Így vezetheted le a stresszt a horoszkópod szerint

Hiába a pozitív életszemlélet, sajnos időről időre mindannyian kibillenhetünk a lelki békénkből. De ahogy sok mindenben, úgy a stresszkezelésben is kérhetsz segítséget a csillagoktól!

Így vezetheted le a stresszt a horoszkópod szerint

Bármennyire is szeretnénk, a nehéz napok egyszerűen elkerülhetetlenek, a stressz pedig egyfajta népbetegséggé vált az elmúlt években. A feszültség levezetésére természetesen végtelenül sok lehetőséged van, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket választod. A döntésben az asztrológia siethet a segítségedre, hiszen a csillagjegyedből kiderül, milyen módszerrel állíthatod helyre a legkönnyebben a lelki békédet.

Kos

Persze tudod, hogy vannak, akik nyomás alatt képtelenek tökéletesen teljesíteni, de te biztosan nem tartozol közéjük. Sőt, éppen az éles helyzetekben kapcsolsz extra fokozatra a munkában, tehát hajlamos vagy túlhajszolni magadat. Ez pedig egyenes út a stresszhez, ami miatt levertté és ingerlékennyé válhatsz. Mindig be kell iktatnod a programtervedbe a testmozgást: jöhet a tánc, a jóga, a kertészkedés vagy a spinning is.

Bika

Nehezen viseled a változást, ha viszont mégis szembe kell nézned vele, akkor az emiatt érzett stressz könnyedén ledönthet a lábadról. A feszültség ráadásul rugalmatlanná tehet, ami nyilván egyre több nehéz perc elé állít majd. Ki kell alakítanod magadnak egy rutint, amit nap mint nap követhetsz, hogy újra rendet teremthess az életedben. Állíts össze egy kiegyensúlyozott étrendet, figyelj oda arra, hogy időben lefeküdj és ne felejtkezz el a rendszeres mozgásról sem. Hidd el, pár nap után visszatér a lelki békéd.

Ikrek

Igazi szociális pillangó vagy, aki társaságban érzi jól magát, szóval folyamatosan telepakolod a naptáradat programokkal. A baj csak az, hogy a pihenésre nem hagysz időt, vagyis az állandó jövés-menés teljesen leszívja az energiádat. Ahelyett, hogy feltöltődnél ezektől az eseményektől, inkább stresszessé válsz. Be kell nyomnod a pause gombot: akármennyire fájdalmas, utasíts vissza MINDEN meghívást. Tanulj meg nemet mondani, különben az állandó rohanásban a feszültség veled marad.

Rák

Te vagy az egyik legérzékenyebb és legtörődőbb tagja az állatövnek, bármit megtennél azokért, akiket szeretsz. Hihetetlenül erős benned a vágy aziránt, hogy adj másoknak: olyannyira, hogy feszült leszel, ha valakiről nem tudsz gondoskodni. Tölts minőségi időt a családoddal és a legközelebbi barátaiddal, akik mellett kikapcsolódhatsz és elfelejtheted a megfelelési kényszeredet, mert meggyőznek arról, hogy nem kell mindenkit megmentened.

Oroszlán

Mindig a reflektorfénybe vágysz, ezért képes vagy magadra erőltetni a boldog arcodat még akkor is, ha valójában stresszes vagy. Pedig nem szabad figyelmen kívül hagynod a kimerültség jeleit! Tedd félre a társasági énedet és tégy valamit kizárólag a saját kedvedért! Táncolj, vagy énekeld ki a feszültséget! Élvezd az életed anélkül, hogy mások véleményével foglalkoznál!

Szűz

A túlagyalás a második neved, képtelen vagy elcsendesíteni a gondolataidat. Mindig a tökéletességre törekszel és borzasztóan kritikus vagy önmagaddal szemben. Építs be a napi rutinodba olyan tevékenységeket, amelyek megnyugtatnak. A kertészkedés, a jógázás vagy a meditálás például tökéletes lehet erre a célra. Egy a lényeg: kapcsold ki az agyadat!

Mérleg

Egyfolytában arra fókuszálsz, hogy egyensúlyt teremthess a munkád és a magánéleted között, ám amikor kudarcot vallasz benne, akkor feszült és ingerült leszel. Ha éppen belecsúsztál egy ilyen hullámvölgybe, akkor nincs más dolgod, mint hogy minőségi időt tölts MAGADDAL. Ugyanis a stresszt csak akkor vezetheted le, ha azzal foglalkozol, ami tényleg boldoggá tesz és feltölt. Jegyezd meg, hogy mindig neked kell szerepelned a prioritási listád élén!

Skorpió

Gyakran elnyomod az érzéseidet, mert nem szívesen nyílsz meg másoknak. Emiatt viszont kibillenhetsz a lelki egyensúlyodból, a stressz pedig alattomosan le is csap rád. Csak akkor tudsz igazán megnyugodni, ha egy kicsit elvonulsz a világ elől, kielemzed az életedet, kiírod magadból a gondolataidat, esetleg zeneterápiát tartasz.

Nyilas

A Skorpiókkal ellentétben imádod, ha alaposan kitárgyalhatod az érzéseidet a barátaiddal vagy a családtagjaiddal, vagyis pont attól válhatsz stresszessé, ha nem beszélgethetsz magadról senkivel. De ha a feszültséged nem oldódik akkor sem, amikor a szeretteid meghallgatnak és tanácsot adnak, érdemes felkeresned egy szakembert is.

Bak

Példaértékű, mennyire keményen dolgozol, de ha nem vigyázol, akkor a munkamániád egészségtelen mértékeket ölthet. Előfordulhat, hogy túl sok felelősséget vállalsz magadra, ami boldogtalansághoz, kimerültséghez, zaklatottsághoz vezethet. Tedd félre egy kicsit a to-do listádat, és mozdulj ki a természetben, ahol még ha akarsz, se eshetsz kísértésbe, mert esélytelen, hogy elkezdj dolgozni.

Vízöntő

Az agyad általában egész nap problémamegoldó üzemmódba van kapcsolva, ám miközben azzal foglalkozol, hogy mások életét egyenesbe hozd, háttérbe szorítod önmagad. Egyetlen módja van annak, hogy végre leállj egy kicsit a szuperhős szereppel: ha megtornáztatod az agyadat. Elő a keresztrejtvényekkel és a társasjátékokkal!

Halak

Nincs nálad empatikusabb csillagjegy, de ez a tulajdonságod sajnos azzal járhat, hogy a lelkedre veszed mások gondjait is – ami viszont érhető módon összeroppanthat téged. Ilyenkor a kreativitásodra kell támaszkodnod, mert ez az egyetlen dolog, ami kirángathat a mélypontodról. Kapd elő a festővásznadat, köss, hímezz vagy készíts egy DIY díszt a szobádba. Az alkotás elűzheti a stresszt az életedből. 

Forrás: DailyTitan

A horoszkópod sok mindenre választ adhat:

Még több

Horoszkóp