Április 21-én útjára indul a Merkúr a Bikában, és megkezdi hátráló mozgását, ami egészen május 15-ig tart. Lehetővé teszi, hogy lezárd, ami nem működik, aminek vége van, ugyanakkor frusztráló késéseket, félreértéseket, akadályokat idéz elő. Szóval az egyik kezével elvesz, a másikkal pedig ad. Ám ez a 4 csillagjegy jó lesz, ha becsatolja az övét, mert sorsfordító változások elé néznek a Merkúr retrográd ideje alatt:

Bika

Most, hogy már tudod, a te jegyedben indul útnak a Merkúr retrográd, nem kérdés, hogy itt vagy! Viszont alaposan kezelésbe vesz a Merkúr, mivel előbb összetör, és sor csalódás fog okozni. Nem azért, mert ártani akar neked, hanem épp ellenkezőleg! Igazi főnixmadárként térsz majd vissza, megváltozott gondolkodással. Többé nem mások ajtaján kopogatsz majd szeretetért, elismerésért vagy egy kis megerősítésért. Hozni fogsz ebben az időszakban néhány olyan döntést, ami alapjaiban változtatja meg az életedet.

Ikrek

A Merkúr retrográd mindig nagy hatással van rád, Ikrek. És vajon miért? Mert a Merkúr az uralkodó bolygód. Szóval a következő hetekben sokkal introvertáltabb leszel, mivel erőteljes gyógyulási folyamatok mennek benned végbe, hogy megszabadulj a különböző lelki sebeidtől. Végre sikerül elengedni az exedet, a rossz emlékeket, mindazt, ami fáj, és egy szabadabb, boldogabb élet elé nézel. Mire lemegy a retrográd, tiszta lapot kapsz.

Szűz

Kapaszkodj Szűz, mert kezdődik az időutazás! A Merkúr meghív téged egy kis kiruccanásra a múltadba. Talán kedved támad elutazni oda, ahol felnőttél. Hirtelen eszedbe juthatnak a különösen jó vagy éppen a borzalmas emlékeid. Váratlanul felkereshet a régi nagy szerelmed, vagy az ezer éve nem látott barátok. Azok, akikkel mostanában találkozol, egyértelműen dolgod van, ahogy a múltaddal is, amit nem sikerült lezárnod, na, de majd most! Utána minden más lesz az életedben!

Skorpió

Komoly esély van arra Skorpió, hogy a Merkúr retrográd ideje alatt kilépsz a mérgező vagy boldogtalan párkapcsolatodból, sőt, néhány ilyen barátságod is véget érhet. A szakítás kétségkívül megvisel majd, de a fordulat még csak ezután jön, mivel jó esély van arra, hogy rátalálsz arra emberre, aki segít begyógyítani a lelki sebeidet, és ő lehet életed nagy szerelme. Közben a gyógyulásodat elősegíti egy másik exed is, aki felbukkanhat, és bocsánatot kérhet.