Az önbizalom elengedhetetlen az egészséges énkép és kapcsolatok kialakításához. Ám mint azt bizonyára te is tudod: sajnos sérülékeny lehet. Egy-egy alaposan betalált negatív kritika, kudarcélmény, szakítás rendesen megtépázhatja, és ilyenkor kell valami, ami visszaadja az elveszett önbecsülésünket. Ezt megteheted terápia, önsegítő könyvek, illetve akár ásványok segítségével! Minden kristály rendelkezik egy bizonyos rezgéssel, amit ha a zsebedben hordasz, magadon viselsz vagy akár éjszaka a közeledbe helyezed, kölcsönhatásba lép veled, és eltölt az erejével.

Szóval te, akinek most még esetleg romokban van az önbecsülése, készülj, mert ez a 8 kristály rövid időn belül feltornázhatja az önbizalmadat!


1. Tigrisszem

A tigrisszemet az önbizalom-növelés egyik legjobb kristályának tekintik, amely eloszlatja az irracionális félelmeket és megszünteti a túlzott az önkritikát. Aktivizálja a koronacsakrát, így tudatosabb életet élhetsz. Ha gyötör az önbizalomhiány és a kudarctól való félelem, a tigrisszem segít felismerni a képességeidet, erényeidet, és lehetővé teszi, hogy felhagyj a negatív forgatókönyvek gyártásával az elmédben.

2. Napkő

A napkő a belső erőt, az örömöt és az érzelmi tisztaságot hordozza magában. Rendkívül előnyös azok számára, akik önbizalomhiánnyal, a határok felállításával vagy szükségleteik kifejezésével küzdenek. Olyan akaraterővel tölti el a viselőjét, hogy tiszteletet akarjon kivívni magának. Ha olyan ember vagy, aki krónikus önbizalomhiánnyal vagy félénkséggel küzd, akkor a napkő a tökéletes választás számodra.

3. Karneol

A karneolt évszázadokig használták a hatalom és a bátorság talizmánjaként. Manapság is úgy tartják, elősegíti az ékesszólást és magabiztosságot a beszédben, egyúttal lehetővé teszi a kételkedő ember számára, hogy legyőzze belső démonait és félelmeit. A leghatékonyabb önbizalom-növelő kristályok közé tartozik, a gyökér-, a szakrális- és a szívcsakrákkal kapcsolatba lépve. Amikor ezek a csakrák egyensúlyba kerülnek, magabiztosnak és önszeretettel telinek fogod érezni magad.

4. Amazonit

A „remény kövének” becézett amazonit arról ismert, hogy képes egyensúlyt teremteni a kaotikus érzelmek, a kiszámíthatatlan gondolatok, illetve a lelki bizonytalanság között. Az önbizalmat szolgáló ékkövek arzenáljában az amazonit a stabilitás és az egyensúly érzetét biztosítja, lehetővé téve, hogy teljes magabiztossággal valósítsd meg terveidet, és emelt fővel járj a világban.

5. Gránát

A gránát különösen jó az önbizalomhiány kiküszöbölésére. Az emberek rendkívül ügyesek abban, hogy mérgező gondolatokkal szabotálják saját magukat, még mielőtt bármibe is belekezdtek volna. Egy gránáttal a zsebedben magabiztossá válsz, igent mondasz a lehetőségekre és képes leszel kilépni a komfortzónádból, hogy megvalósíthasd önmagad.

6. Vörös jáspis

A vörös jáspis tűzvörös színe valósággal kiégeti az értéktelenség érzését belőled. Serkenti a gyökércsakrádat, hogy növelje az önbizalmat, az önbecsülést, és kiemelje egyedi képességeidet, iletve tulajdonságaidat. Ez a kristály segíthet a határok visszaállításában is, amelyek az érzelmi manipuláció és lelki bántalmazás hatására eltűntek. Elűzi az olyan negatív tévhiteket, amik akadályozzák az egészes önbizalom kialakulását.

7. Citrin

A citrin élénk, örömteli fénye növeli az energiát és segít pozitívabban látni önmagad. Az alacsony önbizalom és az energiaszint szorosan összefügg, így az egyik növelésével automatikusan javítod a másikat. Emellett ez a citromsárga ékkő kiűzi az elmédből mások negatív megjegyzéseit, növeli az optimizmust, és megszabadít a mélyen rejlő, akadályozó félelmektől.

8. Rózsakvarc

Ez a népszerű ásvány közvetlenül nem hat az önbizalomra, de az önszeretetre annál inkább, ami viszont a bizalom fontos eleme. Ha küzdesz azért, hogy szeresd önmagad, akkor valószínűleg nehezen fogsz tudni bízni a döntéseidben vagy abban, képes vagy-e elérni céljaidat. A rózsakvarc aktiválja a szívcsakrádat, segít meggyógyítani a lelki sebeidet és jótékony hatással van az önbecsülésre.

Via