Áldassék a gyümölcs!

A Margaret Atwoods azonos című, 1985-ös disztópikus regényén alapuló A szolgálólány meséje 2017-ben debütált, és azóta is rajonganak érte a nézők. Az elmúlt években végignézhettük a szolgálólány, June Osbourne hősies kalandjait, akit elszánt csatát folytat Gileáddal. Ami viszont nem derült ki soha: hogy te melyik karakter vagy a sorozatból! Görgess a csillagjegyedhez, és már olvashatod is, melyik szereplővel akadnak közös tulajdonságaid.

KOS - Moira

A bátor, akaratos, pimasz és gyors cselekvésre képes Moira vérbeli Kos. Hihetetlenül kockázatos lépéseket tett azért, hogy megszökjön Gileádból, és amikor végre eljut Kanadába, folytatja a harcot mások kiszabadításáért. Moira szervezkedik, tiltakozik, önkénteskedik, és bármi áron, de June-t is megmenti. Színtiszta tűz, habozás nélküli hős, nemes célú lázadó. Nála jobb  barátot  aligha lehet kívánni.

via GIPHY

BIKA - Rita Blue

Bika nagyon házias, szeretetteljes, mindig meghallgat másokat, és messzeföldön híres arról, milyen fontos neki a családja, és hogy akiket szeret, azokért bármire képes. Így sincs ez másként Rita esetén sem, aki sokáig mártaként szolgált, gondosodott Waterfordék jólétéről, majd a szívére hallgatva June ügyét kezdte segíteni. Habár a biztonság és az állandóság rendkívül fontos egy Bika számára elképesztő áldozatokra képes azokért, akiknek szívén viseli a sorsát.

via GIPHY

Ikrek – Fred Waterford

Az Ikrek szoros kapcsolatban áll a kommunikációval, hiszen imád beszélni és kiváló szónok lehet. Gileád előtt Fred egy marketingcég menedzsere volt, és amikor épp nem erőszakolja meg a szolgálólányát, és nem csonkítja meg a feleségét, elmerül a Scrabble szójáték élvezetében. Intelligens, karizmatikus, híres az alkalmazkodóképességéről, beszédével tömegeket képes mozgatni, de hangulatingadozó és kétszínű.

via GIPHY

Rák – June Osborne

A Rákokat gyakran lágynak, érzékenynek és érzelmileg kissé labilisnak tartják, de ha megfenyegetik őket, a pusztítás és a könyörtelenség mintaképévé válnak. Soha, de soha nem engedik meg maguknak, hogy kétszer is ugyanúgy bántsák őket. Emellett a Hold uralja őket, ami kapcsolódik az anyai ösztönökhöz, így mindent megtesznek azért, hogy gondoskodjanak gyermekeik biztonságáról.

via GIPHY

Oroszlán - Serena Joy

Az Oroszlán a legkirályibb csillagjegy az állatövben, Serena Joy pedig nem más, mint a gonosz királynő. June önző, szociopata, manipulatív színésznőnek jellemezte Serenát, ezzel fel is sorolta a az állatövi jegy potenciális negatív tulajdonságait. De nem szabad elfelejteni azt sem, mennyire kreatív az Oroszlán, és Serena író volt, mielőtt eltorzult volna. Ezenkívül bebizonyította, hogy képes az irgalmasságra, a melegségre, a nagylelkűségre, és akkor a legboldogabb, ha gyerekek vannak a társaságában, hiszen a család összetartója ez a tűz jel.

via GIPHY

Szűz - Emily

A Merkúr uralma alatt a Szüzek gyakran ragyogó elmével rendelkeznek. Emily egy tehetséges, harvardi végzettségű mikrobiológus és egyetemi professzor volt, mielőtt az állam szolgálólányt csinált belőle. A Szüzek elképesztően hidegvérűek tudnak maradni akkor is, ha megszegik a szabályokat. Elsőre karót nyeltnek tűnnek, de sokkal több rejlik bennük. Emily például a Mayday-nek dolgozott, és a halált is kockáztatta az érintésért, mert viszonyt folytatott egy mártával, és mindig gyorsan reagált az őt ért fenyegetésekre.

