Talán nem tudtad, de a hét napjait valójában bolygókról vagy más csillagokról nevezték el a hellenisztikus asztrológiában: a vasárnap Héliosz isten napja, és a Napot társítják hozzá. A hétfő, Szeléné istennőé, és a Hold tartozik hozzá. A kedd Mars istené, így a bolygó is magától értetődik. A szerda Merkúr istenről kapta a nevét, míg a csütörtök a Jupiterről. Péntek Vénusz istennő napja, míg szombat Szaturnusz istené.

Mint láthatod, a bolygókat görög és római istenekről és istennőkről nevezték el, akiknek saját egyéniségük van, amely erősen kihat a hét napjaira is. Ezért nem mindegy, milyen napon születtél! Szóval lássuk, mit árul el rólad a születésed napja.

Hétfő

A hétfőt a Hold uralja, amely a szépséget, a kedvességet és a család iránti elkötelezett anyát testesíti meg. Ebben a szellemben a hétfőn született emberek pozitív értelemben anyáskodóak, emellett érzékenyek, alkalmazkodóak, gyengédek, és fejlett empátiával rendelkeznek. Ráadásul természetükből adódóan kiválóan működnek a pszichikai képességeik, az ösztöneik – ó, azok a bizonyos női megérzések! -, és egyfajta természetes bájjal, karizmával vannak megáldva.

Kedd

A görög és római mitológiában Mars (vagy Arész) a háború istene, ezért a kedden születettek tüzes, harci szellemmel érkeznek a világra. Ezek az egyének bátrak, türelmetlenek, energikusak, aktívak és mindent megtesznek a siker érdekében. Rengeteg energiájuk van, és a legkevésbé se jellemző rájuk, hogy sodródnának az árral. Akaratosak, néha makacsok, de konkrét véleményük, terveik vannak mindennel kapcsolatban, a saját sorsuk kovácsai.

Szerda

Merkúr a pénzügyek, az utazások és a kommunikáció istene (görög megfelelőjére, Hermész) Vagyis a szerdán születettek nagyon kommunikatívak. Intelligensek, sokoldalúak, de hajlamosak a felszínességre, mert szeretnek egyszerre több dolgot csinálni. Kalandvágyó, kíváncsi, kísérletező szelleműek, akik mindebből kifolyólag előszeretettel utaznak, ismerkednek és cserélnek eszmét bárhol, bármikor. Jó néhányuk pedig remek üzleti érzékkel is van megáldva!

Csütörtök

A csütörtök elnevezés valójában Thor skandináv istentől származik, akire talán a Marvel Bosszúállók sorozatából emlékszel is. Így a csütörtökön világra jött emberek felveszik Thor számos személyiségjegyét. Thor avagy Jupiter isten a rómaiaknál optimista, zseniális, és általában szórakoztató isten, ami azt jelenti: bulis az élete. Ezenfelül nagyszerű vezetők, igazi harcosok, akik sosem adják fel. Tökéletesen képesek megítélni vagy felismerni egy helyzetet, remek stratégák, és a pénzzel is remekül bánnak: tudják, hogyan fialtassák meg.

Péntek

A pénteket a Vénusz, a szerelem, az egyensúly, a szépség, a romantika, az elegancia és az élvezetek bolygója – illetve istennője - uralja. Akik ezen a napon látták meg a napvilágot, vérbeli társasági lények, művészek, és a szépség és a szerelem hívei. Ugyan hajlamosak a nárcizmusra, de egészséges mértékű önbizalommal és önkifejezési vággyal rendelkezhetnek. Igazán mély érzésű, gyengéd egyéniségek, akik könnyen elbájolnak másokat. Nagyon szeretnek alkotni, ám az egyik legfőbb hobbijuk: a szex.  

Szombat

Szombathoz a Szaturnusz bolygót, illetve istent kapcsolták, és velük együtt a gazdagságot, a szabadságot is. Igen, benne van a pakliban, hogy akik ezen a napon születettek gazdagok lesz, mivel szerények, szorgalmasak, bölcsek, gyakorlatiasak és szigorúak, vagyis minden megvan bennük ahhoz, hogy elérjék a kitűzött céljaikat. Habár nagyon tekintélyparancsolóak, már-már ridegnek tűnnek, képesek ezt ellensúlyozni finom, érdeklődő, diplomatikus viselkedésükkel.

Vasárnap

Az asztrológia szerint a vasárnap születettek kimondottan szerencsések. Uralkodó csillaguk a Nap, ami általában azt jelenti: ragyogó természetűek, kreatívak, merészek és mindenki odafigyel rájuk. Éppen emiatt természetes vezetők, akik nagy befolyással bírnak, így nagy dolgokat vihetnek véghez.  Az már csak a hab a tortán, hogy ehhez hozzájön egy életvidám, boldog, optimista, pozitív személyiség, aki ráadásul nagylelkű is.

Via