Egy kis szünetet tartok a diétámban

Forrás: Lilla lefogy | 2018 június 22.

Mivel most több a meló és nem mindig tudok elmenni Réka edzéseire, kicsit nehezebben megy a fogyás. Bár próbálom betartani a napi 15 ezer lépést, mégis vannak napok, mikor csak kisétálok a Margit szigetre, leülök a partra és zenét hallgatok a túrázás helyett. Emiatt pedig a kilók is nehezebben mennek le, plusz a hétvégén lesz a szülinapom, amire úgy döntöttem pihenőt adok magamnak. Szóval nem figyelek a kalóriákra és megkérem anyukámat, hogy süsse meg a kedvenc tortámat.

Nem gondoltam volna, hogy a nyáron betartani a diétát sokkal nehezebb lesz, hiszen, mikor Thaiföldön voltunk, egyáltalán nem éreztem azt, hogy vágyom a fagyira vagy bármilyen más édességre. Teljesen elvoltam zöldség-gyümölcs kombón, itthon azonban valamiért most nagyobb a kísértés. Egyre nehezebben tudom megállni, hogy ne egyek meg egy nyaralás alatt például egy lángost a Balaton parton. Most pedig csak még nehezebb lesz, hiszen pár napra a BFF-mel Milánóba utaztunk, ahol extra nagy lesz a kísértés.

Tudom, hogy megpróbál majd odafigyelni rám, és ő sem fog minden étkezésre pizzát enni, de nyilván nem fogja kihagyni a fincsi olasz specialitásokat csak miattam. És talán nem is ez az utazás lesz a nyár legnagyobb kihívása, hanem a rengeteg esküvő, amire meghívtak. Mivel mindenhol fix menü lesz, – ami többnyire nem diétás – vinnem kell majd magamnak kaját. Persze ettől függetlenül minden erőmmel azon leszek, hogy ne szegjem meg egyáltalán az étrendemet, már csak azért sem, mert mostanában rengeteg levelet kapok, amiben sokan megköszönik, hogy ennyire inspirálom őket.

Sőt, az unokatesóm elmesélte, mennyire büszke rám, ugyanis lovagló óra után szóba került a nevem a csoportjában. Megkérdezték tőle, honnan ismer és elmesélte, hogy rokonok vagyunk, az egyik lány pedig majdnem lesett a székről, mikor meghallotta. Mondta, hogy annyira büszke volt arra, hogy én vagyok az unokatesója. Persze én azonnal elsírtam magam és úgy éreztem, hogy bár számomra is nagyon fontos, hogy ne adjam fel, rengeteg másik lánynak is nagyon sok erőt adok egy fogyókúrához, vagy csak ahhoz, hogy ne szégyelljék magukat azért, mert nem sikerül elsőre a kiválasztott diétájuk.

Tovább a teljes bejegyzéshez
Címkék: , ,

Ez a legkényelmesebb edzés titka

Forrás: Lilla lefogy | 2018 június 12.

Az utóbbi időben nagyon húzós napjaim vannak a melóban, így kicsit nehezebben tudom megoldani a reggeli edzéseket Rékával, ezért többször is ki kellett hagynom a tornát. Mivel ilyenkor általában 7-ig vagyok bent az irodában, és körülbelül 8-ra érek haza, már egyáltalán nincs kedvem lemenni az edzőterembe. Nem azért, mert lusta lennék, de a négy fal között töltött nap után, szeretnék inkább a szabadban lenni. Ezért kitaláltam, hogy a testmozgást így mással helyettesítem!

Tovább a teljes bejegyzéshez

Csekkold a fürdőruhás előtte-utána képet rólam

Forrás: Lilla lefogy | 2018 május 28.

Elképesztően izgultam, mikor először találkoztam Réka fotósával, hiszen tudtam, hogy ő fogja dokumentálni végig a fogyásomat. Az első alkalommal elkészítettük a fürdőruhás fotókat, ami egyszerűen borzalmas volt, hiszen soha nem szerettem – még a strandon sem – ezt a ruhadarabot viselni. Azonban a srác nagyon kedves volt, és végig vicceket mesélt, hogy kicsit felszabaduljak, így tudtam pár képen mosolyogni is.

