A Mensa szerint az a zseni, aki egy IQ-teszten vagy bármely más szabványosított intelligenciateszten 98%-os vagy afeletti pontszámot ér el. De a zsenik nemcsak nagyon  intelligensek, hanem nagyon kreatívak, művésziek is lehetnek. Például képesek olyan megoldásokat találni, amelyek mások számára nem nyilvánvalóak.

Ugyanakkor az  asztrológia  is megmondhatja, kik a zodiákus legokosabbjai, akiben ott rejlik a következő Stephen Hawking! Hidd el, lazán megtörténhet, hogy a 3 zseni csillagjegy egyike vagy, és még csak nem is tudsz róla!

Vízöntő

A Vízöntő az egyik legintellektuálisabb csillagjegy. Képes elhatárolódni egy helyzettől, így könnyebben talál megoldást rá. Gyors, logikus észjárású, valamint találékony és minden helyzetben megőrzi a hidegvérét. Nagyon széles látókörrel rendelkezik, és elfogadja a más forrásokból származó ötleteket és koncepciókat. Mivel kimondottan társasági lény, tudatosan gyűjti az információkat, mert úgy van vele: bármikor jól jöhetnek.

Szűz

A Szüzet mindenféle dolog érdekli. Rengeteg kérdést tesz fel, és éles, analizáló szeme mindent kiszúr, nem beszélve arról, milyen ragyogó emberismerő. Hát  nem tisztára olyan, mint Sherlock Holmes? Ha nincs megoldás egy problémára, vagy nehéz megtalálni a választ, egyszerűen alkot egy egyedi opciót. Szereti megoldani a megoldhatatlant, és helyrehozni azt, ami elromlott. Folyamatosan agyal, és alkot valamit. Mindennek a tetejében kiváló a memóriája, a szervezőkészsége, és elképesztő gyakorlatiassággal végez meg mindent.

Bak

A Bak nagyon módszeres, precíz és erősen strukturált gondolkodásmóddal rendelkezik, ami segíti őt a helyes döntések meghozatalában. Világos elképzelése van a céljairól, és bár hajlandó az alternatív stratégiákat fontolóra venni, mindig a teljes képet nézi, és mérlegel minden lehetséges következményt. Roppant intelligens, és kiválóan használja fel a tudását, amit élete végéig gyarapítgat, nem véletlenül mennek hozzá mások a tanácsát vagy a szakértelmét kérve! Ha pedig hibázik, bölcsen okul belőle, és tovább fejlődik. Szóval mit is lehetne mondani: A Bak egy igazi Hermione Granger! Szexi, és iszonyatosan okos!

Via