Ezt a sütit készítsd el ősszel a csillagjegyed szerint

Ugye szerinted sem árt megédesíteni valamivel ezeket a hideg, esős, szeles napokat? Nos, mi végeztünk egy kis horoszkópelemezést és kiderítettük, melyik őszi süti passzol hozzád a legjobban a születésnapod alapján…

Ezt a sütit készítsd el ősszel a csillagjegyed szerint

A szeles, esős időben különösen jól esik egy-egy szívmelengető forró csoki, amivel bekuckózhatunk és átvészelhetjük hideg napokat. De ha igazán ki akarod maxolni ezeket a slow pillanatokat, akkor a kipróbálsz egy őszi sütireceptet is az italod mellé – na persze nem mindegy, hogy melyiket! Igen, igen, jól sejted, a csillagoknak még ahhoz is van egy-két szavuk, hogy mit nassolj ebben az évszakban.

Tűz jegyűek (Kos, Oroszlán, Nyilas)

Kalandvágyó természet vagy, aki szereti, ha mindenki rá figyel –és azt is élvezed, ha bókolnak neked. Éppen ezért sütikészítéskor kerülöd azokat a recepteket, amikkel gyakran találkozol egy baráti összejövetelen. Ennek a karamellás csodának egy picikét talán macerásabb az elkészítése, de a lelkesedésed szerencsére sosem hagy cserben, ha arról van szó, hogy lenyűgözhetsz másokat.

Almás karamellás sajttorta

Almás karamellás sajttorta

Almás karamellás sajttorta (Fotó: nata_vkusidey/Getty Images)

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • ½ bögre barna cukor
  • 450 g krémsajt
  • ½ bögre cukor és még 2 teáskanálnyi pluszba
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 nagy tojás (kicsit felverve)
  • 3 közepes alma, megpucolva és apróra vágva
  • ½ teáskanál fahéj
  • 1/3 teáskanál szerecsendió

A süti tetejét borító morzsaréteghez:

  • ¾ bögre liszt
  • ¾ bögre barna cukor
  • ½ bögre zabpehely
  • 1/3 bögre hideg vaj (felkockázva)
  • 1/3 bögre meleg karamell öntet (fagyikhoz használható)

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy kisebb tálban mixeld össze a lisztet és a barna cukrot, majd tedd bele a vajat és keverd addig, amíg omlós mixet nem kapsz. Nyomkodd bele egy jól kikent tepsibe, aminek az átmérője körülbelül 33×22 cm. Süsd 15-18 percig – vagy amíg egy picit megbarnul.
  2. Közben egy nagy edényben verd fel a krémsajtot, ½ bögre cukorral és a vaníliával, addig amíg selymes nem lesz az állaga. Ezután add hozzá a tojásokat és a robotgép alacsony fokozatának segítségével keverd a masszához. Öntsd rá a közben elkészült alsó rétegre.
  3. Egy kisebb tálba dobd bele az almákat és tedd bele a fahéjat, szerecsendiót és a megmaradt barna cukrot. Ezután kanalazd rá a krémsajtos réteg tetejére. Egy másik edényben keverd össze a lisztet, a barna cukrot és a zabpelyhet, illetve add hozzá a vajat is, amíg egy omlós masszát nem kapsz. Szórd az almás réteg tetejére!
  4. Már mehet is a sütőbe 25-30 percre. Ha elkészült, öntsd nyakon egy kis karamell öntettel, hagyd a tepsiben meghűlni még egy órán keresztül. Aztán tedd a fagyasztóba legalább két órára, végül vágd szeletekre. Bon Appétit!

Levegő jegyűek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő)

Hajlamos vagy az aggódásra, ezért neked egy könnyen és gyorsan elkészíthető sütit ajánlanak a csillagok, így nem kell attól félned, hogy elrontod és nem lesz mivel megkínálnod a barátaidat. Ez a sütőtökös nasi azért is szuper választás, mert sokáig kitart – márpedig te egyszerűen imááááádod az órákig tartó, mély beszélgetéseket.

Sütőtökös apró süti szendvicskék

Sütőtökös aprósüti szendvicskék

Sütőtökös aprósüti szendvicskék (Fotó: yulia-bogdanova/Getty Images)

Hozzávalók

  • 1 bögre zsiradék
  • 2 bögre barna cukor
  • 2 nagy tojás (szoba-hőmérsékletű)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3 és ½ bögre liszt
  • 1 és ½ teáskanál sütőpor
  • 1 és ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 és ½ bögre sütőtökpüré

Töltelékhez:

  • ¼ bögre liszt
  • 1 csipet só
  • ¾ bögre tej
  • 1 bögre zsiradék
  • 2 bögre porcukor
  • 2 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Keverd a zsiradékot és a barna cukrot 5-7 percen keresztül, amíg könnyed és picit habos lesz. Add hozzá egyesével a tojásokat és verd fel jól az egészet, majd mehet bele a vanília kivonat is. Egy másik tálban dolgozd össze krémesre a maradék összetevőket a sütőtökpüré kivételével – azt már csak akkor add hozzá, ha megfelelő az állaga a masszának. Ezután mixeld össze a két tál tartalmát!
  2. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe csepegtess egy-egy evőkanálnyi masszát úgy, hogy kis kör alakokat kapj – legyenek körülbelül 4-5 centire egymástól. A kis köröket lapítsd le picit a kanál hátuljával és már teheted is a sütőbe 10-11 percre. Ha elkészült, hagyd kihűlni egy rácson!
  3. A töltelékhez keverd össze a lisztet és a sót egy kis serpenyőben. Habverő segítségével fokozatosan mixeld hozzá a tejet, amíg csomómentes masszát nem kapsz, közben közepes-magas lángon forrald fel. Aztán vedd le a lángot közepesre és főzd folyamatos kevergetés mellett körülbelül 2 percig, amíg besűrűsödik. Ezután tedd a masszát lefedve a hűtőbe és hagyd kihűlni.
  4. Egy másik tálban keverd simára a zsiradékot, a porcukrot és a vanília kivonatot. Add hozzá a már lehűtött tejes mixet és verd fel egy robotgép segítségével, amíg könnyed, habos nem lesz. Kend rá a krémet az elkészült karikák egyikére, majd nyomj rá egy másikat a tetejére (mintha csak kis szendvicseket készítenél). Ne felejtsd el, a sütiket a hűtőben kell tárolni!

Föld jegyűek (Bika, Szűz, Bak)

Nagyon nehezen viseled a változásokat és egyáltalán nem vagy rugalmas, ha ki kell mozdulnod a komfortzónádból. Ragaszkodsz a jól megszokott dolgaidhoz, akár a konyhában is! Szóval egy hagyományosabb sütireceptet hoztunk el neked. Na persze attól, hogy nem újhullámos a nasi, még iszonyatosan finom.

Cseresznyés zabkeksz

Cseresznyés zabkeksz

Cseresznyés zabkeksz (Fotó: Trendy_Rowdy/Getty Images)

Hozzávalók

  • 1 bögre puha vaj
  • 1 bögre barna cukor
  • ½ bögre cukor
  • 2 nagy tojás (szoba-hőmérsékletű)
  • 1 evőkanál méz
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 2 és ½ bögre zabpehely
  • 1 és ½ bögre liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • 1 és 1/3 bögre szárított cseresznye
  • 1 bögre fehér csoki pasztilla
  • 1 bögre apróra vágott makadámdió

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban robotgép segítségével keverd 5-7 percig a vajat és a cukrokat addig, amíg krémes állagú lesz. Mixeld hozzá a tojásokat, a mézet és vaníliát is. Egy másik edényben dolgozd össze a zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát és az őrölt fahéjat. Majd fokozatosan adagold hozzá a vajas masszához, a robotgéppel pedig fokozatosan keverd krémesre.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsire formázz a tésztából köröket, egy darabhoz körülbelül egy púpos kanálnyi masszát használj fel. Figyelj, hogy távolabb helyezkedjenek el egymástól, így a sütés során nem fognak összefolyni a kekszecskék! Süsd őket 10-12 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hagyd két percig a tepsiben pihenni, ezután tedd ki őket egy rácsra hűlni. Már nassolhatsz is!

Víz jegyűek (Rák, Skorpió, Halak)

A Víz jegy szülöttei elképesztően érzékenyek és a tényleg bármit megtennének azokért, akik fontosak számukra. De míg törődésből bárki leckéket vehetne tőled, addig az érzéseidet borzasztóan nehezen mutatod ki. Éppen ezért hagyod, hogy a tetteid beszéljenek helyetted – például az, hogy megsütöd ezeket az extraédes csokis kekszeket.

Sütőtökös csokiskeksz

Sütőtökös csokiskeksz

Sütőtökös csokiskeksz (Fotó: Edalin/Getty Images)

Hozzávalók

1 bögre puha vaj
¾ bögre cukor
¾ bögre barna cukor
1 nagy tojás (szoba-hőmérsékletű)
1 teáskanál vanília kivonat
2 bögre liszt
1 bögre zabpehely
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
1 bögre sütőtökpüré
1 és ½ bögre félédes csoki pasztilla

Elkészítés

  1. Egy tálban robotgép segítségével verd fel 5-7 percig a vajat és a cukrokat addig, amíg krémes nem lesz, aztán add hozzá a tojást és a vaníliát is. Mixeld össze a lisztet, a zabot, a szódabikarbónát és a fahéjat is, majd keverd a krémes masszába a sütőtökpürével felváltva. Végül add hozzá a csokit is!
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsire formázz a tésztából köröket, egy darabhoz körülbelül egy púpos kanálnyi masszát használj fel. Süsd a tallérokat 10-12 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hagyd őket kihűlni egy rácson. És kész is!

Forrás: Taste of Home

Van még pár őszi receptünk neked:

Még több

Horoszkóp