Neked is van totemállatod! Eláruljuk, hogyan találhatod meg!

Akármerre is mész túrázni, mindig összefutsz egy nyuszival vagy egy őzgidával? Ez többet jelenthet puszta véletlennél…

Neked is van totemállatod! Eláruljuk, hogyan találhatod meg!

Borzalmas napod volt a munkahelyeden, szóval alig várod, hogy hazaérj, és a cicád az öledben doromboljon vagy a kutyusod körbeugráljon örömében? Hidd el, sokan érezzük úgy, hogy a kisállataink vigaszt, örömet és reményt adnak nekünk egy-egy nehéz napon. De vannak, akik még ennél is nagyobb jelentőséget tulajdonítanak nekik és hisznek a totemállatok létezésben.

Természetesen az évek során többféleképpen is értelmezték már ezt az indián törzsektől átvett fogalmat (vannak, akik egy már elhunyt szerettünk, mások egy spirituális vezető megtestesítőjének tartják őket) de egyvalami mégis minden definícióban közös. Ez pedig nem más, mint az, hogy a totemállat szoros kapcsolatban áll veled, egész életed át elkísér, utat mutat és megvéd. Hatalmas szerepük van az önismeretben, abban, hogy megtudd, ki is vagy valójában. Emellett abban is segíthetnek neked, hogy jobban megérthess olyan dolgokat, amelyek a múltban történtek veled. (Nem szabad összetéveszteni őket az erőállatokkal, akik csak egy-egy bizonyos életszakaszban bukkannak fel melletted, ha szükséged van rájuk.)

Totemállat

Totemállat (Fotó: Richard Drury/Getty Images)

Szeretnéd kideríteni, mi lehet a tiéd és mit üzen neked? Összegyűjtöttünk néhány technikát, aminek a segítségével felfedezheted a totemállatodat. Azt azonban sosem szabad elfelejtened, hogy a totemállatot nem te választod – hanem ő téged. 

Keresés indul!

 1. Ha egy bizonyos állatfaj újra és újra feltűnik az álmaidban, akkor könnyen lehet, hogy már meg is van a válasz a kérdésedre. Elkezdhetsz gyanakodni akkor is, ha egy adott fajtát állandóan kiszúrsz a TV-ben vagy a könyveid lapjain, de még az is segíthet, ha az utcán a Spotify helyett mások beszélgetéseit hallgatod. Ki tudja, lehet, hogy éppen így talál majd meg a totemállatod?
 2. De könnyed lehet, hogy arról a kisállatról van szó, akivel felnőttél, vagy arról a házi kedvencről, aki most is veled él. Azt sem árt átgondolnod, van-e olyan vadonélő faj, aki gyermekként rendszeresen keresztezte az utadat. Vissza tudsz emlékezni egy olyan állatra, ami egyszerre lenyűgözött, de közben féltél is tőle? Jó nyomon jársz…
 3. Ha a fentiek vittek közelebb a megfejtéshez, szánj egy kicsit több időt a kutatásra! Meditálj, hogy elcsendesedhessen az elméd és hagyd szárnyalni a megérzéseidet. Gondolj egy olyan állatra, ami különleges jelentőséggel bír számodra! Aztán tedd fel magadnak a kérdést: Ha ő lenne a totemállatom, milyen leckéket próbálna megtanítani nekem a személyes erőmről? Jegyezd is le a válaszaidat egy füzetbe. Hajtsd végre ezt a gyakorlatot több faj kapcsán is. Pár nappal később olvasd el újra, amit írtál és nézd meg, melyik állat leckéje áll hozzád a legközelebb.

Hogyan tovább?

Megtaláltad a totemállatod? Szuper! Kezdd el tanulmányozni a tulajdonságait: az élőhelyét, a szokásait vagy a viselkedését. Ha pedig alaposan kielemezted őt, kezdd el alkalmazni a leckéit a mindennapjaidban. A macska például a kíváncsiságot, a kalandvágyat és a függetlenséget szimbolizálja, aki még a türelem művészetét is elsajátította. Ki tudja, a cicád talán éppen azért érkezett meg az életedbe, hogy rávezessen téged arra, érdemes igent mondanod az újdonságokra. De mi a helyzet akkor, ha a te totemállatod egyáltalán nem a házi kedvenced?

Csekkold a listánkat a leggyakoribb spirituális vezetőkről!

 • Pillangó: Az átalakulás és a fejlődés jelképe. Lenyűgöző az alkalmazkodóképessége, mert könnyedén és kecsesen közelít minden változáshoz.
 • Szarvas: Rendkívül érzékeny és intuitív szellemi vezetők. Megtanítanak egyensúlyt teremteni a magabiztosság és a siker, valamint a szelídség között.
 • Galamb: A békét és az új kezdeteket jelképezi. Bizakodásra és az optimizmusra nevel.
 • Delfin: A játékosságot és a bölcsességet képviseli totemállatként: ez a két jellemvonás tökéletesen kiegészíti egymást.
 • Elefánt: A delfinhez hasonlóan bölcsességet szimbolizálja, de közben a szelídségről és a megértésről is adhat neked pár órát.
 • Ló: A lovakat a szenvedéllyel és a lendületességgel kötik össze spirituális vezetőként. Produktivitásra és célorientáltságra nevelnek.
 • Béka: Míg a mesékben herceggé alakul át a béka, addig totemállatként a sebeid begyógyítására ad neked útmutatást. A legfőbb leckéje az, hogy le kell zárnod a múltat a jelened és a boldogságod érdekében.
 • Oroszlán: Az oroszlánok született vezetők, így nem meglepő, hogy spirituális segítőként az irányításra és bátorságra ösztönöznek. Na persze azzal a feltétellel, hogy közben tekintettel vagy másokra is.
 • Egér: Bármilyen picurka állat is az egér, a leckéje annál hatalmasabb. Soha ne hagyd figyelmen kívül az élet apró örömeit!
 • Teknősbéka: A bölcsesség, az igazság, a megértés és a béke felé vezető úton lehet a támaszod.

Forrás: Otherworldly Oracle, mindbodygreen, YourTango

Az asztrológia is érdekel?

Még több

Horoszkóp