Ezért nem szeretem, ha fotókat készítenek rólam

Forrás: Lilla lefogy | 2018 március 20.

Én általában nem nagyon engedtem, hogy készítsenek rólam képeket, hiszen csakúgy, mint a ruháknál, itt is úgy gondoltam, jobb ha nem örökítik meg, milyen kövér is vagyok. Ha éppen jól éreztem magamat egy kicsit, akkor megengedtem, de a legtöbbször sírás lett a vége, hiszen mikor megnéztem a képet, hiszen szembesültem megint csak azzal, mennyire nagy súlyfeleslegem van.

Bár már sokkal magabiztosabb vagyok, és a mostani nyaraláson is megengedtem, hogy lőjenek rólam a barátnőim pár fotót, ennek ellenére rengetegszer mondtam nemet egy-egy közös szelfire. Persze lehet, hogy sokszor ők nem értették miért és ezzel egy picit megbántottam őket, de voltak olyan pontjai a nyaralásnak, amikor tudtam, hogy kicsit meg vagyok különböztetve, mert nem vagyok vékony.

Az egyik nap TukTukozni szerettünk volna, de mikor felszálltunk és mentünk néhány száz métert, a vezető annyit mondott csak, hogy autóra kell cserélnünk a járgányt, mert nem bír el minket a motor. Elmondhatatlanul szégyelltem magamat emiatt, hiszen ha vékonyabb lennék, nem történt volna meg ez a szitu. Plusz amiatt is borzalmas lelkiismeret furdalásom volt, hogy most megfosztom a barátnőimet egy életre szóló élménytől.

Ilyenkor mindig azonnal elindul bennem valami és attól félek, ha felröhög valaki körülöttem, a súlyom miatt van, ha összesúgnak a hátam mögött, azt beszélik meg, hogy nézhet ki így valaki, ilyen fiatalon. Próbálok mindig viccesen és humorral állni a dologhoz, de ezt csak a külvilágnak mutatom. Az ilyen esetekben, legtöbbször a sírás kerülget, és néha csak azért megyek ki a mosdóba, hogy pityeregjek egy kicsit.

Az utazás végére is betelt nálam a pohár, emiatt pedig kihagytam a lányokkal az utolsó közös strandolásunkat. Persze megkérdezték, miért nem megyek, de csak annyit mondtam nekik, hogy dolgoznom kell.

Fogalmam sincs, hogy kéne ezt kezelnem, de remélem, hogy idővel megszűnnek majd ezek a problémáim is, ha sikerül elérnem az álomsúlyt.

  1. Zsuzsanna Morris
    on

    Kedves Lilla! Csakegy pofatlan bunko mond olyat,h tulsuly miatt autora kell cserelni! Nagyon elegem van mar ebbol a sulyorientalt vilagbol…hogy csak vekonyan lehetsz valaki.Ha lefogysz ,Es magadert teszed akkor rendben van..a masok velemenyere Meg hmmm le kell…

  2. pipster
    on

    Kedves Lilla, nagyon sajnalom, hogy ilyen komplexusaid vannak es tok megertem oket, de ezek a fejedben vannak es hiaba fogsz lefogyni ezek meg fognak maradni. tudom konnyu ezt mondani, de ne hidd azt, hogy ha felnevet valaki a kozeledben az rajtad nevet, hidd el nekem, hogy sokkal kevesebben foglalkoznak masok sulyaval mint azt gondolod (itt megjegyeznem, hogy nem fitnessz guru kell, aki erositi benned a komplexusokat, hanem egy lelki tamasz aki segit elfogadni magadat) Ha meg teged nevetnek ki, akkor az nem teged minosit hanem azt aki a sulyod miatt kinevet teged. Nem kell szegyenkezned semmi miatt. Fogadd el magad ugy ahogy vagy. Ez nem jelenti azt, hogy nem kell az egeszseges suly eleresere torekedni, csak azt hogy nem kell masok velemenyevel foglalkozni. Nem kell foglalkozni azzal, ha osszesugnak mert lehet nem is rajtad sugdoloznak, ha meg rajtad sugdoloznak akkor azert nem kell vele foglalkozni, mert bunkok. Aki mast elitel, kinevet akarmi miatt, annak a velemenye nem relevans. Tovabbi jo nyaralast.