Minden kristály egyedi, sajátos rezgéssel bír. Néhány darab például képes fejleszteni a pszichés képességeinket vagy egyenesen megmutathatja a jövőnket. Persze ne úgy képzeld el, mintha mozifilmet néznél - habár kitudja -, de mutathat jeleneteket a jövődből. A spirituális emberek előszeretettel használják álommunkához a kristályokat, mivel éjszaka sokkal fogékonyabban vagyunk arra hogy üzeneteket, látomásokat fogadjunk. Tehát, ha téged is izgat, mi vár rád, vagy szeretnél választ kapni egy konkrét kérdésre, kísérletezz bátran az alábbi kövekkel:

Fekete obszidián

A fekete obszidiánt több száz éve használják jósláshoz. Gyakran kör alakúra csiszolnak egy nagyobb darabot, így tükörként használhatják a jósolni vágyók. Nincs más dolgod, mint mélyen belenézni és engedni, hogy megmutassa neked a jövődet vagy azt, amit tudni szeretnél. Ha gondolod, gyújtsd meg hozzá egy gyertyát, úgy még hangulatosabb! Mások pedig beteszik éjszakára a párnájuk alá, ezáltal alvás közben ismerhetik meg a jövőjüket.

Ametiszt

Az ametiszt lila színe is jelzi: erőteljes befolyása van a tobozmirigyre, vagyis a hatodik csakrára, ami a spirituális képességekért felelős. Ez a  kristály  híres arról, hogy fokozza a harmadik szem működését, és a pszichés képességeket. Szóval, ha szeretnél választ kapni arra, hogy a pasid szeret-e, vagy betekintést nyernél a jövődbe, nincs más dolgod, mint a harmadik szemedhez érinteni vagy a kezedben fogva meditálni vele.

Holdkő

A hiedelmek szerint, ez a ragyogó kő kapcsolatban áll a Hold energiáival. Márpedig a Holdat a pszichés képességekkel és az álmokkal kötötték össze többek között. Próbáld ki, hogy éjszakára a párnád alá teszed és lefekvés előtt a kérdésedre fókuszálsz, vagy legalábbis arra, amire kíváncsi vagy. Természetesen meditációhoz is alkalmazhatod, vagy viselheted ékszer formájában, ezáltal folyamatosan élesen tartja a megérző képességeidet.

Lapis Lazuli

Ez a fantasztikus kék ásvány az aranyfoltjaival tökéletes az intuíció fejlesztéshez. Nagy hatással van a harmadik szemre, így élénk álmokat, de akár látomásokat is hozhat. Úgy tartják, hogy megkönnyíti a a jövőbetekintést, serkenti a tisztánlátást, valamint tisztánhallást. Sőt, a segítségével bepillantást nyerhetünk a híres Akasha krónikába, amely állítólag egyfajta egyetemes égi könyvtár, amelyben megtalálható minden múltbéli, jelenbeli és jövőbeli esemény is: tehát a jövőd is.

Kék apatit

A kék apatit egy olyan ékkő, amely a jövőre van hangolva, és a viselőjének könnyedén átadhatja a jövőbelátás képességét. Emellett elősegíti az összes többi pszichés képesség növelését is. Gyakran a spirituális beállítottságúak arra is használják, hogy kapcsolatba lépjenek a szellemi vezetőjükkel vagy a magasabb szférák entitásaival, akik által szintén megismerhetik a jövőjüket.