Jóga nyaralás: ki kell próbálnod 2020 legmenőbb utazási trendjét

A strandon heveréshez túl aktív vagy, a hegymászáshoz túl óvatos, és 2020 első, nem túl fényesre sikerült része után különben is rád férne egy kis elcsendesedés. Spoiler: szerintünk nagyon megérdemelsz egy jóga nyaralást! A Yogasecrets Studio vezetője, és egyben kedvenc jógatanárod, Nagy Anna ad tippeket, mire figyelj, amikor opciók után kutatsz a neten.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Jóga nyaralás: ki kell próbálnod 2020 legmenőbb utazási trendjét

Méregtelenítenél, kikapcsolnál, belevágnál egy életmódváltásba, és egyszerűen tartalmasan töltenéd a szabidat = maximalista vagy, aki a nyaralástól is sokat vár. Ha az előző mondatban magadra ismertél, mindenképpen megéri belevágnod egy jóga nyaralásba. Nagy Anna, a Yogasecrets Studio oktatója szerint akkor is, ha nem vagy különösebben rutinos jógázó. „Kezdőként még különösen csábító is lehet, hiszen sokkal könnyeb rávenni magunkat egy naplementés jógára, mint munka után egy zárt teremben.” – magyarázza Anna.

Passzol hozzád?

Mielőtt beleveted magad, hogy lehetőségek után kutass a neten, nem árt, ha megfogalmazod magadban, mire vágyik a tested és a lelked, hiszen vannak egészen drasztikus, léböjtöt alkalmazó táborok, de megengedőbb nyaralások is, ahol az az egyik legfontosabb alapelv, hogy egészséges fogások kerüljenek az asztalra – hiszen a fogyás és a méregtelenítés beindulásához már ez is elég. Anna egyébként kifejezetten hisz benne, hogy érdemes olyan opcióban gondolkodnod, ahol lehetőséged van becsekkolni egy szépségkezelésre és masszázsra, ezek ugyanis mind segítenek, hogy a jógatábor eredménye még inkább látható legyen. „Egy jógatábor a komplexitásától lesz igazán hasznos és jó. Együtt vagyunk, jógázunk, szép helyen töltődünk fel, finomakat eszünk. Lehetőség van az emberi kapcsolódásokra, és akár életre szóló barátságok születnek.”

Egyedül vs. társasággal

Egyetlen barátnődet sem tudod rávenni, hogy veled tartson? Emiatt még csak véletlenül se mondj le a jógával egybekötött nyaralásról. Nagy Anna szerint már csak azért se, mert saját táboros tapasztalatai szerint nagyon erős és szoros barátságok köttetnek, amire valószínűleg nem lenne lehetőség, ha nem egyedül, és pont ezért talán kevésbé nyitottan érkezik valaki. Viszont a már meglévő barátságodat is elmélyítheted, különösen akkor, ha a melótok miatt alig van időtök egymásra.

Getty Images

Money, money

„A jóga táborokban az a legjobb, hogy minden közönséget kielégít. A nagyon egyszerű, néhány ezer forintos szállásoktól az egészen exkluzív szállodákig mindenki megtalálja azt, amire vágyik.” – mondja Anna, akinek nagyon fontos, hogy senki ne rekedjen ki a költségek miatt. Pont ezért van olyan tábor a Yogasecrets Studio szervezésében, ami már 50 ezer forinttól elérhető. És spoiler, a csoportos kedvezmények miatt néha olcsóbban jön ki egy jógás nyaralás egy adott helyen, mintha egyszerű nyaralni vágyóként jelentkeznél be a pasiddal.

3 nap a mennyországban

Ha kezdésnek csak belekóstolnál a jóga nyaralás életérzésbe, érdemes 3 napos hosszú hétvégében gondolkodnod – Annáék szervezésében egyébként több ilyen opciót is találsz. „Az első nap az ismerkedésé, a hangolódásé, amit egy esti, nagyon könnyed jóga, és gyertyafényes meditáció, majd finom vacsi követ. A reggelt közös jógával kezdjük, majd reggelivel folytatjuk a délelőttöt, és jöhet a lazítás. Szerintem nem az a jó tábor, ahol program programot követ szigorú időbeosztással, hiszen a hétköznapjainkban ugyanezt csináljuk. Inkább igyekszem megtanítani a lányoknak, hogyan kapcsolódjanak ki, hogyan engedjék el magukat. Ez magától értetődőnek tűnhet, de az édes pihenés egyáltalán nem könnyű.” – részletezi Anna. Szerinte 3 nap kifejezetten elég a szemmel látható és érezhető pozitív változásra, és erre tökéletes bizonyíték, hogy nem csak a táborozó lányoktól kap kellemes visszajelzéseket, de a párjaiktól is.

Találd meg az igazit!

Anna szerint két fontos szemponthoz ragaszkodj, amikor jóga tábort keresel. Az első a helyszín: képzeld el, milyen környezetben, milyen városban vagy országban éreznéd jól magad, milyen helyszín töltene fel igazán. De az sem mindegy, ki tartja az adott tábort: olvass utána a neten, nézd meg az értékelést a Facebook-oldalán, és bármilyen kérdésed merül fel, kérdezz bátran – a válasza önmagában nagyon sokat árul majd el.

Ha úgy döntesz, hogy Annáékkal tartanál, több Balaton parti helyszín közül is választhatsz, mint például Balatonkenese, ami maximálisan hozza az osztálykirándulás-feelinget (ezért is szereti annyira a Yogasecrets csapata). De Miskoltapolcán, sőt Ausztriában, a hegyek között is jógázhatsz, novemberben pedig várhatóan Tenerifén szerveznek tábort.

Címkék: jóga Nagy Anna nyár nyaralás nyaralj itthon tippek yogasecrets studio

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Nyaralj itthon!