Az elmúlt néhány évben a Disney átfésülte a legjobban teljesítő animációs filmjeit, és feltámasztotta, felfrissítette a legkedveltebbeket egy élőszereplős változatban. Nem mindegyik hozta az elvárt élményt vagy színvonalat, de nem lehetett csalódni ebben a 10 Disney adaptációban:

Alice Csodaországban (2010)

Tim Burton keze nyomát visel Lewis Carrol klasszikus meséjének élőszereplős változata. Burton a sztárszereplőkkel (Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena-Bonham Carter) és sajátos, szürreális látványelemekkel töltötte meg a mesét, ami elbűvölő és zseniális lett! Technikailag az eredeti történet folytatása, nem pedig egy direkt remake, és szinte teljesen más univerzumnak tűnik.

Az oroszlánkirály (2019)

Noha nem élőszereplős film (mivel minden állat csúcskategóriás CGI-jal készült), a 2019-es Az Oroszlánkirály, az állatok mégis annyira élethűek, hogy valósággal kimásznak a képernyőből. A siker egyszerűen az 1994-es verzió történetében rejlik, amin generációk nőttek fel. A családját elveszítő, majd újra megtaláló, harcos-oroszlánná cseperedő Simba története a mai napig könnyeket vált ki a nézőkből.

Demóna (2014)

Ez egy olyan film, ami nem egy közvetlen remake, hanem inkább az 1959-es Csipkerózsika újramesélése Demóna szemszögéből. Angelina Jolie szerepe a gonosz címzetes úrnőjeként meghatározta a karrierjét, a speciális effektusok pedig lenyűgözőek, így nem marad el a varázslatos élmény, amit el is vár egy Disney-rajongó.

Aladdin (2019)

Guy Ritchie-nek nehéz dolga volt, hiszen az eredeti Aladdin magasra rakta a lécét, mivel a Disney reneszánsz korszakának egyik gyöngyszemként tartják számon. Elsőre sokaknak fura volt Will Smith Dzsiniként, de képes volt a végére megszerettetni magát, és élvezhetővé tette a szerencsés tolvaj történetének meséjét.

A szépség és a szörnyeteg (2017)

A szépség és a szörnyeteg felfrissítése több, mint jó ötlet volt, hiszen milliók szerettek bele újra az 1991-es filmbe. Emma Watson tündököl Belle szerepében, aki sokkal karakteresebb lett a meséhez képest. De nem marad el a hamisítatlan Disey-élmény, a színpompás látványelemek, a csodás dalok, és persze a varázslat nyújt.

Susi és Tekergő (2019)

A 1955-ös klasszikus románc felélesztése sem volt éppen melléfogás, ami félig élőszereplős és félig CGI. A kicsik és nagyok is imádták a két szerelmes kutyus történetét, akik csodálatos kalandokat éltek át együtt. Hihetetlenül szívmelengető az ikonikussá vált tésztaevős jelenet benne.

Mulan (2020)

Kétségkívül rengeteg a különbség az 1998-as és a 2020-as verzió között, de amiket kivettek, azokat csodás látványvilággal pótolták. A bátor és erős Mulan története minden formában megállja a helyét. Valójában egy harcművészeti eposz, ami egyszerre szórakoztató és megindító.

 Szörnyella (2021)

A Craig Gillespie által rendezett film elismerést vívott ki a történetért, a jelmeztervezésért és a remek színészválasztásokért. Összességében kiemelkedő munkát végzett, és erős háttértörténetet nyújtott Disney egyik legikonikusabb gonosztevőjének. Az Oscar-díjas Emma Stone zseniálisan alakítja Szörnyella de Frászt.

Hamupipőke (2015)

Ennek az évszázados mesének számos adaptációja született, és miután a Hamupipőke annyi különböző változatot kapott, nehéz lehet olyat találni, ami kiemelkedik a zajból. A lenyűgöző látványvilággal, a megindító történetszálakkal és a fantasztikus színészekkel (Cate Blanchett, Lily James) ez lett a valaha volt egyik legjobb feldolgozás.

A dzsungel könyve (2016)

Az 1969-es verzió minden varázsa megjelenik a modern változatban, így a Disney egyik legnépszerűbb remake-je lett. Még mindig ugyanaz a történet az állatok között nevelkedett kisfiúval meg a szerethető barátaival, csak egy jóval látványosabb, dinamikusabb köntösben, ami milliók gyerekkorát idézi meg.

Via