Az elején majdnem kaszát kapott, sztárfocista is szerepelt benne + 5 izgalmas tény A nagy pénzrablásról

Ha legalább egy részt is láttál a Netflixen futó A nagy pénzrablásból, akkor egész biztosan nem volt megállás a 4. évad végéig. És amíg várod az 5., befejező évadot, hoztunk néhány izgalmas fun factet kedvenc sorozatodról.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az elején majdnem kaszát kapott, sztárfocista is szerepelt benne + 5 izgalmas tény A nagy pénzrablásról

Tudtad, hogy A nagy pénzrablás készítői nem írták meg a sorozatot az első résztől az utolsóig, mert inkább szakaszosan dolgoznak, hogy kielemezhessék a nézői reakciókat? Na és azt, hogy a Professzor (Alvaro Morte) az eredeti forgatókönyv szerint nem volt Berlin testvére, ez ugyanis a színészek későbbi javaslata volt, miután annyira megszerették egymást? Hogy még több elképesztő ténnyel villoghass a Money Heist rajongó barátaid előtt, összegyűjtöttünk 7 izgalmas tényt a világ egyik legnépszerűbb sorozatáról.

Most akkor mi a címe?

A sorozat címe eredetileg nem az lett volna, hogy La Casa De Papel, hanem a Los Desahuciados, vagyis A kiközösítettek, mondván, hogy a szereplők társadalmilag kirekesztett hősök. Ezután jött képbe az végleges spanyol cím, ami papírházat jelent, ezzel is utalva az intróban megjelenő makettre, és a királyi pénzverdére, ahol gyakorlatilag a pénzt nyomtatják modern Robin Hoodként. A fejekben akkor támadt viszont hatalmas káosz, amikor a Netflix megvásárolta a nemzetközi jogokat, és ragaszkodott az angol, spanyolul nem beszélők számára is érthető címhez. A gond csak az, hogy a rablásra utaló Money Heistnak az égvilágon semmi köze nincs az eredeti címhez, sőt a mai napig sokan azt hiszik, két külön sorozatról van szó.

Kasza a startnál

A 2017-es spanyol bemutató idején őrületes (4 millió!!!) nézőszámot produkált a sorozat, ez viszont gyorsan a felére esett. Egészen odáig, hogy majdnem kaszát kapott a projekt – míg a Netflix be nem kopogtatott, és meg nem mentette a sorozatot. Kikerülve a nemzetközi piacra aztán hamar kiderült, hogy nem állnak meg, és további évadokat kap a történet, hónapokkal ezelőtt viszont lenyilatkozták, az 5. évaddal lezárják a sztorit. Na nem a lankadó érdeklődés miatt, egyszerűen szeretnék a csúcson abbahagyni.

A nagy pénzrablás

Fotó: Netflix

Az a bizonyos Bella Ciao

A Bella Ciao című dal nem egy random választás a készítők részéről, hanem politikai álláspontot képvisel, tekintve, hogy az eredeti egy régi olasz dal, ami a fasizmus elleni tiltakozás egyik fontos szimbóluma volt. A 3. és 4. évad pedig a királyi pénzverde kirablását mutatja be, ahol a csapat egyenesen az aranytartalékot célozza meg (az államtitkokról már nem is beszélve), vagyis nyíltan fordul szembe a spanyol kormánnyal. Micsoda véletlen párhuzam – ja nem.

Life imitates art

Talán emlékszel, amikor a 3. évadban felvételeket mutatnak olyan civilekről, akik a sorozat ikonikus piros ruhájában és Dalí maszkjában tiltakoznak. A felvételek nem a sorozat kedvéért készültek (bár nyilván onnan van az inspiráció), hanem tényleg megtörtént eseményeket mutat be, a készítőket ugyanis olyan szinten lenyűgözték ezek a megmozdulások, hogy mindenképpen szerették volna belecsempészni a sorozatba.

Így született meg Tokyo

Ugye mennyire átgondolt ötletnek tűnik, hogy a rablókat városokról nevezzék el, ezzel is titkolva az igazi nevüket? Pedig a döntés valójában a véletlenen, na jó, egy pólón múlt. Alex Pina, a sorozat producere ugyanis egy nap Tokyo feliratú pólóban ment be dolgozni, ami akkora inspiráció volt a szintén a sorozaton dolgozó Jesus Colmenartnak, hogy arra gondolt: miért ne lehetne ez az egyik szereplő neve?

A nagy pénzrablás

Nemár, az Neymar?

A focirajongók nyilván kiszúrták, de a 3. évadban a világ egyik leghíresebb labdarúgója is feltűnik. Mert nem csak téged varázsolt el a spanyol sorozat, de olyan hírességeket is, mint Stephen King, vagy Neymar. A brazil focista egészen konkrétan annyira bírja a produkciót, hogy felvette a kapcsolatot a készítőkkel, hogy ha csak egy jelenet erejéig is, de szerepelhessen imádott sorozatában. Kapott is néhány másodpercet, ő volt ugyanis Joao, Berlin szerzetes haverja.

Kamu a helyszín?

A készítők tényleg szerették volna a királyi pénzverdében forgatni a sorozatot (vagy legalább bizonyos jeleneteket), de erre végül nem kaptak engedélyt. Még jó, hogy Madrid csak úgy hemzseg az impozáns történelmi épületekben, így kibulizták, hogy néhány jelenetet a kívülről nagyon hasonló CSIS (kormányhivatal) adjon otthont. A belső jelenetek többségét persze mind stúdióban forgatták.

Soroljuk, mit érdemes nézned, amíg az 5. évadra vársz:

Címkék: 5. évad a nagy pénzrablás alvaro morte érdekességek fun factek La Casa De Papel money heist netflix

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Nyaralj itthon!

A legédesebb fonott táskák 10 ezer Ft alatt

A legédesebb fonott táskák 10 ezer Ft alatt

A táskád akkor igazán menő idén nyáron, ha fonott, akár egy cuki kosár. Nem, nem leszel tőle nagymamás, pláne, ha az alábbi darabok közül válogatsz.