5 dolog, ami befolyásolhatja a kutyák személyes kapcsolatait

Forrás: Panka kutyafuttában | 2020 október 6.

A kutya-gazdi viszony és az időjárás is közrejátszik!

Minden kutyának saját különleges személyisége van, amely teljesen egyedi. Persze hasonlíthat más kutyákéra, de mindegyikük egyedülálló különlegesség! Most összeszedtem néhány dolgot, amik a leginkább befolyásolhatják a kutyák személyes kapcsolatait:

– A kutyáknak is lehet rossz napja, amikor fáradtabbak, nyűgösebbek és kevésbé koncentráltak, amit nekünk minden esetben megértően kell kezelnünk.

– A kutyusok hangulatára az időjárás is kihathat. Teljesen egyéni, hogy melyik kutyus pontosan hogyan reagál bizonyos időjárási jelenségekre; valaki nem akar sétálni az esőben, valaki pedig a havat utálja, de olyan is akad, aki teljesen megkergül a széltől.

Minden kutya-ember kapcsolat egyedi és utánozhatatlan. A kutyák különbséget tesznek az emberek között, így máshogy viselkednek minden emberrel, tehát minden kapcsolatuk más, ahogy a miénk is.

– A kedvenceink különbséget tesznek a többi kutyával való kapcsolataikban is, és azok is pont annyira egyediek, mint a mi barátságaink. Valakivel szívesen barátkoznak, míg mással nem. Fontos, hogy erről mindig a kutyus dönt, mi nem erőltethetjük rá a saját akaratunkat!

– A kutya és a gazdája közt kialakult kapcsolat nagyon speciális, és olyan mélységekkel rendelkezhet, mint a legfontosabb emberekkel ápolt kapcsolataink. Sose becsüljük alá vagy nézzük le, ugyanis rengeteg munka és komoly érzelmek lehetnek benne! A kutya személyisége folyamatosan változik, így a vele való kapcsolat minősége is változhat jó és persze rossz irányba is. Ez egy oda-vissza ható folyamat, aminek következtében a személyiség is változik, így kiemelten fontos, hogy mindig szentelj a kapcsolat ápolására elég minőségi időt, és soha ne hanyagold el azt!

Tisztelettel és alázattal viszonyulj az állatokhoz, főleg azokhoz, akik ki vannak neked szolgáltatva és akiknek a létezése tőled függ!

Ha kedvet kaptál, hogy ne csak blog formájában less el Pankától hasznos tippeket, hanem személyesen is dolgoznál vele a kutyusodon, keresd fel őt hivatalos Facebook-oldalán vagy az Instagramján.

Blogleírás

Ocztos Panka 5 éve foglalkozik kutyakiképzéssel. Gazdival és kutyussal közösen, különböző módszereket bevetve, és mindig személyre szabottan dolgozik egy-egy problémán. Mostantól pedig a Cosmo.hu-n futó blogját (Panka kutyafuttában) is követheted, ahol minden olyan témát körüljár, ami érdekelhet egy gazdit, vagy egy jövőbeli kutyatulajdonost. Ha pedig személyesen is dolgoznál vele a kedvenceddel, keresd fel őt hivatalos Facebook-oldalán vagy az Instagramján.

Legutóbbi hozzászólások