Érdekes módon a hét napjait valójában bolygókról vagy más csillagokról nevezték el a hellenisztikus asztrológiában. A bolygók neveit pedig a görög, illetve római istenek és istennők szolgáltatták. Nemcsak a planéták bírnak sajátos tulajdonságokkal, hanem az isteneknek is egyedi a személyiségük van, és úgy tartják, mindez nyomot hagy az emberekben. Görgess lejjebb ahhoz a naphoz, amelyiken születtél, és tudd meg, mit árul el rólad:

Hétfő

A hétfőt a Hold uralja, valamint a római Luna istennő. A kettő ugyanazért felel: a kedvességért, a család iránti elkötelezettségért és az anyai minőségekért. Így a hétfőn született emberek anyatípusok, érzékenyek, alkalmazkodóak és szeretetteljesek, sőt, állítólag rendkívül vonzók is!

Kedd

A görög és római mitológiában Mars (avagy Arész) a háború istene, ezért a kedden születettek tüzes, harci szellemmel rendelkeznek. Ezek az emberek bátrak, türelmetlenek, energikusak, aktívak, iszonyatosan pörgősek, és mindent megtesznek a sikerért, mivel égnek a bizonyítási vágytól.

Szerda

Merkúr a pénzügyek, az utazások, illetve a kommunikáció bolygója, és a görög megfelelője Hermész isten, aki szintén ezekért felelős. Így nem túl meglepő, hogy a szerdán születettek hihetetlenül beszédesek, ravaszak, és sokoldalúak. Hajlamosak a kapkodásra, az örökké rohanásra, és szeretnek több lábon állni.

Csütörtök

A csütörtököt a skandináv mennydörgés és villámok istenéről, Thorról nevezték el, aki biztosan rémlik a Marvel Bosszúállók sorozatából. A római megfelelője nem más, mint Jupiter isten. Mindketten híresek voltak a vad bulijaikról, így a csütörtökön születettek vidám, optimista személyiséggel vannak megáldva, akik imádnak partizni. Ugyanakkor született vezetők, hatalmas harcosok, de hirtelen haragúak lehetnek.

Péntek

A pénteket a Vénusz uralja, a szerelem, a szépség, és az élvezetek bolygója, ami a római istennőről kapta a nevét. Kétségkívül hajlamosak lehetnek a nárcizmusra a pénteken születettek, de ezt leszámítva: óriási szívük van. Könnyen meglátják másokban a szépet és a jót, valamint imádják a szépséget, a kényelmet. Mindenben nagyon szenvedélyesek, és kiemelten fontos számukra a párkapcsolat.

Szombat

A szombaton született emberekre erősen hat a Szaturnusz bolygó, aki a római isten után kapta a nevét. Ahogy a bolygó, úgy az isten is a felelősség, a kemény munka, az igazság felett uralkodik. Éppen ezért úgy tartják, hogy aki ezen a napon született, nagy eséllyel lesz gazdag, mivel szorgalmas, szerény, bölcs, gyakorlatias, és kitart a céljai mellett. Ezenfelül jellemző rá az önfegyelem, és a szigorúság is.

Vasárnap

Az asztrológia szerint a vasárnap születettek szerencsések. Uralkodó csillaguk a Nap, ami általában azt jelenti, hogy ragyogó természetűek, kreatívak, merészek és karizmatikusak. Természetes vezetők, akik könnyen a reflektorfényben találják magukat. Mivel hihetetlenül pozitívak és vidámak, általában mágnesként vonzzák magukhoz az embereket.  

Via