Nem arról van szó, hogy csak olyannal kötnek barátságot, aki adhat nekik valamit. De igenis szeretnek olyan kapcsolatokat ápolni, amelyből hasznuk származhat. Mindig jól jöhet egy fodrász, bankár, kereskedelemben vagy éppen egészségügyben dolgozó ismerős. Ettől még kedvelik az illetőt, de úgy vannak vele, miért ne használhatnák ki a barátság ilyen jellegű előnyeit, ha már van? Íme, a 3 csillagjegy, aki szeret érdekbarátságokat kötni:

Oroszlán

Légy őszinte Oroszlán: jó az, amikor a manikűrösöd soron kívül fogad vagy kedvezménnyel vásárolhatsz a kedvenc ruhaüzletedben egy barátodnak hála. Szeretsz ismerkedni, kapcsolatokat építeni, és éppen azért, hogy rengeteg lehetőséged és előnyöd legyen. Ettől még nem leszel önző, mert ha arról van szó, te is nagyon szívesen segítesz, és semmi kifogásod az adok-kapok ellen.

Szűz

Téged megnyugtat a tudat, hogy, bármilyen probléma merüljön fel, van kihez fordulnod. Ezért neked tutira van egy ügyvéd barátod, és valószínűleg még a házi orvosodhoz is baráti viszony fűz. Mivel kiemelten fontos számodra a biztonság, alaposan megválogatod az ismerőseidet. Mondani sem kell, te is beleadod a magad részét ezekbe a kapcsolatokba, mert tudod: ez egy jó „üzleti” kapcsolat alapja.

Nyilas

Szívesen barátkozol, és szereted a vidám, jó hangulatú társaságot. De ezeknek a többsége inkább haveri viszony, amiknek az előnyeit időnként kiélvezheted. Iszonyat kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezel, te vagy az, akinek BFF-e a kozmetikus, a futár és a szomszéd, a munkahelyeden pedig minden kollégád, valószínűleg még a  főnököd is. Eben nagy segítségedre van, hogy hihetetlenül népszerű vagy, és az emberek boldogan meg is adják azt, amire vágysz, néha még kérned sem kell.