Szeretnél igazán átszellemülni ünnepek idején? Vagy egy kicsit elmenekülnél a valóság elől – pláne ha nem lesz fehér a karácsony? Akkor készíts be egy tálca zserbót meg forralt bort a kanapé közelébe, fogj egy puha takarót és kuckózz be a tévé elé. Itt van a csillagjegyedhez leginkább passzoló karácsonyi film, ami garantáltan hangulatba hoz:

Kos: Reszkessetek, betörők! (1990)

Melyik Kos ne vágyna arra, hogy azt tehessen, amit csak akar szabályok és felelősségek nélkül? Mindegy hányszor nézed meg, még mindig ugyanúgy szórakoztatónak találod méghozzá azért: mert látod magadban a csínytevőt, a folyton kalandokba keveredő Kevin McCallisterr, aki élvezi a helyzetét.

Bika: A Grincs (2000)

A Bikaként hajlamos vagy jelvényként viselni makacsságodat, ahogy a  Grincs  is teszi, és te sem bírod, ha olyat akarnak rád erőltetni, amitől viszolyogsz. Viszont te is szívesen elvonulnál, hogy egyedül legyél, pontosabban: kettesben a finomságokkal. Ugyanakkor nagyon tudsz azonosulni a Grincs különcségével, hiszen te is egy igazi individuum vagy!

Ikrek: Igazából szerelem (2003)

Romantika, szerelem, bonyodalmak. Ez kell neked! Éppen ezért tökéletes számodra Ikrek az Igazából szerelem. Még mindig könnyeket csal a szemedbe az igaz szerelem. Ez a film tökéletesen leköti a figyelmedet a több szálon futó eseményeivel és tanulságos történeteivel.

Rák: Holiday (2006)

Egy romantikus és szentimentális Rák a Holiday-jel mindent megkap. Ha megnéz egy filmet arról, hogy négy ember legyőzi a belső konfliktusait és megtalálja az igaz szerelmet, felér számára egy lelki simogatással. Meg aztán a lelke mélyén ő is szívesen kipróbálná, milyen lenne elcserélni az életét egy rövid időre valaki mással.

Oroszlán: Az utolsó vakáció (2006)

Oroszlánként az hiszik rólad, neked csak a csillogás fontos az ünnepekkor, ám ez nem igaz: a család a legfontosabb és maga az élet. Éppen ezért, amikor kiderül, hogy a főszereplő, Georgia Byrdnek már csak néhány hete van hátra, az téged is arra sarkall, hogy élj és váltsd valóra az álmaidat. 

Szűz: Polar Expressz (2004)

Szűzként imádod a meséket, és ez a klasszikus a gyerekkorodra, a szebb időkre emlékezet. A lelked mélyén ott lakik benned a gyermek, aki egy kicsit mindig kiszabadul az ünnepekkor, hogy játsszon, mulasson, jókat egyen, miközben az reméli: valóra válnak az álmai, és vele is megtörénhet a csoda.

Mérleg: Karácsonyi meglepi (2020)

Mérlegként nem tudsz ellenállni egy sztárokkal teletűzdelt drámának, ami két szerelmes megpróbáltatásairól szól. Mélyen hiszel az igaz szerelemben, és hogy az képes minden nehézséget leküzdeni. Ugyanakkor szereted, ha egy történet többről szól, mint a szórakozatás, ezért fogod imádni a Karácsonyi meglepit.

Skorpió: Karácsonyi lidércnyomás (1990)

Nem titok: a Skorpiók  imádják a hátborzongató sztorikat. Nem csoda, ha a Karácsonyi lidércnyomás a kedvenc ünnepi filmed. Noha nem ez a legmeghatóbb karácsonyi film – és biztosan nem is a leghagyományosabb –, de épp ettől lesz számodra élvezhető a ünnep, mert azzal hoz hangulatba, hogy kicsit kigúnyolja a karácsonyt.

Nyilas: Tapló Télapó (2003)

Ez a film egy embergyűlölő szélhámosról szól, aki Mikulásként dolgozik egy áruházban. Egyszerűen lebilincsel téged a humora. Nem vagy oda a túláradóan romantikus vagy megható karácsonyi filmekért, és az ünnepeket sem szokásod véresen komolyan venni. Ezért olyan tökéletes számodra a főszereplőt alakító Billy Bob Thornton grincseskedése.

Bak: Rossz anyák karácsonya (2017)

Te sem élvezed a karácsonyi felhajtást, ahogy a három anyuka sem. Ennek ellenére kötelességtudóan te is minden tőled telhetőt megteszel. Több szempontból is tudsz azonosulni az anyákkal, ezért is szereted ezt a filmet, mert egy kicsit azért megveregeted a saját válladat a végén, miközben megnyugszol: tök normális, amit érzel, és jól csinálod a dolgokat!

Vízöntő: Múlt karácsony (2019)

A főszereplő, Kate ballépései számodra is ismerősek, csak talán nem dolgozol egész évben manóként egy karácsonyi boltban. De te is kicsit bezárkózol, amikor túl sok baj vagy fájdalom ér, és utána nehezen nyílsz meg, de mégis töretlenül hiszel a lelked mélyén az igaz szerelemben, és ez a film pontosan arra emlékeztet téged: ne add fel!

Halak: Mi a manó? (2003)

A Halak együttérzésükről és spiritualitásukról ismertek, és élénk képzelőerejük az, ami igazán megkülönbözteti őket másoktól. A Mi a manó? egy édes, szívmelengető vígjáték, ami arról szól, hogy aknázd ki a képzeleted erejét és higgy a varázslatban, ez pedig lazán menni fog neked!