Ezek a csillagjegyekkel kapcsolatos legnagyobb tévhitek

Minden csillagjeggyel kapcsolatban van néhány olyan elterjedt sztereotípia, ami a valóságban nem igaz, vagy legalábbis nem teljesen. Kíváncsi lettél a saját jegyedre, igaz?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezek a csillagjegyekkel kapcsolatos legnagyobb tévhitek

Vannak kifejezetten odaadó csillagjegyek, vannak lusták vagy épp szorgalmasak, agresszívabbak és visszahúzódóak. De vajon tényleg igazak ezek az előítéletek az egyes jegyekkel szemben? Mutatjuk!

Kos

A Kosról mindenkinek az jut először az eszébe, hogy forrófejű, hirtelen haragú, aki általában meggondolatlanul viselkedik és türelmetlen mindenkivel. Ezek a tulajdonságok tényleg megtalálhatóak a személyiségében, azonban nem kizárólag ilyen! Társaságkedvelő, jól kijön mindenkivel, sok a barátja, akikkel mély és szoros a kapcsolata. Legalább annyira képes nyugodt, bölcs és odaadó lenni, mint amennyire lobbanékony.

Bika

A Bika leghíresebb tulajdonságai, hogy makacs és földhözragadt. Pedig ez csak részben igaz! A Bikák általában lazák és jófejek, akik nagyon könnyen alkalmazkodnak másokhoz, például párkapcsolatban vagy a munkahelyükön. Az igaz, hogy az álláspontjukhoz ragaszkodnak és a változásokat is nehezen bírják, de a hétköznapokban nagyon-nagyon könnyű velük kijönni!

Ikrek

Az Ikrekről elterjedt, hogy két személyisége van, és emiatt nagyon nehéz kiismerni. Az igaz, hogy könnyen változik a hangulata, akár egy órán belül is, de az távolról sem igaz, hogy következetlen, meggondolatlan vagy zavaros lenne. Rendkívül okos, intelligens jegy, aki folyamatosan tanul, információkat gyűjt, és pontosan tudja, mit akar. Az már más kérdés, hogy nem szívesen avatja be ebbe a környezetét…

Rák

A Rákokról sokan azt hiszik, hogy mivel hiperérzékenyek, ezért gyengék és félénkek, akik a légynek sem tudnak ártani, sőt inkább ők az áldozatok. Nos, az az igazság, hogy a Rákok kőkemények tudnak lenni, kifejezetten bosszúálló típusok, pont azért, hogy megvédjék magukat. Akiket szeretnek, azokért pedig bármire képesek, igazi harcosokká válnak, ha ki kell állniuk értük.

Oroszlán

Az Oroszlánok sokak szerint túlságosan magabiztosak, önteltek és hiúak. Az a helyzet, hogy legalább annyira tudnak kiscicák is lenni, akiknek szüksége van a biztatásra és támogatásra. Gyakran elbizonytalanodnak, bátortalanok lesznek tele kétségekkel, persze ezt sose mutatnák a külvilág felé, de attól még belül szenvednek.

Szűz

A Szüzekről elterjedt, hogy hidegek és távolságtartóak, ami valószínűleg azért lehet, mert írtó precízek, kritikusak és szőrszálhasogatók. És az igaz, hogy a maximumot nyújtják az élet minden területén és ezt is várják el másoktól, de közel sem érzéketlenek. Nagyon is társasági lények, mély érzésekkel és szórakoztató személyiséggel.

Mérleg

Talán mert a név adja magát, de a legtöbben úgy tudják, a Mérlegek az egyenlőségre törekszenek és minden döntésük előtt, minden szituban mérlegelnek. Az igaz, hogy az igazságérzetük hatalmas, de általában nem bánják, ha a helyzet inkább számukra alakul kedvezően. Sokkal lazábbak annál, mint hogy folyton agyaljanak, gyakran hagyatkoznak az intuícióikra, és szívesen játsszák az ördög ügyvédjét.

Skorpió

A legtöbb tévhit ezzel a jeggyel kapcsolatos, ami nem csoda, hisz a legmegosztóbb az összes közül! Állítólag a Skorpiók rosszindulatúak, könnyen ártanak másoknak és könyörtelenek. De ha valaki jobban megismer egy Skorpiót, rájön, hogy hihetetlenül érzékenyek, szenvedélyesek, odaadóak és hűségesek. Sőt, egyáltalán nem harsányak, sokkal inkább szerények és kedvesek. Az igaz, hogy bosszúálló típusok, de sosem ok nélkül, csakis védekezésből támadnak!

