A év jelentős tanulságokkal és változásokkal jár a kapcsolatokban minden csillagjegy számára, a Szaturnusz, a Plútó és a Jupiter jelentős lépéseinek köszönhetően. Mindenkire várnak embert próbáló időszakok, és amíg egyesek köteléke megerősödik utána, másoké sajnos véget ér, ahogy ez a 4 csillagjegy is szakításra számíthat 2023-ban:

Szűz

A Szaturnusz a határok bolygója, az idő, a karma uraként ismert, és kérlelhetetlenül rámutat arra, ha nem a lelki társaddal vagy. Ha az illető nem a tökéletes társ, és egy toxikus kapcsolatban élsz, esetleg egy se veled se nélküled viszonyban tengődsz, akkor szinte biztosra veheted a szakítást. Ám a Szaturnusz nem akar bántani téged Szűz, csak azt szeretné, ha a megfelelő ember mellett lennél, és megtanulnál egészséges határokat felállítani, tudatosabb lenni a szerelemben, és helyrepofoznád az önbecsülésedet.

Bika

Az idei év témája számodra az önszeretet, Bika. Május eleje környékén egyre inkább azt fogod érezni: elmúlt a szerelem. Ezzel együtt felébred benned a vágy, hogy önmagadra fókuszálj, a saját utadat járd és fejleszd magad. Ha korábban jelet kértél az univerzumtól, és tudni akartad, érdemes-e együtt maradnod a szerelmeddel, akkor tessék, itt a jel. Szerencsére a legnagyobb békességben, barátságban váltok el, és utána engedd meg magadnak, hogy ez az év rólad szóljon!

Ikrek

A Mars 2022. augusztus vége óta az Ikrekben van. Októberben retrográdra fordult, és január elején végre megindul előre az Ikrekben, mégis nálad marad március végéig. A Mars pedig nehézségek elé állít, és egyre csak feszegeti a határaidat. El fogsz jutni arra a pontra a pasid mellett, hogy nem bírod tovább! Érzed, nem ő az igazi, és szembesülsz a boldogtalanságoddal. Sikerülni fog békés úton elválni, és később te is úgy fogod látni: rengeteget tanultál, és sokkal érettebb lettél.

Kos

A Kosban lévő Jupiter az új élményekről szól, de a szabadságról is. Ez az energia arra sarkall, hogy megszabadulj mindattól, ami hátráltat vagy káros rád nézve. A Jupiter megmutatja az utat, és tisztán fogod látni a jövődet. Áprilisban megvilágosító erejű élményekben lesz részed, és ha nem működik a kapcsolatod: bátran kilépsz belőle. Általában félsz a jövőtől, az ismeretlentől, de idén az univerzum arra bíztat: engedd el azt, ami visszatart, zárd le a múltat, és tudd, semmi sem lehetetlen számodra

Via