Viharral álmodtál? Mindenképpen nézd meg, hogy mit jelent!

Kint ugyan még az eső sem esik, de a lelkedben mégis szó szerint hatalmas viharok dúlnak? Hidd el, ez egyáltalán nem véletlen…

Viharral álmodtál? Mindenképpen nézd meg, hogy mit jelent!

Vannak, akik ébredéskor azonnal elfelejtik az álmaikat, míg mások akár naplót is vezetnek arról, hogy milyen történetek motoszkálnak a fejükben elalvás után. Ha az utóbbiak közé tartozol, akkor biztosan kielemezted már, mit jelent, ha arról álmodtál, hogy kihullanak a fogaid, szexelsz az exeddel, találkozol a kiszemelteddel, újra kisgyermek vagy, esetleg menstruálsz. De akad még egy visszatérő motívum, amivel valószínűleg te is többször találkoztál már éjszakánként tudat alatt. Igen, a viharról beszélünk, ami a valóságon kívül az álmokban is gyakran lecsap, méghozzá azért, hogy átadjon neked egy fontos üzenetet. Mi pedig most segítünk neked abban, hogyan dekódold azt!

Álmok viharában

A megfejtés egyébként egyszerűbb, mint hinnéd, hiszen ez a kontrollálhatatlan, pusztító természeti jelenség éppen a legviharosabb és erőteljesebb érzéseidnek a metaforája. Vagyis, ha égzengéssel álmodsz, az arról árulkodhat, hogy éppen egy olyan időszakon mész keresztül, ami sajnos nehéz, de közben elkerülhetetlen is. Olyan élethelyzeteket szimbolizálnak, melyek ellen nem igazán tehetsz semmit: irányíthatatlanok, mint a vihar, vagyis egyszerűen át kell vészelned őket. Ha az égi csapások lesújtanak rád éjjelente, akkor jó eséllyel óriási változás is várható az életedben.

Például: brutálsokat dolgoztál azért, hogy előléptessenek a munkahelyeden, de sajnos létszámstop miatt egyelőre esélytelen, hogy ez még akár hónapokig nem történhet meg? Nos, lehet, hogy a felszínen higgadt tudsz maradni a szitu miatt, de a tudatalattidat nem befolyásolhatod. A csalódottságod, a haragod, a dühöd az álmaidban ki fog robbanni, méghozzá egy pusztító vihar képében. (De ugyanez igaz lehet a vulkánkitörésekre vagy a lavinaomlásokra is.) 

Az elfojtott érzések mindenképpen kiáramlanak belőled: akár az ébrenléted során, akár alvás közben.

A viharos álmok tehát arra utalnak, hogy a valóságban egy kaotikus szituáció kellős közepébe csökkentél. Az is előfordulhat, hogy félsz attól, hamarosan valami rossz dolog (például egy vita vagy egy veszekedés) fog veled történni, még akkor is, ha nem tudod pontosan, mi ez. Lehet, hogy neheztelsz valakire, de nem mered neki elmondani, mi bánt, mert rettegsz a konfliktusoktól. Ha álmodban arra vársz, hogy elüljön a vihar, az kifejezheti azt is, hogy visszafogod magad addig, míg a másik fél meg nem nyugszik, mert akkor meg tudod beszélni vele a problémáidat. Addig pedig menedéket keresel és megpróbálsz türelmes lenni.

Na de evezzünk egy kicsit a naposabb oldalra is: a vihar azt is megüzenheti neked éjszakánként, hogy hamarosan véget ér az aktuális hullámvölgy ez életedben, de előre jelezhet egy pozitív változást is. És hogy akkor mi a tanulság? Néha nem árt egy picit lehiggadnod, mielőtt rázúdítod az érzéseidet másokra. Ha legyőzöd a benned dúló viharokat, akkor erősebb emberként léphetsz ki bármilyen nehéz helyzetből. Nem véletlen, hogy a valóságban is ijesztő, ám mégis mágikus jelenségként tekintünk az égzengésre…

P.s. Ha mostanában úgy érezted, nem vagy toppon egészségügyileg, a viharos álmok azt is üzenhetik neked, hogy ideje felkeresned egy orvost. Ne ignoráld a tested jelzéseit!

Forrás: FemaleFirst, Dream Astro Meanings

Dekódold a többi álmodat is:

Még több

Horoszkóp