Loki biszexuális, és ezt a sorozat rendezője is alátámasztja

Adott egy elképesztően izgalmas mitológiai karakter, akivel a Marvel eddig nem kezdett túl sok mindent. Saját sorozatában Loki viszont végre előbújik

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Loki biszexuális, és ezt a sorozat rendezője is alátámasztja

Vasember zseni, milliárdos, playboy és emberbarát, Amerika Kapitány mellett az idők végezetéig lennénk Peggy Carter, de ha a legizgalmasabb, legkevésbé megfejthető karaktert keressük a Marvel univerzumában, mi egyértelműen Lokira szavazunk. Ha már csak a gyökereit is vesszük alapul, mutass még egy olyan férfi szuperhőst, aki a mitológia szerint képes világra hozni egy lovat. (Egészen pontosan kancává változva adott életet Szlepnirnek, Odin nyolclábú lovának.)

Merthogy Loki a mai értelemben transznemű volt, ahogy arra egyébként a Netflix Ragnarök sorozatának 2. évada is rámutat. És még egy komoly lépés, ami a karakter bemutatását illeti: Loki a Disney+-on debütált sorozatban biszexuális, amire egészen konkrétan bizonyíték is van. Aprócska, leheletfinom és nem mászik túlságosan az arcodba – pont, ahogy azt a rendező megálmodta.

„Kicsit mindkettővel”

A sorozat 3. részében Loki és női variánsa, Sylvie épp nagyban csevegnek, amikor utóbbi arról faggatja Lokit, hogy hercegként leendő hercegnőkkel vagy inkább hercegekkel volt-e kapcsolata.

Loki biszexuális, a rendező is megerősítette

Fotó: Disney+

Amire Loki azt válaszolja: „Kicsit mindkettővel”. És azt gyanítja, Sylvie-nek is hasonló élményei vannak. Talán aprócska momentum, de annál nagyobb lépés az MCU számára – a Loki-képregényekben viszont annyira nem új a dolog, mivel a karakter több képregényben is biszexuális, ezt alkotója, Al Ewing ír is megerősíti. Ahogy a sorozat rendezője, Kate Herron is megragadta az alkalmat a Twitteren, hogy az ügyről beszéljen. „Számomra ez nagyon fontos volt, ez volt a célom, hogy elismerjük a történetben: Loki biszexuális. Ez része az identitásának és az enyémnek is. Tudom, hogy ez egy kis lépés, de boldog vagyok, és a szívem csordultig van, amiért azt mondhatom, hogy ez már a MCU kánonjának a része.”

A Slyvie-t alakító Sophia Di Martino megosztotta a rendező tweetjét, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a jelenet fontosságára, ahogy a nézők is imádják a lépést.

Forrás: BuzzFeed

Van még mit nézni + olvasni is:

Címkék: biszexuális disney+ harmadik epizód kate herron loki marvel mcu programajánló programok sorozat tom hiddleston

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Nyaralj itthon!

A legédesebb fonott táskák 10 ezer Ft alatt

A legédesebb fonott táskák 10 ezer Ft alatt

A táskád akkor igazán menő idén nyáron, ha fonott, akár egy cuki kosár. Nem, nem leszel tőle nagymamás, pláne, ha az alábbi darabok közül válogatsz.

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?