2017.09.01.@ 10.09

Belőled is lehet jógaoktató!

Imádsz jógázni? Vagy még csak most kezdted, de máris annyira megkedvelted, hogy akár komolyabban is foglalkoznál vele? Akkor most eláruljuk neked, hogyan lehet belőled menő oktató!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Belőled is lehet jógaoktató!

A jóga olyan mozgásforma, ami fizikailag és mentálisan is fejleszt. A profik szerint ezt a hatást már akkor is érezheted, ha hetente csak egy órára tudsz elmenni, de a legjobb az, ha háromra is ellátogatsz. Az pedig szinte mindegy, hogy melyik típust választod: a Hathát, az Astangát vagy a kicsit extrémebb SUP jógát! Ha pedig már megtaláltad a kedvencedet és a hobbiddal szeretnél pénzt is keresni, akkor csekkold Polyvás Ildi, a Monsoon Yoga & Pilates Stúdió vezetőjének tippjeit!

Mit kell tennie annak, aki jógatanár szeretne lenni?

Be kell iratkoznod egy tanfolyamra, amit nálunk Jagicza Berta tart. A mi stúdiónkban a hatha és a vinyasa flow jógaoktató képzés van, amik 200 órásak. Ez összesen 9 hétvége és egy 5 napos tábor. Egyébként a tréningünk az amerikai Yoga Alliance által akkreditált diplomát adja, amelyet a világ bármely pontján elismernek.

Van felvételi is nálatok a tanfolyamra, vagy bárki jelentkezhet rá?

A képzésünkre való beiratkozás feltétele, hogy rendelkezz előzetes jóga tapasztalat, amit egyébként a jelentkezéskor felmérünk. A tanfolyamon ugyan végig megyünk az alapokon, de ennél sokall mélyebb tudásanyagot adunk át.

Mit tanácsolsz azoknak, akik még kezdők, de szeretnének minél hamarabb tanárok lenni?

Azt javasolnám, hogy végezd el az egyik haladó tanfolyamunkat és gyakorolj nagyon sokat. Ha már az alapokat elsajátítottad, akkor már semmi akadálya annak, hogy hamarosan oktatóvá válj!

Mennyire kell hajlékonynak lenni?

Nem elsősorban a hajlékonyság miatt lesz belőled jó tanár. Sőt ez az, ami kitartó gyakorlással a legkönnyebben fejleszthető. Természetesen csak azt tanítjuk, amit mi is tudunk, és mindenkinek, így a jógaoktatónak is megvannak a saját korlátai.

Akik elvégezték a képzéseteket, rögtön elkezdhetnek oktatni?

A tanfolyam végén meg kell felelni egy vizsgán, ami anatómiából, filozófiából, és gyakorlatból áll. Ha ezeket sikeresen teljesítetted, akkor kapsz egy diplomát, ami után már hivatalosan is tanárrá válsz. Mivel a tanfolyam közben rengeteg tapasztalatot szerzel a tanításban, rögtön elkezdhetsz oktatni. Szóval ezek után már csak annyi a dolgod, hogy eldöntsd, milyen ászanákat és más jógatechnikákat csináltatsz az első órádon a diákjaiddal!

Címkék: diploma jóga jógaoktató Monsoon Yoga & Pilates Stúdió oktatás polyvás ildi tanfolyam tréning

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Jóga