2014.04.14.@ 12.04

Nagy Melltartó Teszt

Tudtad, hogy a nők nagy része nem megfelelő méretű és az alakjára passzoló fazonú melltartót hord? Ráadásul sokan rengeteg mindent nem is tudnak a melltartójukról? A Triumph szakértői most minden hasznos infót elárulnak róluk!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nagy Melltartó Teszt

Hogy kell meghatározni a melltartó méretet?
A melltartó méretét egy szám és egy betű kombinációja adja meg. Pl. 75 B, 85 C, stb.

Mell alatti körméret = a melltartó körmérete
Mellbőség – mell alatti körméret = a kosár mérete

Először megmérjük a mell alatti körméretünket egy mérőszalag segítségével, egyenesen állva, és pontosan vízszintesen körbevezetve a centimétert. Viszonylag szorosan tartsuk a mérőszalagot, mivel az nem rugalmas. A kapott értéket kerekítsük 5-tel oszthatóra. Ez lesz a körméret. Utána szintén vízszintesen vezetve a centimétert mérjük meg a mellbőségünket a mell legerősebb pontján. A kapott értékből vonjuk ki a mell alatt mért értéket, ez fogja meghatározni a kosárméretet (A,B,C,D,E,F,G). Kb. 12 cm-ig A kosár, 13-14 cm különbségnél B kosár, stb. Mindig fehérneműben: melltartóban vagy szorosan alakra simuló trikóban legyünk méréskor.

Mit határoznak meg a számok és mit a betűk a melltartó méretezésében?
75 Mell alatti körméretet kerekítve, centiméterben
B Kosárméretet, mely a mell és a törzs arányát mutatja

A próba során, melyik sorba kapcsolod a melltartó kapcsát?
Attól függ, hogy milyen mell alatti körméretet mértünk, és hogy mennyire kellett kerekítenünk. Előfordulhat, hogy a kisebb méret választása esetén a legszélsőbe kell kapcsolnunk, ha a nagyobb méretet választjuk, akkor pedig a legszorosabba. Pl. 82,5 cm mérésekor a 80-as vagy a 85-ös melltartó esetében.

Célszerű úgy méretet választani, hogy a külső kapocsba kapcsolva is jól tartson, hogy később hosszabb használat után is, ha egy kicsit nyúlik a melltartó, majd beljebb tudjuk kapcsolni. (De természetesen függ az egyéni súly-ingadozástól is: már 1-2-3 kg változás is eredményezheti, hogy másik kapocsba kell kapcsolnunk a melltartót, illetve az egyéni komfortérzettől.)

Mi a különbség egy szivacsos és egy push-up melltartó között? 
A Push up-os melltartó felnyomja a mellet a beépített (vagy opcionálisan berakható-kivehető) push up párnának köszönhetően, mely a kosár alsó részén található belül.

A szivacsos melltartónál a szivacs vastagsága egyenletes a kosárban, tehát ugyanolyan vastag alul, mint felül, így nem nyomja fel a melleket, csak formálja.

Mi az előnye a szivacsos melltartónak?
Szép formát ad a mellnek és nem üt át a mellbimbó a ruhák alatt.

Mi a különbség egy pánt nélküli és egy variálható pántos melltartó között?
A pánt nélkülit vállpánt nélkül is lehet hordani, a variálható pántost egyenesen (párhuzamosan), keresztbe vagy nyakbakötősen (1 vállpánt felhasználásával), de vállpánt nélkül nem.

Miért előnyös a testszínű melltartó?
Fehér és világos ruhák alatt nem üt át.

Mekkora méretet kell választani, ha alakformálót szeretnénk próbálni?
A helyes konfekcióméretünket. Tehát nem kisebbet.

Miért nem jó, ha kisebb méretet választunk?
Túl szoros, kényelmetlen, az adott területet beszorítja, és ahol véget ér a ruhadarab, ott pedig a problémás zónák kibuggyannak.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több jobb-oldali-kiemelt