Lilla Liptai (@lillaliptai) által megosztott bejegyzés,

Szerencsére a bennem lévő feszkó folyamatosan csökkent a kilók leadásával, és Thaiföldre már úgy érkeztem, hogy egyáltalán nem zavart, hogy fürdőruhát kell viselnem. Boldogan mosolyogtam és végig nagyon felszabadultan viselkedtem, csak akkor feszengtem egy kicsit, mikor a hajón utaztunk. Szerencsére a nyaralás végére ezt is sikerült teljesen elengednem.

Mégis mikor tudtam, hogy hamarosan közeleg az időpont, mikor megcsinálják az utolsó profi képet, amin megint fürdőruhában leszek, teljesen bestresszeztem. Nagyon féltem attól, hogy semmi nem fog látszódni a fogyásomból a képeken és kiakadnak majd a blog követőim. Ráadásul a főszerkesztőm az egyik értekezleten bejelentette, hogy szeretné, ha Cosmopolitan Body-ban szerepelnék. Hatalmas elismerésnek éreztem, hiszen mindig is nagy álmom volt, hogy egyszer bekerüljek ezzel a projektemmel.

Elképesztő izgalommal nyitottam ki, mikor megérkezett a szerkesztőségbe az újság, én ugyanis csak is akkor láthattam először összerakva a két képet. Nagyon büszke voltam az elért eredményre, és másnap vittem is egy példányt Rékának belőle, aki miután megnézte megölelgetett és megpuszilgatott. Az ő elismerése pedig mindennél többet jelent számomra!

BeFunky-collage (18)

Azonban itt nincs vége a történetemnek és tervezem a folytatás, ugyanis most egy újabb kihívásba kezdek. Szerdán jövök a részletekkel!

Tovább a teljes bejegyzéshez

Így néztem ki régen

Forrás: Lilla lefogy | 2018 április 27.

Életem egyik legboldogabb időszaka volt, mikor megismerkedtem a barátommal. Nem csak azért, mert szuper szerelmes voltam, hanem azért is, mert életemben először nagyon jól éreztem magamat. Persze folyamatosan sanyargattam magamat és szinte alig ettem valamit egész nap, de az akkor nem tűnt fontosnak, hogyan fogyok le. 

Screenshot_20180427-154510

Tovább a teljes bejegyzéshez

Egy év után először viselek magabiztosan farmert

Forrás: Lilla lefogy | 2018 április 24.

Pár héttel ezelőtt, már belebújtam a farmerembe, de egyszerűen még nem éreztem készen arra magamat, hogy megmutassam nektek is. Bár nagyon örültem és a többiek szerint nagyon jól állt, valahogy annyira furcsa érzés volt, hogy inkább úgy döntöttem, pihentetem még egy kicsit a szekrényben. Most viszont, hogy lement újabb két kiló, és már sokkal kényelmesebben érzem magamat benne és büszkén viselem.

És persze rengetegen megdicsértek, hogy mennyivel jobban áll a két kiló után, ezért mostantól többször is vegyem fel. Persze sajnos a legtöbb kis toppom és felsőm még nem áll annyira jól, ezért igazából nem annyira szívesen veszem fel még őket, így a farmer is parkolópályán marad. Azért reménykedek benne, hogy hamarosan azok is jók lesznek már rám.

Bár az hatalmas löketett adott nemrég, hogy találkoztam a bátyám egyik haverjával. A srác körülbelül akkor látott utoljára, mielőtt belekezdtem a blogba, szóval majdnem 3 hónapja és mikor meglátott csak annyit tudott mondani: “Azta! Nem hiszek a szememnek. Szuperül nézel ki. Elképesztő, mennyit fogytál! Csak így tovább! Az egész családom nagyon szurkol neked és mindig olvassuk a blogodat. Bár láttam az előtte-utána képeket rólad, így élőben még látványosabb a változás. Gratulálok!” Annyira jól esett, különösen azért, mert tudom, hogy ő nagyon ritkán szokott csak megdicsérni embereket. Ezért érdemes életmódot váltani, mert a dicséretek sosem maradnak el!

lillalefogy-cosmopolitan2

Ettől függetlenül, ha tehetem még mindig inkább a szoknyára szavazok, mert ahhoz, hogy a farmerben igazán jól nézzek ki, magassarkút kell viseljek, ami be kell valljam, hogy annyira nem szeretek. Bár régen sem emlékszem arra, hogy tényleg szuperül álltak volna a nadrágok, hiszen mindig is combos lány voltam, de akkor vagy nem érdekelt a dolog, vagy megpróbáltam egy hosszabb felsővel felvenni.