via GIPHY

Mérleg – Luke

A Mérleget a szépség és ragaszkodás bolygója, a Vénusz uralja. Rendkívül fontos neki az otthon, a  család, és hogy békében éljen, ezekért pedig bármire képes. Gileád felemelkedése előtt a Várostervezési Hivatalnak dolgozott, és kezdetben nem volt hajlandó elmondani feleségének June-nal való titkos viszonyát. A Mérlegek idegenkednek a konfliktusoktól és az erőszaktól. Ezenfelül Luke végtelenül romantikus, melegszívű, jó szándékú, de sokszor kissé határozatlan és magatehetetlen.

Skorpió – Nick

Nick egy hamisítatlan Skoprió: ravasz, titokzatos és képes Gileád rendszerén belül úgy tevékenykedni, hogy közben segíti annak aláaknázását. Nick egy szolgálólány öngyilkossága miatt csatlakozik a Szemekhez, de nem azért, hogy támogassa, hanem figyelje őket. A Skorpió a szex, a  halál  és a regeneráció nyolcadik házához köthető, ezáltal senki sem érti úgy a  bosszú, és a megtorlás gyógyító tulajdonságait, mint ő, hiszen egy romantikus csókkal megpecsételve adta át June-nak Waterford parancsnokot.

via GIPHY

Nyilas – Jeanine

A végsőkig optimista és lázadó Jeanine egy rettenthetetlen Nyilas, aki tényleg soha nem adja fel, még akkor sem, ha tettei a fél szemébe kerülnek. Bármennyire is durva a helyzet, a Nyilasokat megerősíti az a hiedelem: a dolgok úgyis javulni fognak, megoldódnak, és Jeanine minden szörnyű fordulatnál bebizonyítja, hogy ez igaz. Ez a jel szorosan kapcsolódik az erkölcsi idealizmushoz és a filozófiához, Jeanine pedig gyakran June erkölcsi iránytűjeként működik, emlékeztetve őt az emberséges viselkedésre.

via GIPHY

Bak – Lydia néni

A szigorú Szaturnusz bolygó uralma alá tartozik a Bak, amely hajlamos a sötétebb eszközök használatára, a fegyelmezésre, a mérgező viselkedésre, akárcsak Lydia néni, akinek megingathatatlan meggyőződése: a gondoskodás, a szeretet és a törődés vezérli a tetteit. Ami másnak brutálisnak tűnik, az számára egy „kicsivel" keményebb módszer, amellyel a gyerekek, a szolgálólányok és a világ javát szolgálja. A nem ennyire megszállott Bakok is híresek a szorgalmukról, a kitartásukról, és arról, hogy jóformán képtelenség megváltoztatni a véleményüket.

via GIPHY

Vízöntő – Lawrence parancsnok

A Vízöntő az állatöv leleményes nonkonformistája, és Lawerence sem hajlandó beállni a többiek közé, hiszen a lelke mélyén egy lázadó. A Fred által „látnokként” emlegetett Lawrence végtelenül szellemes, ugyanakkor az nevéhez fűződik Gileád alapjainak megteremtése. Habár később megbánja, hogy segített létrehozni a földi poklot, és a legravaszabb módokon igyekszik segíteni az ellenállást. Mindezt, a Vízöntőkre jellemző kreativitással és hidegvérrel teszi.

via GIPHY

Halak – Eden Blaine

A Halak az állatöv örök romantikusa és álmodozója. Eden, a fiatal parancsnokfeleség is igyekszik eleinte minden létező módon boldoggá tenni Nicket. Majd June tanácsát megfogadva, ott kezdi keresni a szerelmet „ahol csak lehet”, így összejön egy őrszemmel, és megpróbál vele elmenekülni Gileádból. Az elfogott és halálra ítélt Edennek esélye sincs a menekülésre, de mint egy igazi Halak, nem hajlandó élni, ha a szerelme meghal, és ő maga is a szerelem mártírjaként végzi.

via GIPHY

Via