Nyilas

A Nyilasokról elterjedt, hogy érzéketlenek, akik nem törődnek másokkal, csak magukkal, plusz gyakran gorombák. Csakhogy ők egyáltalán nem akarnak bántani senkit, csupán annyira őszinték, hogy képtelenek a legapróbb hazugságra vagy képmutatásra, amit sokan nem tudnak kezelni. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy emellett végtelenül diplomatikusak és megértőek, egyáltalán nem jellemző rájuk, hogy lerohannának másokat, vagy ajtóstul rontanának a házba.

Bak

A Bakokról sokan azt hiszik, hogy unalmasak, kiszámíthatóak és érzelemmentesek. Az abszolút igaz, hogy szeretik a szabályokat, megfontoltak és céltudatosak, kevésbé spontának, viszont tele vannak érzelemmel, érzékiséggel és vágyakkal. Kifejezetten jó a társaságukban lenni, szórakoztató és kellemes emberek, akikben igenis van kalandvágy.

Vízöntő

A Vízöntőket a legtöbben különcöknek tartják, akik nem szeretnek vegyülni másokkal, sőt a legtöbb embert lenézik maguk körül. Valójában teljesen mások: mélyérzésűek, akik azért tartják a távolságot, mert félnek megnyílni. Ráadásul nagyon is törődnek az emberekkel, igazi környezetvédők és aktivisták, akiket a legapróbb igazságtalanság is bosszant, de ők igyekeznek tenni is ezek ellen.

Halak

A Halakról elterjedt, hogy álmodozók, képtelenek racionálisan gondolkodni, bizonytalanok és könnyű őket befolyásolni, ráadásul szétszórtak is. De ezekből max. annyi igaz, hogy a gondolkodásuk tényleg elrugaszkodott a valóságtól, de inkább újszerű és különleges. Zseniális problémamegoldók, mivel teljesen más nézőpontból közelítenek meg minden helyzetet, plusz intelligensek és minden véleményt, álláspontot figyelembe vesznek döntési helyzetben.

Ezek a horoszkópinfók viszont abszolút megállják a helyüket:

Címkék: asztrológia csillagjegy előítélet ezotéria horoszkóp sztereotípia tévhit zodiákus

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Horoszkóp

Hétvégi szerelmi horoszkóp

Hétvégi szerelmi horoszkóp

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád a szerelemben ma és a hétvégén? Csekkold le nálunk a horoszkópodat június 25-én is!

Horoszkóp, Június 24., Csütörtök

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat június 24-én is!

Horoszkóp, Június 23., Szerda

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat június 23-án is!

Horoszkóp, Június 22., Kedd

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat június 22-én is!

4 csillagjegy, akinek óriási szerencsét hoz a Rák hava

Ezeknek a csillagjegyeknek nagyon sok szuper lehetőséget tartogat a június 22-én kezdődő Rák hava. Nézd meg, te köztük vagy-e!

Horoszkóp, Június 21., Hétfő

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat június 21-én is!

Ez a Netflix sorozat passzol hozzád a csillagjegyed alapján

A horoszkóp abban is segít, milyen sorozatot kell ledarálnod legközelebb a csillagjegyed alapján!

4 csillagjegy, aki még júniusban megtalálja az igazit

Romantikára felkészülni! A következő csillagjegyek izgalmas hónapra számíthatnak.

4 csillagjegy, akinek szerencsét hoz a hétvége

Szeretnéd tudni, te köztük vagy-e? Csekkold le gyorsan cikkünkben!

Ez a 3 csillagjegy azonnal kiszúrja a hazugságot

Ezek a csillagjegyek olyanok, mint az élő hazugságvizsgálók, egyszerűen képtelenség átverni őket!

Hétvégi szerelmi horoszkóp

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád a szerelemben ma és a hétvégén? Csekkold le nálunk a horoszkópodat június 18-án is!

Horoszkóp, Június 17., Csütörtök

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat június 17-én is!

Horoszkóp, Június 16., Szerda

Halihó, Cosmo-lány! Kíváncsi vagy, mi vár rád ma a melóban és a szerelemben? Csekkold le nálunk a horoszkópodat június 16-án is!