Híres barátnőjét kísérte el jógázni, 1 évvel később már ő is ott oktatott

Tízezrek jógáznak vele a Cosmo Facebook-oldalán, azt viszont csak kevesen tudják, hogy Hullai Viki frissen végzett oktató. De hogyan lett a Yogasecrets tanára, és mit kapott a jógától eddig? A Cosmo csapatának mindent elárult a történetéről!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„2019. január 4-e volt, csütörtök este, amikor Peller Mariannal megbeszéltük, hogy elkísérem az egyik jógaórájára, mert az ő tanára most költözött erre a helyre, itt tart órákat is.” – kezdi Hullai Viki. „A stúdió tőlem csak 3 percre van, sétálva pedig 10, ezért úgy voltam vele, hogy elmegyek, megnézem, max. nem megyek többet, és még sok időt sem vett el az estémből. 7-kor kezdődött az a gyertyafényes jóga és stretching, ami valósággal rabul ejtett. Az oktató Nagy Anna volt, aki azóta már az én oktatóm is.” – emlékszik vissza Viki az első találkozásukra. „Azonnal éreztem, hogy ez az, amire olyan régóta vágytam. Jó ideje érdekelt a jógázás világa, de az ászanákon túl vágytam a lelki feltöltődésre is. Eleinte ezért szerettem volna belevágni a jógába, hogy megőrizzem a testem rugalmasságát, de korábban soha nem éreztem azt, hogy bármelyik jógaórára meglenne a lelkem hívása.”

Erős kezdés

Vikinek annyira megtetszett Nagy Anna órája, hogy egyedül is visszatért, a 3. jógaóra után pedig végig sírta a vezetett meditációt. „Elkezdett a lelkem felszabadulni, tisztulni. Olyan dolgokat kezdtem megoldani, amikről észre sem vettem, hogy jelen vannak az életemben. Volt olyan hét, hogy 8 órán is részt vettem, vagy olyan nap, hogy 3 órát gyakoroltam. Elkapott a gépszíj, egy hónap alatt lejártam a 20 alkalmas bérletemet.” – idézi fel a kezdeti időszakot, ami arra bátorította, hogy megossza az első fotókat és a jógával kapcsolatos gondolatait a közösségi médiában. „Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, és többen voltak, akik elkezdtek csatlakozni hozzám, és elkezdtünk együtt jógára járni. Sokan mondták, hogy mennyire inspiráló, ahogy a jógáról írok, és a családom, a barátaim, az ismerőseim is elkezdték észrevenni, mit jelent számomra ez az egész. Ők biztattak, hogy egyszer majd végezzek el egy jógaoktatói tanfolyamot. Amire én mindig csak annyit mondtam, hogy majd egyszer talán. Sosem gondoltam, hogy ennyire felgyorsulnak az események.”

Egy karrier közepébe

Egyik nap kaptam Annától egy emailt, benne az összes dátummal, ami a képzéshez tartozott. Végig néztem a naptárammal együtt, és azt vettem észre, hogy az összes dátum stimmel. Újhold volt. Azt mondtam, ha valami ennyire sima ügy, akkor nézzük meg. Nézzük, mi az az új lehetőség az életemben, maximum megtanulok olyan dolgokat a jógáról, amik addig is érdekeltek, így végül elkezdtem a tanfolyamot. Nem mondom, hogy nem volt bennem néha 1-2 kérdőjel, hogy jól döntöttem-e. Volt olyan pillanat, amikor azt gondoltam, sosem merek majd kiállni. Beszéltem erről Annával, támogattuk egymást a többi oktatójelölttel, akik azóta már szintén a Yogasecrets tanárai. Mi öten, akik ott, akkor együtt töltöttük a mindennapjainkat, nagyon összekovácsolódtunk, és azóta is támogatjuk egymást szavakkal, tettekkel, húzzuk egymást. Nagy Anna támogatást és segítséget adott az elinduláshoz, és azt gondolom, nem sok jógastúdióban kapnánk meg ezt hasonlóan. Dócs Tamás pedig hatalmas tudással rendelkezik, és abból igyekeztünk átvenni annyit, amennyit csak tudtunk.” – emlékszik vissza Viki a konkrét oktatásra.

