Sok bolygó retrográd mozgásában, ami igencsak megnehezítheti a kapcsolatok dinamikáját. Ráadásul az október, főleg a közelgő Skorpió hava – nem beszélve a 25-i napfogyatkozásról a Skorpióban -, drasztikus, drámai változásokat idézhet elő a kapcsolatokban. A jelek szerint 3 csillagjegy viszonya nem fogja túlélni ezt az időszakot:

Kos

Mostanában sok minden történik a felszín alatt, és talán egy ideje már bele is törődtél abba, hogy olyan a kapcsolatod, amilyen. Az október eleji telihold a jegyedben megadná neked a szükséges löketet a változásokhoz. De a jelek szerint: túl késő. Ugyanis nemcsak te mérlegelted a kapcsolatot, hanem a pasid is, aki már nem szeretne több energiát feccölni a viszonyotokba. Némi se veled-se nélküled huzavona után a hónap végén a szakítás mellett döntötök.

Rák

A Plútó a hónap elején közvetlenül a Bak jegyében fordul, ami sötét és nehéz időszakot hozhat neked. A következő időszakban fény derül az igazságra, ami azt jelenti: akár a pasidról, akár a párkapcsolatotokról, de olyan dolgok derülnek ki, amelyek lesokkolnak. Talán félreismerted az emberedet, vagy a szerelmetek mégsem az a tündérmese, mint amilyennek hitted. Érthető módon, miután minden álmod szertefoszlott, eleinte még mentenéd a kapcsolatot, de végül be kell vallanod magadnak: valami még a te gyomrodat sem veszi be, ezért inkább elengeded az egészet.

Szűz

A hónap elején sokat beszélgethettek az imádottaddal a jövőről. Ám egyre inkább az derül ki: nagyon nem ugyanarra vágytok. Ez persze hatalmas csalódást okoz neked, mert eddig azt hitted, remekül megvagytok és minden jól alakul közöttetek. Erre jön a pillanat, mikor szembe kell nézned a valósággal: egy álomvilágban éltél eddig. Te még hajlanál a kapcsolat megmentésére, de végül az embered lesz az, ki kitart a  szakítás mellett, hogy ne húzzátok feleslegesen egymás idejét. Hidd el Szűz, jobb lesz ez így!