Ez a legkényelmesebb edzés titka

Forrás: Lilla lefogy | 2018 június 12.

Az utóbbi időben nagyon húzós napjaim vannak a melóban, így kicsit nehezebben tudom megoldani a reggeli edzéseket Rékával, ezért többször is ki kellett hagynom a tornát. Mivel ilyenkor általában 7-ig vagyok bent az irodában, és körülbelül 8-ra érek haza, már egyáltalán nincs kedvem lemenni az edzőterembe. Nem azért, mert lusta lennék, de a négy fal között töltött nap után, szeretnék inkább a szabadban lenni. Ezért kitaláltam, hogy a testmozgást így mással helyettesítem!

Próbálkoztam egy darabig a futással, de sajnos egy régi sérülés miatt, már 1 kilométer után begyullad a sípcsontom, ami időnként annyira fáj, hogy nem tudok még gyalogolni sem. Sajnos ez néha sok séta után is előfordult, nemrég azonban rátaláltam egy szuper cipőre! Megsúgom, az Ara, Fusion nevű kollekciója darabjairól beszélek, amiben simán tudok, akár több órát is menetelni, anélkül, hogy fájdalmaim lennének.

Utána néztem gyorsan, mennyi kalóriát égetek el 15 ezer lépéssel (körülbelül 690 kcal), és eldöntöttem, ezt mindig legyalogolom, ha kihagyom az edzést. Ez persze az elején nem volt egyszerű, hiszen a telefonom számlálója szerint, egy átlagos napon, 2-3 ezer lépést teszek meg, ennek pedig én a háromszorosát szerettem volna elérni.

Az első nap felhúztam a csodás új rózsaszín cipelőmet és eldöntöttem, úgy taktikázok a lépésekkel, hogy előbb szállok le a buszról, ami az irodába visz, és kihagyom a reggeli trolizásomat, ami 1 megálló. Bár én úgy éreztem, ezekkel a plusz lépésekkel simán meg lesz a 15 ezres csodaszám, csak a célom felét sikerült elérnem a nap végére.

Nagyon csalódott voltam, de eldöntöttem, nem adom fel ilyen könnyen. Bár másnap mentem edzésre, elhatároztam, hogy akkor is meg lesz a 15-ös szám, ha utána lábra sem bírok állni. Szóval most is betartottam az előre megírt szabályaimat, de este, még a Normafához is felmentem 1 órára. Kettő teljes kört kellett menetelnem a futópálya mellett, hogy meglegyen a cél, de végül sikerült a 15 ezer lépés! Attól pedig, hogy másnap nagyon fog fájni a lábam és nem bírok ráállni, kiderült, hogy egyáltalán nem kellett volna tartanom, ezt pedig szerintem a cipőmnek köszönhetem.