Most viszont úgy látom, hogy az edzéseknek köszönhetően, teljesen máshogy fogyok. Régen például a vállamból már csak akkor fogytam, ha szinte már lapos volt a hasam, most viszont az alakult a legtöbbet. Szóval reménykedek benne, hogy a combgyakorlatnak köszönhetően, hamarosan még vékonyabbak lesznek a lábaim, sőt titkon arról is ábrándozok, hogy egyszer egy fehér farmert is felvehetek.

Tovább a teljes bejegyzéshez

Egyre többen támogatnak

Forrás: Lilla lefogy | 2018 április 22.

A keddi Rozsnyai edzések után mindig oda szoktam menni Rékához, hogy lőjünk együtt egy közös szelfit, ami a sorban állás miatt előfordul, hogy akár 30 percig is elhúzódik. Most is így volt, de várakozás közben egy szuper meglepetés ért! Odajött hozzám egy nő, aki gratulált az eddigi eredményemhez és elmondta, hogy mindig olvassa a blogomat. Annyira jól esett, hogy kicsit elérzékenyültem és megkönnyeztem a jelenetet. Már többször is előfordult, hogy a keddi edzésen odajött hozzám valaki, de ez a lány annyira aranyos és izgatott volt.

Lilla Liptai (@lillaliptai) által megosztott bejegyzés,

Persze nem csak a keddi edzésen gratulálnak rengetegen és biztatnak! Az Instán is rengetegen írnak rám, és a képeim alá is egyre több komment jön. Még sajnos mindig kapok nagyon durva kommenteket, mint például ez: „Hát gyúrjál még, mert olyan túlsúlyos vagy, mint egy választási malac.” Viszont mostanra már sokkal jobban tudom a kritikát kezelni és nem esek depresszióba. Plusz ezt a kedves hozzászólót kioktatta nagyon egy követőm, ami nagyon jól esett.

Lilla Liptai (@lillaliptai) által megosztott bejegyzés,

Szóval az utóbbi hetekben talán minden eddiginél több támogatást kaptam, ami rengeteg erőt adott. Most éppen -13 kilónál járok, szóval igazán boldog és nagyon büszke vagyok magamra. A folyosón is egyre többen dicsérnek még, ráadásul olyanok is, akik nem is ismernek. Ez pedig extra erőt ad a projekt utolsó pár hetére! Alig várom, hogy megcsináljuk a fürdőruhás képet is, amin sokkal jobban fog látszani majd a változás, mint az a felöltözött előtte-utána fotóimon.

Lilla Liptai (@lillaliptai) által megosztott bejegyzés,

Tovább a teljes bejegyzéshez
Címkék: , ,

Leteszteltem a bikinimet!

Forrás: Lilla lefogy | 2018 április 18.

A napokban egy szuper teszt került fel a cosmo.hu-ra, amit az egyik munkatársam állított össze, és megkért, hogy töltsem ki én is. Mikor elolvastam a kérdéseket rájöttem, mennyire őszinte és mélyreható kutatás is lesz ez. Szóval úgy döntöttem, hogy nem csak simán beikszelgetem, hanem meg is indoklom, hogy én miért ezt válaszoltam.

furdoruha-lillalefogy-cosmopolitan

Milyen fürdőruhában érzed magad jól?

Egyértelműen az „olyat még nem találtam” lehetőségre nyomtam. Bár mikor Thaiföldön voltunk már sokkal magabiztosabban sétáltam az egybe részes fürdőrucimban és a bikinimben (csak napozáshoz) is, azt hiszem csak azért voltam annyira laza, mert tudtam, hogy egyetlen ismerősömmel sem futhatok össze.

Mikor vásárolsz legszívesebben fürdőruhát?

