Miért utálja annyira a fél internet Chris Prattet?

A galaxis őrzői sztárja, Chris Pratt még tavaly októberben került fel a legjobban utált hírességek listájára, ahonnan azóta sem sikerült letörölnie a nevét. De vajon mivel haragította ennyire magára az internet népét?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Miért utálja annyira a fél internet Chris Prattet?

Nehéz elhinni (bár a Twitter korában talán nem is annyira meredek), de az egész egy ártatlannak tűnő mémmel kezdődött. Tavaly októberben történt, hogy Amy J. Berg televíziós filmkészítő megosztott egy képet Twitteren, amin négy színész, egészen pontosan négy  híres Chris nevű színész volt látható: Chris Hemsworth, Chris Evans, Chris Pine és szerencsétlenségére Chris Pratt (aki egyébként tegnap lett 42 éves). A kép mellé pedig csupán csak annyit írt, hogy egynek mennie kell. Mindezt a követők egy felhívásnak értelmezték és elkezdték a mém alá kommentelgetni, hogy ők melyik Christől „szabadulnának meg” a legszívesebben. Ezzel gyakorlatilag el is indult a gyűlölethullám Chris Pratt ellen, a legtöbben ugyanis őt nevezték meg a poszt alatt a leginkább utált Chrisként. Nagyjából egyetlen éjszaka elég volt hozzá, és a Twitteren a #ChrisPrattIsOver lett a legfelkapottabb hashtag.

A sarokból nézelődni nem menő

És hogy mégis milyen indokkal? Mit tett Chris Pratt, amivel ilyen népharagot zúdított magára? Hát, ezt innen Magyarországról kicsit nehezebb megérteni, mivel nálunk a hírességek, színészek általában megpróbálják távol tartani magukat a politikától. Ezzel szemben az USA-ban gyakorlatilag el is várják a sztároktól, hogy osszák meg a nagyközönséggel a nézeteiket.

Nos, Chrisnek az egyik nagy hibája pont az volt, hogy sosem beszélt a politikáról nyilvánosan. Nem állt ki egyik jelölt mellett sem az elnökválasztáson, de a társadalmilag fontos ügyekben sem emelte fel soha a hangját, tehát sosem beszélt például a rasszizmusról, vagy az LMBTQ-emberek jogairól.

De hiába nem osztotta meg a nézeteit nyilvánosan, a netezők szerint így is sejteni lehet róla, hogy valószínűleg konzervatív beállítottságú – ami nem túl jó pont a szemükben. Sőt, volt, aki azt is lenyomozta, hogy Chris az Instagramon olyan jobboldalhoz köthető embereket követ, mint például Ben Shapiro sztárújságíró. Ha pedig ez nem lett volna elég, az is kiderült róla, hogy sok más celebbel együtt rákattant a pünkösdi karizmatikus egyházakra, és egy olyan templomba jár rendszeresen a családjával, ami köztudottan nem támogatja az LMBTQ-mozgalmat.

Szuperhősök bevetésen

Tavaly októberben tehát Chris néhány nap leforgása alatt közellenséggé vált, és bár a színész nem szólalt fel az őt ért vádakkal szemben, egy rakás színésztársa nyíltan kiállt mellette. Robert Downey Jr. például külön Instagram-posztot szentelt Chris Pratt védelmének.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Robert Downey Jr. Official (@robertdowneyjr) által megosztott bejegyzés

„Chris egy igazi keresztény, aki az elvei szerint él, és soha nem mutatott mást, csak hálát és pozitivitást. Ráadásul egy olyan családba házasodott be, ami teret enged a polgári párbeszédnek mint az egyik legnagyobb értéknek.”

Robert mellett Mark Ruffalo is az elsők között volt, aki posztban állt ki kollégája mellett, és azt kérte a követőitől, hogy ahelyett, hogy rágalmaznák Prattet, inkább vegyenek példát arról, hogyan is éli az életét. Ami nyilván szép gesztus volt tőlük, de a lényegen és az internet népharagján azóta sem tudtak változtatni

Jöhet még több hír a sztárokról?

Címkék: a galaxis őrzői bulvár Chris Pratt marvel miért utálják ennyire sztárhírek sztárok

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Nyaralj itthon!

A legédesebb fonott táskák 10 ezer Ft alatt

A legédesebb fonott táskák 10 ezer Ft alatt

A táskád akkor igazán menő idén nyáron, ha fonott, akár egy cuki kosár. Nem, nem leszel tőle nagymamás, pláne, ha az alábbi darabok közül válogatsz.