Belevágtam a jógaoktatásba, így változtatta meg az életem

Ha rendszeresen jógázol a Cosmo és a Yogasecrets Studio közös online óráin, akkor már biztosan ismered Gaál Zsófit! De tudtad, hogy nem is olyan rég még ő is azon az oldalon állt, mint te? Majd belevágott a Yogasecrets Akadémiába, hogy oktató lehessen belőle. Olvasd el, hogyan változtak meg azóta a mindennapjai.

Belevágtam a jógaoktatásba, így változtatta meg az életem

„Nagyon kreatív lélek vagyok, aki mindig is szeretett nagyokat álmodni. Az egyetemről kikerülve, mikor felköltöztem a fővárosba, sokakhoz hasonlóan én is egy irodai munkakörnyezetbe kerültem, de mindig is tudtam, hogy nem az az én utam, én ennél sokkal szabadabb vagyok. – kezdi Gaál Zsófi, aki akkoriban még nem volt biztos benne, melyik is az a terület, ami igazán boldoggá tenné. – Szerencsére sosem féltem megtenni nagy lépéseket, ha a szívem ezt diktálta, legyen szó munkahelyekről vagy pozíciókról. De valahogy mégsem volt az igazi, egészen addig, míg nem találkoztam Nagy Annával és az általa képviselt jóga-filozófiával. Annyira tetszett a stílus, amit képvisel, hogy elkezdtem eljárni az óráira, amennyire a munkám ezt engedte.”emlékszik vissza Zsófi, mekkora szenvedéllyel vágott bele új hobbijába, amiből aztán elég gyorsan több lett, mint szimpla meló utáni elfoglaltság.

Jóga = szerelem

„Amikor Anna megnyitotta a Yogasecrets Studiót, amint tudtam, ellátogattam hozzá ismét. Tisztán emlékszem, hogy az első alkalommal viccesen megkérdeztem tőle, nem költözhetnék-e be a stúdióba, mert az volt az érzésem, hogy itt, ezen a helyen végre igazán otthon vagyok és minden rendben van. Ha nem is úgy, ahogy akkor gondoltam, de csak sikerült beköltözni…” – meséli Zsófi, akiben néhány hónap után körvonalazódott, hogy szeretné magát mélyebben beleásni a jógába. „Viszont azt is tudtam, hogy az Anna által képviselt filozófia alapján szeretném mindezt megtenni. Így én voltam a legboldogabb, amikor elindult a Yogasecrets Akadémia. És ezen a ponton újabb döntést kellett hoznom: vagy folytatom a régi, biztonságot jelentő életem, vagy teljes mértékben beleállok ebbe a választásba és elköteleződöm a jóga mellet. Döntöttem, és végül az utóbbit választottam.” Zsófi arról is mesélt nekünk, mire számíthatsz, ha te is tervezgeted, hogy belevágsz a 200 órás oktatóképzésbe: „Az Akadémián szakmailag nagyon magas színvonalú oktatásban részesülhetsz. A szakmai részen túl pedig kapsz egy támogató háttérországot is, ami frissen végzett oktatóként sorsdöntő lehet. Az egész képzés olyan volt, mint egy tábor, ahol fejlődtünk egyénileg, fejlődtünk együtt, és szuper kis csapat kovácsolódott össze, akikkel a mai napig segítjük egymást.”

Új meló, új élet

„Sokan talán nem is gondolnák, de oktatóként is rendkívül sokat kapunk egy órán. Persze teljesen más módon és teljesen más formában, mint amikor jógázóként veszünk részt rajta, de maximálisan feltölt. Azt szeretem legjobban, ahogy látom fejlődni azokat, akik engem/minket választanak. Rengetegszer törnek fel érzelmek, nevetünk, sírunk és sokszor jönnek oda óra után, hogy szeretnék egy öleléssel megköszönni azt, amit kaptak.” – részletezi Zsófi, akinek az önkéntes karantén időszakában nagyon hiányzik ez a fajta kapcsolat. „Online másképpen adunk és másképpen kapunk, de az energiák nem ismernek határokat. Hihetetlen sikereket érünk el, így is lehet fejlődni és megtanulni pózokat, de van olyan is, aki ennek a helyzetnek és a Cosmopolitan szuper kezdeményezésének köszönhetően találkozott először a jógával vagy velünk.” Zsófi első óráját egyébként annyira imádták a Cosmo FB követői, hogy majdnem 28 ezren látták.

És hogy milyen az élet jógaoktatóként? Zsófi szerint igazi testi-lelki challange! „A tanítás számomra egy kreatív kihívás is, hiszen az alap sorozat mellett mindig igyekszem új dolgokat belecsempészni az órába, témát adni neki, illetve, ha egyéni órán valakinek van egy áhított póz, amit szeretne megtanulni, vagy egy terület, amit szeretne fejleszteni, akkor kifejezetten erre irányuló gyakorlatsort állítok neki össze. És persze órán kívül is mindig örömmel segítek: volt már, hogy videóra vettem egy nehezebb pózt, méghozzá lépésről lépésre, csak azért, hogy a tanítványom otthon is tudja gyakorolni.”

Mantra by Zsófi

Jól jönne egy kis extra pozitív energia? Csinálj egy screenshotot erről a részről, mentsd el a telódba, és kapd elő, ahányszor csak megerősítésre vágysz: „Maximálisan hiszek abban, hogy ha elköteleződünk amellett, amit szeretnénk, akkor az Univerzum támogat. Arra ösztönözlek, hogy merd megélni az álmaidat, és ne törődj bele egy olyan életbe, ami nem tesz boldoggá. Nincs lehetetlen, határokat csak az elménk szab nekünk és minden megvan bennünk, ami szükséges ahhoz, hogy elérjünk valamit.”

Még több

Jóga