Véget ért a pezsgő, könnyed kikapcsolódásokkal teli nyár, és kezdetét veszi a befelé fordulás, az építkezés időszaka. Ősszel visszarázódnak a csillagjegyek a mindennapokba, hogy újabb sikereket érjenek el, álmokat valósítsanak meg. A szeptember 23-i őszi napéjegyenlőség komoly változásokat ígér az állatövi jegyek szerelmi életében, és sokak életében hoz pozitív fordulatot. A Jupiter október 28-ig még a Kosban ejtőzik, ami lehetőséget a célok megvalósítására. Október 25-én a Skorpió jegyében lesz napfogyatkozás, ami változásra és fejlődésre készteti a zodiákus tagjait. Görgess a csillagjegyedhez, és tudj meg többet arról, mit jósol neked az őszi horoszkóp!

Kos

A következő néhány hónapban úgy érezheted, mintha valami enyhén lehúzna. Ne ragadj bele ebbe az érzésbe, ugyanis itt a remek alkalom arra, hogy nagyot lépj előre, és elérj mindent, amit csak szeretnél. Mivel a Merkúr retrográdban van, minden Kos számára előnyös lehet, ha tiszta vizet öntenek a pohárba a környezetükkel szemben, így előzve meg a várható feszültséget. Finomíts a hosszú távú pénzügyi terveiden, és a jövőbeli éned hálás lesz érte!

Bika

A kreativitás és a  karrier  kéz a kézben jár számodra idén ősszel, Bika. Hasznos lesz, ha felteszed magadnak a kérdést, miként tudod ezt a kettőt a legjobban kiaknázni. A következő hónapokban kénytelen leszel kilépni a komfortzónádból, és komoly kockázatot vállalni azért, hogy karriered pontosan úgy alakuljon, ahogy szeretnéd. Ami a magánéletedet illeti: a retrográd Merkúr idején összejöhetsz egy régi szerelmeddel.

Ikrek

A nagy kockázat, és a bukás lehetősége frissítő, új energiát fog hozni, ami arra késztet, hogy képezd magad és bővítsd a gondolkodásmódodat, így érve el a karrierrel kapcsolatos céljaidat. Ugyanakkor a csillagok próbára teszik a párkapcsolatokat, amiből kiderül, van-e jövőjük! Október és november magasságában kissé befelé forduló leszel, sokat töprengsz majd az életeden. Ha van valami, amire szeretnél választ kapni, az szinte biztosan megérkezik ősszel!

Rák

Az őszi hónapokban nagyot lépsz előre minden tekintetben, főleg, ami a személyes növekedésedet illeti. Idén ősszel valami arra késztet, hogy kitörj a héjadból. Egy hatalmas átalakulás veszi kezdetét az életedben, és gyökeresen megváltoztat körülötted mindent! Rengeteg erőfeszítést teszel a karrierrel kapcsolatos céljaidért, és nem is marad el a jutalmad! Közben pedig nemcsak te magad, hanem a társas viszonyaid is átalakulnak, és kiderül, ki az igaz barát, és ki nem az!

Oroszlán

Készen állsz az életed több területén is változtatni, de ügyelj arra, hogy felmérd a tetteid mögött meghúzódó motiváló tényezőket. Azért csinálsz dolgokat, mert akarod őket, vagy mert úgy érzed, ezt kell tenned? Az ősznél keresve sem találhatnál jobb időszakot arra, hogy végre olyan életet alakíts ki, amilyet csak szeretnél. Ennek fényében nagy az esélye a munkahelyváltásnak, de akár még a költözésnek is.

Szűz

Ne ülj a babérjaidon az ősz első felében, mikor még minden rólad szól, kedves Szűz! Használd ki a szezonod nyújtotta lehetőségeket, és utána folytasd október 2-től, mikor a Merkúr visszatér a jegyedbe. Egyszerűen megállíthatatlan leszel a következő hónapokban, és sorra pipálhatod ki a kitűzött céljaidat. Most aztán tényleg birodalmakat építhetsz! Ráadásul a szerelmi életedben sem lesz okod a panaszra. Ha tartós kapcsolatban élsz, elmélyül a viszonyod, míg ha szingli vagy, adsz egy esélyt egy régi ismerősödnek.

Mérleg

Nem lesz gondod a szerelemmel az ősszel! Már csak azért sem, mert szeptember 10-én a te jegyedben kezdi meg a Merkúr a retrográd mozgását. Lesznek Mérlegek, akik visszafogadják az exüket, mások egy közeli barátjukban lelik meg a társat. A párban élők életében pedig felmerül a házasság. A következő hónapokban sorra oldod meg a gondjaidat, és szép eredményeket érhetsz el a munkahelyeden is, miközben egyre csak nő az önbizalmad! Csak így tovább!

Skorpió

Ez az ősz a társas viszonyaidról szól számodra, Skorpió. Sokakkal megerősödik a kapcsolatod, még olyanokkal is, akiket talán jelen pillanatban számba se veszel. Természetesen a párkapcsolatodban is pozitív fejlemények várhatók, mivel komolyra fordulnak köztetek a dolgok. A környezeted kifejezetten segítőkésznek bizonyul, és a következő hónapokban aktívan részesülsz a támogatásukból.  Szükséged is lesz rá, mert stresszes időszak vár rád a munkahelyeden.

Nyilas

Idén ősszel a karriered kerül reflektorfénybe, Nyilas, és ennek oka a kérlelhetetlen ambíciód. Általában magabiztos és optimista vagy, és ez most sem lesz másképp! Ha jelenleg több projekt jár a fejedben, kérdezd meg magadtól, hogy kombinálhatod-e őket. Kivételesen tudsz egyszerre több feladatot végezni, de ami a legjobb, szert teszel egy barátra vagy segítőre, aki megkönnyíti a dolgodat vagy segíthet megvalósítani a céljaidat!

Bak

Hirtelen fejlődsz sokat és nagyot, kedves Bak! Az ősz számodra egy kissé kényelmetlen, de végül kellemes metamorfózist hoz. Sokkal erősebbé és magabiztosabbá válsz a következő hónapokban. Véletlenül se pazarold az idődet, mert minden lehetőség adott, hogy elérd a karrierrel és pénzügyekkel kapcsolatos terveid megvalósítását. Ami a szerelmi életedet illeti: romantikus időszak veszi kezdetét, és a legnagyobb meghittségben, boldogságban úszva töltheted ezeket a hűvös hónapokat.

Vízöntő

Ennek az időszaknak a középpontjában a kapcsolataid állnak, Vízöntő. Alaposan górcső alá veszed őket, és néhány esetben úgy dönthetsz: ideje búcsút venni. Ám akiket megtartasz, velük sokkal szorosabbá válik a kapcsolatod. A szerelmi életedben összeköltözést vagy eljegyzést is eredményezhet. A karrieredben viszont azt érezheted, közel a bukás, és nem bírod tovább fenntartani a jelenlegi állapotot. Talán ideje lenne munkahelyet váltanod, vagy változtatnod a munkához való hozzáállásodon!

Halak

Az idei ősz áttörést hoz neked, és a lehetőséget, hogy fejlődést érj el azokon területeken, ahol csak szeretnél. De mielőtt belevágnál vagy ezer dologba, gondold át alaposan, mik a terveid, így nem fogsz menet közben szétesni. A párkapcsolatok viszont megterhelő időszak elé néznek, pont azért, mert felborulhat az egyensúly a munka és a magánélet között. Próbáld meg Halak nem elhanyagolni a pasidat és a barátaidat, mert kellemes élményekkel tehetik gazdagabbá a következő hónapjaidat.