2011.10.03.@ 00.10

Ne aggódj a pattanások miatt! (x)

Miért pont rajtunk, tiniken van olyan sok pattanás? Pedig egyébként is nehéz időszak ez számunkra! Közeledik a nyár vége, nemsokára suli, kezdeni kellene valamit ezekkel a piros gyulladt pöttyökkel!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ne aggódással és a szobádban való beburkolózással töltsd a napot, inkább olvasd el bőrgyógyászunk tanácsát!

Miért nem hagynak békén minket a pattanások?

A pattanás kialakulását a  hajlam és a  környezet is befolyásolja, hiszen ha a tengerparti tiszta levegőn lennénk nap mint nap, akkor jóval kevesebb ilyen típusú problémával szenvednénk. A mitesszerek úgy jönnek létre, hogy a szennyeződések létrehoznak egy vékony szaruréteget a bőrön, eltömítve a faggyúmirigyek kijáratát: itt pang a váladék, a faggyú, felszabadulnak a baktériumok. Így jön létre a pattanás.

Ismerjük meg a pattanás lehetséges kialakulását befolyásoló tényezőket!

  • Az A vitamin hiánya. Fogyassz sok A-vitamin tartalmú zöldséget és gyümölcsöt. Pl:  barack, sárgarépa, paraj, petrezselyem, fejes saláta, sütőtök, zöldborsó, paprika, máj, tengeri hal, tej és tejtermékek, margarin, tojás sárgája.
  • A túlzottan gyakori arctisztítás. Ha túlzásba visszük az arcmosást, akkor a természetes faggyúréteget is lemossuk az arcunkról, és emiatt a faggyúmirigyek még több olajszerű váladékot fognak termelni.

Zsíros kozmetikumok. A mitesszereket és pattanásokat tartalmazó bőrfelületet bőrbarát, lehetőleg illatszermentes, nem allergizáló arctisztító tonikkal vagy folyadékkal mossuk le naponta két alkalommal, ébredés után és lefekvés előtt.

Mit tegyünk és mit ne tegyünk, ha pattanások jelennek meg arcunkon? Mit tehetünk otthon?

Először is, lehetőleg ne piszkáljuk a pattanásokat otthon, ezzel ugyanis csak a gyulladás, a fertőzés súlyosbodik. Ezt természetesen nem könnyű megállni, mert feszítő, viszkető érzéssel párosulhat a pattanás kialakulása. Ilyen helyzetre alkalmasak az olyan pattanások kezelésére szolgáló készítmények, mint az Ebrimycin® gél is, amely kettős hatóanyag tartalmú.

Az Ebrimycin® gél-ben lidokain található, amelynek helyi érzéstelenítő hatása miatt könnyebben megállod, hogy vakargasd vagy nyomkodd a pattanásaidat, primycin hatóanyag-tartalma pedig antibakteriális hatású! Amennyiben a mitesszerből pattanás alakul ki, megjelennek a baktériumok, így lokális antibiotikumot tartalmazó szert érdemes használni a pattanás felületén. Szerencsés esetben a használt készítmény átlátszó, mint az Ebrimycin® gél, így éjjel is és nappal is használhatod!

Ebri Eszti vár a Facebookon is jótanácsaival! Like-olj Te is!


Ne aggódj a pattanások miatt,
használj inkább Ebrimycin® gél-t!
www.ebrimycin.hu

 

Címkék: aggódj miatt! pattanások

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több kvizjatek