Én igazából csak is kizárólag akkor vásárolok, ha már nagyon muszáj. Utálom az egészet. Az hogy a próbafülkében nézegetnem kell magamat és megállapítanom, jól áll-e, kész rémálom számomra. Ezért fehérneműt sem szívesen vásárolok. Őszintén még a méretemet sem tudom.

Lilla Liptai (@lillaliptai) által megosztott bejegyzés,

Mennyi pénzt költesz fürdőruhára?

Szerintem életem során körülbelül kétszer vettem magamnak fürdőruhát. Mikor éppen kellett, mindig megkértem anyukámat vagy a nővéremet, hogy vegyenek nekem egyet. Annyira sajnáltam rá a pénzt, hogy képes voltam még a szülinapi ajándékomat is beáldozni ezért.

Irigyelsz valamit a barátnőid alakjában?

Persze! Az egyik barátnőm modell és tökéletes az alakja. Mindig arról álmodoztam, hogy egyszer nekem is olyan lesz. Bár már azzal is megelégednék, ha kisebbek lennének a cicijeim.

Lemondanál a strandolásról csak azért, mert nem sikerült elérni az álomalakot?

Naná! Már többször meg is tettem!

Lilla Liptai (@lillaliptai) által megosztott bejegyzés,

Problémát jelent a strandon, hogy le kell venned a ruháidat?

Igen, és van egy szuper taktikám arra, hogy minél kevesebb ideig láthassanak az emberek fürdőruhában. Törölközőben odamegyek a medence partjára és beugrom. De a Balatonnál is megoldom: gyorsan befutok!

Bevállalnád a zsírleszívást?

Én tervezem is, hogyha a karomból nem sikerül leadni megcsináltatom. Persze csak a legvégsőbb esetben. Nagyon zavar, hogy ilyen vastagok, és sajnos akkor sem sokkal kisebb, ha kevesebb kiló vagyok.

Lilla Liptai (@lillaliptai) által megosztott bejegyzés,

Töltsd ki te is a Bikini tesztet, és nyerj 1 éves Cosmo előfizetést!

Tovább a teljes bejegyzéshez
Címkék: , ,

Ezért bántam meg, hogy a saját arcommal vállaltam a bolgot

Forrás: Lilla lefogy | 2018 április 16.

Mikor eldöntöttem, hogy megcsinálom a saját fogyókúrás blogomat, számomra egyáltalán nem volt kérdés, hogy vállalom-e a saját arcommal és nevemmel. Igaz, a nővérem figyelmeztetett arra, hogy lehetséges, ezzel örökre én leszek majd a duci lány, aki lefogyott, ami lehet nem fog majd tetszeni később. Mégis úgy döntöttem, ez egyáltalán nem érdekel, hiszen én szuper menőnek tartanám azt, akinek sikerült lefogynia önerőből. A véleményem pedig nem is változott, egészen pár nappal ezelőttig!

A barátnőimmel nemrég elmentem bulizni, ahol megismertem pár csoporttársukat az egyetemről. Szuper kedvesek voltak és elmeséltem nekik, hogy a Cosmonál dolgozom, de nem szerettem volna, ha megtudják, hogy csinálok egy blogot is. Persze nem azért, mert nem vagyok rá büszke, hanem mert nem akartam, hogy a régi képeimet nézegessék és kérdésekkel bombázzanak Rékával vagy bármi mással kapcsoltban, még jobban meg nem ismerjük egymást.

Az egyik lány viszont gyorsan rákeresett a nevemre a Googleben, csak azért, hogy elolvasson tőlem egy cikket, mikor is kijött a blog. Mindenkinek körbemutogatta és innentől kezdve csak is kizárólag rólam és a bejegyzéseimről szólt minden. Bombáztak a kérdéseikkel, tanácsokat osztogattak, egész este figyeltek arra, mit eszek nehogy véletlenül megszegjem a diétámat és szívességeket kértek.

És ekkor jött a felismerés számomra! Ezeket a képeket sosem fogom tudni majd letörölni, és ha bárki rákeres a neten a nevemre, ezt adja majd ki. Persze tudom, ha nem vállaltam volna az arcommal, akkor nem lett volna hiteles, és nem kapnék annyi támogatást, mint így. Mégis az motoszkál a fejemben, mi történik akkor, ha mondjuk munkát váltok, esetleg szakítok a barátommal és megismerkedek egy másik sráccal, aki rögtön azzal szembesül majd, hogy néztem ki…

Tovább a teljes bejegyzéshez

Nézd meg a legújabb előtte-utána képet rólam

Forrás: Lilla lefogy | 2018 április 13.

