tervekhez, hagyományokhoz. Mindkét problémádra szinte azonnal megoldást jelenthet a jóga! Az aktív sportok nem neked valók, de ez kellőképpen nyugis, miközben átmozgat, segít összpontosítani, lelazulni, miközben feltölt energiával. Összsességében fejben és testileg is rugalmasabb, könnyedebb leszel tőle! Már napi 5-10 perc is óriási változást jelent majd.

meditációs horoszkóp

(Fotó: Getty Images / MAIKOVA)

Ikrek

Folyamatosan jár az agyad, ami gyakran még éjszakára sem kapcsol ki. Minden érdekel egyszerre, millió dolgot is csinálsz párhuzamosan, miközben fejben is többfelé kalandozol. Ez az összevisszaság gyakran vezet oda, hogy kimerülsz szellemileg, összezavarodsz vagy csak elkezd nyomasztani a rengeteg információ. Ilyenkor menj be egy csendes szobába vagy olyan térbe, ahol egyedül lehetsz és tényleg csend van! Tárd szét a karod, vegyél egy mély levegőt, majd zárd be a mellkasodhoz a kezeid és fújd ki. Ezt ismételd meg négyszer-ötször. Ha pedig úgy érzed, végképp nem látod át a gondolataidat, az írás rengeteget segíthet! Egyszerűen kezdd el leírni a dolgokat, amik foglalkoztatnak, néhány perc után egyre pontosabban kirajzolódik majd a lényeg.

Rák

Vízjegyűként fontos számodra ennek az elemnek a jelenléte, ezért felkelés után vagy lefekvés előtt állj be a zuhany alá. Folyasd magadra a meleg, de nem túl forró vizet, közben csukd be a szemed és képzeld el, hogy átfolyik rajtad a víz, ami kimos belőled minden negatív érzést és helyette feltölt szeretettel, együttérzéssel, életerővel. Ha épp nincs lehetőséged zuhanyozni, már az is sokat segít, ha egy csendes helyen behunyod a szemed, iszol pár korty vizet és ugyanezt elképzeled.

Oroszlán

Az Oroszlán uralkodó bolygója a Nap, ezért van az, hogy a jegy szülötteit a napfény, a meleg tölti fel leginkább energiával. Ha úgy érzed, elfáradtál, akár lelkileg, akár testileg, menj ki a szabadba, vagy legalábbis keresd meg a lakásod legfényesebb pontját (lehetőleg, ahonnan látszik a Nap). Ülj le, hunyd be a szemed és fordíts a fejed a fény felé. Képzeld el, ahogy a meleg átjárja a tested, kövesd végig a testrészeid, ahogy feltöltődik melegséggel és energiával, miközben a negatív érzések, stressz eltűnnek belőled. Amikor végeztél, fordítsd el a fejed és vegyél néhány mély lélegzetet. Télen az is segíthet, ha lámpafénynél csinálod mindezt.

Szűz

Te vagy az, akinek nem okoz gondot a koncentráció, hogy összeszedd a gondolataidat, teendőidet és azokra összpontosíts. És nálad pont ez okozza a legtöbb stresszt,mivel folyamatosan tervezel, szervezel, elemzel és javítasz. Sokat dobhat a lelkibékéden, ha minden nap, lehetőleg reggel, megnyugszol 5 percre és félreteszed a szoros napirended! Ilyenkor ülj le a földre vagy egy székre, csukd be a szemed, lélegezz mélyeket, közben pedig hagyd, hogy a gondolataid szabadon áramoljanak. Számodra ez utóbbi lesz a legnehezebb, hiszen mestere vagy a felesleges dolgok kizárásának, de hidd el, pont erre van szükséged ahhoz, hogy picit fellélegezz.

