Ez az edzés passzol hozzád a legjobban a csillagjegyed szerint

Már ezerszer elhatároztad, hogy elkezdesz rendszeresen sportolni, de pár hét után valahogy mindig alábbhagyott a lelkesedésed? Akkor valószínűleg nem azt a mozgásfajtát választottad, ami a legjobban illene hozzád a horoszkópod alapján.

Ez az edzés passzol hozzád a legjobban a csillagjegyed szerint

Még a legnagyobb sport-őrültek sem rajonganak minden mozgásfajtáért, hanem mindannyiunknak megvannak a saját kedvenceink. Ehhez pedig (igen, jól sejted), a személyiségünknek, pontosabban a horoszkópunknak is köze van. Vannak, akiknek arra van szükségük, hogy az edzésük szellemileg is kihívást jelentsen számukra, másokban pedig túlteng a kalandvágy vagy versenyszellem. De a kínálat szerencsére korlátlan, vagyis minden csillagjegynek akad egy tökéletes sport.

Kos

Versengő típus vagy, szóval a sport számodra sosem csak a mozgásról szól, sokkal inkább arról, hogy megmérettethesd magad – és természetesen nyertesként kerülj ki belőle. Úgyhogy nem is lehet kérdéses, hogy számodra a golf, az úszás, az íjászat vagy a küzdősport lehet az igazi, hiszen így lehetőséged lesz arra, hogy legyőzz másokat és kihozd magadból a maximumot. De az sem mellékes szempont, hogy a siker így csak rajtad múlik, nem pedig egy csapat teljesítményén.

Bika

Kár is tagadni, az edzés nem tartozik a kedvenc időtöltéseid közé, inkább kényelemre és pihenésre vágysz: például arra, hogy kényelmes melegítőben filmezz a kanapédon és közben a kedvenc borodat kortyolgasd. Viszont mivel nemcsak az otthonodban, hanem a természetben is jól érzed magad, ezt még a sportolás előnyére is fordíthatod. Járj el túrázni, kocogni vagy futni vagy egyszerűen csak sétálj egy napot. Hidd el, így bele fogsz szeretni a mozgásba (is)! Még az is lehet, hogy a végén egy (fél)maratonra is benevezel.

Ikrek

Nem könnyű lekötni a figyelmedet a sportban, vagyis olyan mozgásformára van szükséged, amiben kénytelen vagy minden idegszáladdal a játékra fókuszálni. A tenisz vagy a raketball pörgős akciói pedig éppen ilyenek: a labdák éppen olyan sebességgel száguldanak, mint a gondolataid.

Rák

Érzelmes típus vagy, ezért a küzdősportok nálad szóba se jöhetnének. A jóga és a pilates viszont nemcsak a tested, hanem a lelked egészségét is ápolja. Ezek a mozgásfajták abban is segítenek, hogy elengedhesd azokat a dolgokat az életedből, amik valójában már csak bántanak téged. Sőt, ezeket edzőterem vagy stúdió helyett otthon is könnyedén űzheted és te egyébként is ott érzed magad a legjobban és a legbiztonságosabban. Ráadásul így a szeretteid is csatlakozhatnak hozzád, amivel meg is erősíthetitek a kapcsolatotokat.

Oroszlán

Imádsz a reflektorfényben sütkérezni és egyáltalán nem bánod, ha figyelnek. Válts bérletet egy táncórára! A Zumba és a balett például tökéletes választás lehet arra, hogy tündökölhess és kihozhasd a legtöbbet önmagadból. Csak meg kell találnod hozzá a legenergikusabb playlistet!

Szűz

Olyan sportban teljesedhetsz ki igazán, ahol a fizikai erőfeszítéseken túl fejben is teljesen jelen kell lenned és az elméd elcsendesítése is nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a mozdulataidra összpontosíthass. A pilates, a jóga vagy a tenisz egyaránt megfelelőek erre a célra.

Mérleg

Míg a Kosok nem csapatjátékosak, addig te éppen társaságban teljesítesz a legszuperebbül, mert fontos számodra, hogy másokhoz kötődhess. Jöhet a foci, a röplabda vagy a kosárlabda, azaz bármilyen sport, amit nem egyedül kell művelned. De ahogy az élet minden területén, úgy az edzésben is egyensúlyra törekedsz és szerencsére a fenti játékok tetőtől talpig egyformán át is mozgatnak.

Skorpió

A heves természeted néha ugyan hátrányt jelenthet, de az sportban például kifejezetten hasznos lehet. Profi lehetsz a bokszban, ami a fizikai erőnlét fejlesztése mellett még a mentális démonok ellen is felveheti a harcot. (Állítólag Harry hercegnek is az ökölvívás segített feldolgozni a traumáit.)

Nyilas

A legkalandvágyóbb csillagjegyek közé tartozol és a bakancslistádon egyre csak gyülekeznek azok a dolgok, amiket még ki szeretnél próbálni az életben. Az edzőteremben való izzadás nálad ki van zárva, te ugyanis adrenalinra vágysz a szabadban! A túrázást tehát pontosan neked találták ki, de ha van lehetőséged rá, érdemes megpróbálkoznod a szörfözéssel is.

Bak

A kitartásod és az elszántságod irigylésréméltó és garantáltan a csúcsra is juttat. A hosszútávfutásban és a sziklamászásban megtalálhatod a számításaidat, mert azon túl, hogy fizikailag kihívást jelentenek, érzelmileg is brutálisan felemelő élményt nyújt majd egy-egy táv teljesítése.

Vízöntő

Egyetlen csillagjegynek sincs olyan hatalmas szabadságigénye, mint neked, ami természetesen sportolás közben is jelentkezik nálad. (Te egészen biztosan nem fogsz egy helyben állva súlyokat emelgetni órákig.) Ha kerékpárra pattansz, akkor szó szerint a kezedben van a kormány és bármikor irányt változtathatsz, amikor csak akarsz. Egyszerűen csak hagyd, hogy az ösztöneid hajtsanak előre.

Halak

Klisé vagy sem, de az égiek vízi sportokat ajánlanak neked leginkább, például az úszást, a kajakozást vagy a SUP-olást. Persze előfordulhat, hogy nincs mindig kedved csobbanni, ilyenkor a jóga segíthet elmélyülni és elérni azt, hogy békében érezhesd magad a világgal.

Forrás: Byrdie

Van még pár asztro-listánk, ami érdekelhet:

Még több

Horoszkóp