A Mars szeptember 3-án lép a retrográd előtti árnyékperiódusába az Ikrekben. Ebben az időszakban derül fény arra, mik azok a dolgok, amelyek nem működnek, egyszóval: kiborul a bili. Ugyanakkor a Merkúr szeptember 9-én nagyon is megkezdi retrográd mozgását, ami kommunikációs problémákat és különböző elakadásokat okozhat. Kicsit vagy nagyon, de mindenki tapasztalja majd a bolygók negatív hatását, de 4 csillagjegy élete kifejezetten stresszesen fog alakulni a szeptemberben:

Kos

Ó, Kos, ha így haladsz, hamarabb ki fogsz égni, mint azt gondolnád! Jó, ha tudod: igen, nagyon sikeres leszel szeptemberben, és kipipálhatod a karrierrel kapcsolatos terveidet. A kérdés az, mégis milyen áron?! Rengeteg feladat szakad a nyakadba, és talán már most fel van borulva az egyensúly a munka és a magánélet között. Ráadásul visszatér valaki a múltadból, aki durván felkavarja a lelkivilágodat. A  pasiddal  is gondok adódnak, és benne vagy egy hozzád közel álló személyben mélységesen csalódni fogsz. A hónap végére testileg és lelkileg is totálisan kimerült lehetsz.

Bak

Hajlamos vagy Bak a túlzásokra. A hónapban a világ összes idejét is kevésnek érzékelnéd. Állandóan dolgozol, pörögsz, és tulajdonképpen harcolsz, hiszen amíg te előrehaladnál, addig a Merkúr retrográd megakadályoz ebben, és lépten-nyomon elgáncsol. Értelmetlen szélmalomharcot folytatsz, és nem veszed észre: kevesebb is elég most a sikerhez vagy pedig egyszerűen érdemes lenne kivárnod, amíg jobb helyzetbe kerülsz. Ráadásul mindennel és mindenkivel elégedett vagy, és úgy érzed: semmi sem alakul a terveid szerint. Egy nagy vágyad, elképzelésed is kudarcba fullad, ami mélységesen kiábrándít és összetör. De kevésbé reagálnál minderre ennyire érzékenyen, ha nem élnéd fel a testi-lelki tartalékaidat.

Vízöntő

A hónapban tetőfokára hágnak az anyagi problémáid, ami különösen feszültté tesz. Miközben próbálod őket megoldani, folyton akadályokba ütközöl. Semmi sem érkezik meg időben, a környezeteddel állandóan félreértitek egymást, és úgy tűnik: senkivel sem tudsz megegyezni. Mielőtt kitépnéd a hajadat, érdemes lenne átgondolni, milyen más lehetőségeid vannak, amelyekkel elérheted a céljaidat. A munkahelyeden is túlvállalod magad, de ami annál is jobban frusztrál, hogy azt érzed: többet adsz a pasidnak, mint amennyit kapsz. Szeptember vége felé csalódottság és lustaság lehet úrrá rajtad, ami tovább nehezíti majd a helyzetedet.

Halak

Légy óvatos Halak, mert túl sokat vállalhatsz. Kétségkívül kedvező időszak az el a karrieredben, de azzal nem segítesz magadon, ha teljesen kimeríted a testedet és a lelkedet, majd zombiként vívod a mindennapi harcaidat. Attól is óvakodj, hogy túl sokat ígérj másoknak, mert a tengernyi munka mellett elhiheted, nem sok időd meg energiád marad jótékonykodni, és csak felesleges feszültséget okozol magadnak. Mindent összevetve: csúnyán elbukhatsz a célvonal előtt, ha nem gyakorolsz egy kis önmérsékletet.