Mérleg

Folyamatosan az egyensúlyra törekszel az életedben, és az utolsó utáni energiatartalékaidat is arra fordítod, hogy béke, harmónia és kiegyensúlyozottság legyen körülötted, plusz mindig a lehető legjobban dönts minden helyzetben. Csakhogy ez brutál fárasztó és frusztráló is egyben, ráadásul agyi munka, szóval nem meglepő, ha időről időre úgy érzed, felrobban a fejed. Az irányított meditáció viszont rengeteget segíthet, hogy letisztázd a gondolataidat, megnyugodj, sőt döntési szitukban is előveheted. A legjobb, hogy YouTube-on rengeteg verzió közül választhatsz, amit bárhol, bármikor meg is hallgathatsz!

Skorpió

A csillagjegyek közül talán te vagy a legszenvedélyesebb, akit nagyon hamar elragadnak az érzelmek, hajlamos vagy szélsőségesen reagálni, de akár a környezeted érzéseit is magadra veheted. Ez az érzelmi hullámvasút pedig nagyon sok belső feszkót tud okozni neked. Ilyenkor csukd be a szemed és összpontosíts a légzésedre. Ezt bárhol és bármikor megcsinálhatod, a lényeg, hogy tudatosan lélegezz! Számold a ki- és befújásokat, és ne engedd, hogy a gondolataid eltereljék a figyelmedet. Ez segít majd az érzelmeidet is lecsendesíteni.

Nyilas

Kettős éned egyik fele örök optimista, laza és öntörvényű, a másik viszont szorongó, önbizalomhiányos és stresszes. És amivel mind a kettőnek jót tehetsz, az a tánc és a zene! Talán elsőre viccesen hangzik, de ha úgy érzed, összecsaptak a fejed felett a hullámok, nem tudsz megoldani egy problémát, vagy csak negatív érzések kerítettek hatalmába, tedd be a kedvenc lejátszási listádat, és kezdj el lötyögni, táncolni vagy tombolni rá. Ez segít majd felszabadulni, a szervezetedben endorfin termelődik, ami miatt ismét boldogság, energia és önbizalom tölt el, ráadásul a mozgás hatására a gondolataid is rendeződnek. A reggeli zenehallgatás is lehet a napi rutinod része.

Bak

Te vagy az, aki az élete minden pillanatában előre néz, sőt felfelé! Mindig van kitűzött célod, amit el akarsz érni, jobb, sikeresebb akarsz lenni. Ezért minden nap újabb és újabb energialöketet adhat, ha megkeresed a lakásod legtágasabb pontját, oda állsz, kihúzod magad, összezárod a lábaid, behunyod a szemed és mélyeket lélegzel. Majd elképzeled, hogy egy magas hegy tetején állsz és onnan nézel a távolba. Ez újra és újra emlékeztet, hogy milyen jó lesz elérni a céljaidat.

meditációs horoszkóp

(Fotó: Getty Images / MAIKOVA)

Vízöntő

Téged semmiben sem lehet korlátozni, az tölt fel, ha szabadnak és függetlennek érezheted magad, aki bármit csinálhat, amihez csak kedve van. Szerencsére a meditáció nem egy szigorúan szabályzott valami, a lényeg, hogy megnyugodj és feltöltődj. Szóval hunyd be a szemed és képzeld el, hogy repülsz vagy leugrasz egy magas épületről, vagy bármit, amitől szabadnak érzed magad. A lényeg annyi, hogy ilyenkor száz százalékosan az élményre koncenrálj és zárj ki minden mást!

Halak

A jó hír az, hogy számodra a vizualizációs meditáció a legjobb, amit te amúgy is elég sűrűn gyakorolsz, hiszen az álmodozás nagymestere  vagy. Ezúttal viszont egészen konkrét dolgokat kell vizualizálnod! Minden reggel felkelés után marajd még pár percig az ágyban, és képzeld el, hogy milyen feladatok várnak még rád, és azt is sorra zongorázd végig fejben, ahogyan ezeket végre is hajtod. Rengeteget segít majd, hogy összeszedettebb legyél, betartsd a határidőket és tényleg meg is csináld azokat a dolgokat, amiket eltervezel.

És még néhány zseniális türkk, hogy jobban induljon a reggeled!

Még több

Horoszkóp