Pár héttel ezelőtt megosztottam az első előtte-utána fotómat, amin jól látszott, hogy mennyit alakultam már pár hét alatt is. Mivel az utóbbi pár napban nem igazán éreztem jól magamat a bőrömben, hiszen eljutottam arra a pontra megint, hogyha belenézek a tükörbe, csak azt látom, mennyi van még hátra, és milyen messze van még a cél, ezért úgy döntöttem, hogy ma megkérem Rékát, csináljunk egy újabb előtte-utána fotót. Persze azonnal igent mondott!

Legutóbb rengeteg kritikát kaptunk azzal kapcsolatban, mennyire más a két kép és mindenkit be akarunk csapni, most nagyon odafigyeltünk arra, hogy ne vádolhassanak meg minket ezzel.

IMG_1914

És most is, csakúgy mint az előző alkalommal, teljesen ledöbbentem a képek láttán! Hiszen megint rengeteget alakult a testem, annak ellenére, hogy azóta csak 3 kilót fogytam. Persze így is elképesztően büszke vagyok magamra, hiszen így már picivel több, mint 10 kilónál járok.

IMG_1913

Persze még mindig elképesztően messze van a cél, de megint egy lépéssel közelebb kerültem hozzá. Ráadásul folytatjuk Rékával 10 hét letelte után is a munkát, és így természetesen a blogot is tovább írom majd. Emiatt pedig elképesztően izgatott vagyok, ugyanis így újabb célt tűztem ki magam elé. Szeretnék ugyanis, -15 kilón kívül, még legalább -10-et leadni, hogy elérjem a régi versenysúlyomat!

Tovább a teljes bejegyzéshez

Végre nagyobb az önbizalmam!

Forrás: Lilla lefogy | 2018 április 10.

Az utóbbi időben egyáltalán nem vettem már magamon észre, hogy bármilyen változás is történt volna a testemen. Bár valószínűleg ez azért lehetett, mert én minden nap folyamatosan nézegetem magamat a tükörben, az pedig annyira nem érdekelt, hogy jobban állnak egy kicsit a ruhák rajtam. Plusz velem még az is előszokott fordulni, hogy csak akkor kezdem magamat jól érezni, ha éppen egy olyan számot látok a mérlegen, amit körülbelül csak akkor fogok, ha elértem a célomat. Pedig tudom, hogy nem az a lényeg, hány kiló vagyok.

Szerencsére a körülöttem lévők sokkal jobban látják a változásokat rajtam. Egyre többen dicsértek meg már a szerkesztőségben, mennyire sokat fogytam, mennyire látszik már az eredmény és mennyire jó végre egy őszinte blogot olvasni.

Persze a legjobban az esett, mikor egy másik irodából az egyik lány meglátott és csak annyit mondott: „Uram isten, de gyönyörű vagy!” Annyira jól esett, hogy a sok erőfeszítésem végre annyira látszik, hogy muszáj szólnia még akkor is, ha nem is ismer csak a blogomról.

Lilla Liptai (@lillaliptai) által megosztott bejegyzés,

Akikkel együtt dolgozom, ők is rengeteget dicsérgettek, mennyire kivirultam, ami már szerintük az arcomon is látszik. A testvérem is mondta tegnap, hogy olyan nagy kerek volt a pofim, hogy alig látszódtak a vonásaim. Szerencsére most már sokkal körülhatárolhatóbb, hiszen a tokám is eltűnt.

A legnagyobb önbizalom növelő azonban az volt, mikor egy srác leszólított a folyosón, hogy nincs-e kedvem vele elmenni randizni. Nyilván nemet mondtam, de nagyon jól esett, hogy már a srácok is észrevesznek és nem csak az a cuki duci kislány vagyok, aki csak havernak jó.

Lilla Liptai (@lillaliptai) által megosztott bejegyzés,

Tovább a teljes bejegyzéshez