Egy évvel később…

2020. január 2-a volt az első Gyertyafényes stretchingem időpontja. Ez volt az első jógaóra, amit már én tartottam. Izgultam, aztán elkezdtek érkezni az emberek. Az első órámon 12 fő vett részt! Volt, aki Pátyról érkezett, voltak, akikkel nagyon régen találkoztam, de látták a Facebookon a jógáról az írásaimat, képeimet, és ezért gondolták, hogy mindenképpen részt vesznek az órámon. Eljöttek azok a barátaim, akikkel együtt jógáztam, és volt olyan is, akivel csak akkor találkoztam először. Fel sem fogtam. Az izgulás addig tartott, amíg beléptem a terembe, és ez azóta is így van. Amint belépek az ajtón, mindent kizárok, és csak arra koncentrálok, hogy át tudjam adni azt, amit számomra a jóga jelent. Hogy más is megtapasztalhassa azt a szabadságot, amit én is tapasztalok napi szinten.”

Varázslatos jóga

„Hogy mire tanít még a jóga? Egy olyan dologra, ami eddig sem állt messze tőlem. Nem nagy dolog, de még így is olyan kevesen alkalmazzák. A hála, hálaadás, azt, hogy kifejezem, szeretem magam, és figyelek magamra! Kicsit elkényelmesedtünk, mindent természetesnek veszünk a mai világban. Néha jó leülni 1-1 órára, és visszatalálni oda, amit sokszor elfelejtünk. Vannak, akik itt ismerik fel újra a saját, belső erejüket, vagy a belső egyensúlyukat. A legcsodásabb érzés, amikor valaki átlépi a saját határait, és rájön, hogy a korlát csak a fejében létezett. Sokan könnyeznek meg 1-1 ászanát, amikor észreveszik, hogy tényleg ők azok, akik ezt képesek voltak megcsinálni. Nekem az a legjobb érzés oktatóként, amikor vízre teszem a hajót, és hagyom szabadon úszni… Volt olyan tanítvány, aki januárban az első óráim után minden órámra jött, majd 1,5 hónapnyi gyakorlás után láthatóan teljesen kinyílt. Ma már nem számít neki, hogy ki tartja az adott órát, ma már minden egyes nap jelen van valamilyen órán. Ezek a pillanatok, amik mindenen átvisznek.”

Csak szabadon!

Ha ismered Viki óráinak stílusát és közvetlenségét, valószínűleg benned is felmerült már a kérdés, mi alapján állítja össze a gyakorlatokat – íme a válasz: Minden órán improvizálok. Sosem tervezem el, miután mi jön. Azt természetesen tudom, hogy dinamikus, vagy nyugis stretching lesz az óra, de hogy milyen ászana mit követ, azt sosem tudom. A meditáció is így működik. Sosem mondtam még betanult szöveget, és sosem tudom még az óra elején sem, hogy mi lesz a meditáció témája. Érzéseket figyelek, rezgéseket, és ennek megfelelően beszélek arról, amit úgy érzek, a legtöbb embernek jólesne.” – magyarázza Viki.

 

Eddig valamiért lecsúsztál Hullai Viki gyertyafényes online jógaóráiról? Akkor hétfő és csütörtök délután 18:00-tól irány a Cosmopolitan Hungary Facebook-oldala. Spoiler: imádni fogod! Ha pedig jó ideje gondolkodsz azon, hogy belevágsz egy jógaoktató képzésbe, de még keresed a tökéletes helyet, csekkold a Yogasecrets Studio programját

Címkék: hullai viki jóga jógaoktatás Nagy Anna online jóga yogasecrets studio

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Jóga