Online is lehet kedvencednek egyéni kutyakiképzője?

Forrás: Panka kutyafuttában | 2020 április 15.

A koronavírus miatt már négy hete le kellett állnom a klasszikus „házhoz menős” kutyakiképzéssel. Ettől függetlenül nagyon szívesen segítek telefonon vagy videochaten. Eleinte nem gondoltam, hogy lesz erre igény, de kiderült, hogy így is elég sok dologban tudok segíteni másoknak kutyás kérdéseik, problémáik kapcsán. Hogyan is működik egy ilyen online foglalkozás? Olvass tovább és kiderül!

Új alapok?

Így persze teljesen más az egész, főleg, amikor olyan kutyákkal kapcsolatban keresnek meg, akikkel még sosem találkoztam. Ilyenkor a gazdik részletesen megpróbálják körülírni a kutya személyiségét, és az adott probléma kapcsán én is több kérdést felteszek a kutya múltját, illetve viselkedését illetően. Van olyan eset is, amikor videót küldenek a kutyus viselkedéséről, vagy egyszerűen ő is „bemutatkozik” a videochates beszélgetés során. A tapasztalatok azt mutatják, hogy bár így egy fokkal körülményesebb kiismerni az állat személyiségét, azért elég jól sikerül behatárolnunk a gazdikkal közösen.

A problémákat továbbra is közösen próbáljuk megoldani, sorra vesszük, hogy mikkel próbálkoztak eddig, megbeszéljük, hogy mi az, amit semmiképp ne tegyenek és új ötletekkel állunk elő. Van, hogy én találom ki, van, hogy közösen. Fontos, hogy az új feladatok, amiket kitalálunk, mindenkinek jó legyen és a gazdiknak is legyen hozzá kedve, ne legyen kényszer senki számára. Sok az új kérdés és új helyzet azok számára is, akik már nagy rutinnal rendelkeznek, ez a folyamatos otthonlét az állatokra is hatással van.

Sok kicsi sokra megy

A felmerülő kérdéseket, problémákat, amikkel megkeresnek, szerencsére nagy részt sikerül orvosolni, néhány kisebb gyakorlati dolog volt csak, amit eddig nem tudtunk megoldani. A helyzet annyiban változott még, hogy most nem egyben van egy 45 perces alkalom hetente, ahogy eddig volt, hanem beszélünk egy adott dologról, kitalálunk pár megoldási lehetőséget, a gazdik kipróbálják, és ennek függvényében haladunk tovább másnap, vagy akár pár nap múlva. Szóval sűrűbben és rövidebb 10-20 perces beszélgetések vannak.

Persze nagyon rossz, hogy rettenetesen hiányzik a kutyák fizikai jelenléte és szeretete, de az nekem is segít nap mint nap, hogy így is tudok segíteni másoknak. Szóval hívj bátran!

Ha kedvet kaptál, hogy ne csak blog formájában less el Pankától hasznos tippeket, hanem személyesen (jelen esetben online) is dolgoznál vele a kutyusodon, keresd fel őt hivatalos Facebook-oldalán vagy az Instagramján.

Blogleírás

Ocztos Panka 5 éve foglalkozik kutyakiképzéssel. Gazdival és kutyussal közösen, különböző módszereket bevetve, és mindig személyre szabottan dolgozik egy-egy problémán. Mostantól pedig a Cosmo.hu-n futó blogját (Panka kutyafuttában) is követheted, ahol minden olyan témát körüljár, ami érdekelhet egy gazdit, vagy egy jövőbeli kutyatulajdonost. Ha pedig személyesen is dolgoznál vele a kedvenceddel, keresd fel őt hivatalos Facebook-oldalán vagy az Instagramján.

Legutóbbi hozzászólások