Az álomban megjelenő halál nem kellemes élmény, de érdemes komolyan venned, mert általában az agyad üzenni akar neked valamit. 

A halálról álmodni mindig a változás, a belső átalakulás jele

– magyarázza Jennifer Puech pszichoanalitikus.

Ez a  változás  lehet személyes, érzelmi vagy szakmai, mindenesetre az álom azt jelzi, hogy a személyiséged mozgásban van.

Erőszakos halál

Ha a halál az álomban erőszakos, az gyakran a változástól való félelemhez köthető. 

Az ilyen típusú álmoknál egzisztenciális szorongás lehet bennünk, és fenyegetve érezzük magunkat a közelgő változástól. Ezért az agyunk ezt a változást a fizikai test halálával azonosítja

–  mondta a szakember.

egy szerett személy halála


Egy házastárs vagy egy szeretett személy haláláról álmodni meglehetősen traumatikus. Általában ez azt jelzi, hogy a kapcsolatnak változtatásra van szüksége, legyen szó egy mérgező párkapcsolatról, vagy egy elmérgesedett baráti viszonyról. Ez esetben üljetek le, és próbáljatok rájönni, mi lehet a probléma forrása és a megoldás. 

a Szüleink halála

Ha egy általunk szeretett személy, különösen a szüleink haláláról álmodunk, az az életünkben bekövetkező nagy átalakulások jele is lehet. Utalhat a vágyra, hogy önállóbbá váljunk, és kezünkbe vegyük a saját életünket, vagy jelezheti azt is, hogy jó úton haladunk a szülőktől való leválás folyamatában. 


a saját halálunk

Ha saját halálunkról álmodunk, az gyakran már egy megvalósult átalakulást szimbolizál. Ez egyfajta gyászfolyamat, hiszen az álmodó lemondott bizonyos, számára káros viselkedésformákról, véget vetett egy rossz munkahelynek vagy kapcsolatoknak. 


Ezért jó, ha a halálról álmodsz

Általánosságban elmondható, hogy a  halálról  szóló álmok pozitívak, hiszen egy szükséges változást vetítenek előre. Ahhoz, hogy ez a belső átalakulás végbemehessen, az álmodónak fel kell hagynia olyan viselkedésformákkal, amik akadályozzák őt az életben. 

Az álmaink utat mutatnak és fontos üzeneteket közvetítenek számunkra. Arra hívnak minket, hogy merüljünk el önmagunkban, és kérdőjelezzük meg a döntéseinket vagy kapcsolatainkat. Tehát ha jobban beleásod magad az álmaid értelmezésébe, egészen jó dolog sülhet ki belőle! 

Via