A tél nagy slágere a tiramisu és a mézeskalács is. Ám mi történik, ha ezt a két közönségkedvencet egybe gyúrjuk? Megszületik a mézeskalács tiramisu, mutatjuk, hogyan készül!

Összetevők

  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 csésze kávé
  • 200g mézeskalács
  • espresso
  • 350 g mascarpone
  • 250 g túró
  • 20 g cukor
  • mandula vagy kakaó

Elkészítés

Egy turmixgépben készítsünk masszát a kávéból és a mézeskalácsból. Óvatosan adagoljuk a kávét, nehogy túl híg legyen. 

Kézi habverővel keverjük össze a mascarponét, a túrót és a cukrot. 

Rétegezzük a két masszát egy jénaiba, tegyünk rájuk babapiskótát, majd egy újabb tejszínes réteg jön, amire szórhatunk kakaót vagy mandulareszeléket is. 

via