Tudod már minek öltözöl be Halloweenkor? És azt, hogy mit fogsz nézni? Persze a Démonok közöttel, meg az AZ-zal nem lehet melléfogni, de mi van még? Akad itt néhány szuper film, amitől garantáltan rémüldöztök majd a csajokkal, és ha romantikus ünnep elé nézel a pasiddal, akkor bőven lesz okod az ölébe ugrani!

Halloween (1978)

Meg kell tisztelni az ünnepet azzal, hogy a 13 Halloween filmből legalább az egyiket megnézitek, ha már mégiscsak ez minden idők legjobb halloweeni filmje! 1978-ban debütált először az ikonikus, de elborult agyú Michael Meyers, aki kiskorában megölte a testvérét, és miután felnőttként megszökött a szanatóriumból megy, hogy halálra rémítse az embereket.

Adsz vagy kapsz (2007)

A film négy ijesztő sztorit mesél el, amelyek ugyanazon a Halloween éjszakán történnek. Megelevenedik benne Piroska és a Farkas, és egy igazgatóról is kiderül, hogy sorozatgyilkos. A tökfejű kisgyerek pedig tutira visszatér majd az álmodban kísérteni, akinek egyetlen fontos üzenete van: ha egy gyerek bekopogtat csokiért, jobban teszi az ember, ha ad neki!

Hubie, a halloween hőse (2020)

Ki ne hagyd ezt a filmet! Vannak benne parás részek, de annyira poénos, hogy lefordulsz tőle a kanapéról egyenes a csokitálba. Adam Sandler óriásit alakít ebben a horror vígjátékban, ami Halloween éjszakáján játszódik a massachusettsi Salemben, és a flúgos főszereplő hirtelen egy valódi gyilkossági nyomozás kellős közepén találja magát.

Boszorkányok (1990, 2020)

Szereted a boszikat? Akkor imádni fogod a Boszorkányokat, aminek van egy 1990-es eredetije Anjelica Hustonnal, meg egy 2020-as Anne Hathaway-jel. Mindketten zseniálisan alakítják a Nagy Főboszorkányt! Roald Dahl könyv alapján készült film egy kisgyerekről szól, aki boszorkányok közé keveredik, és meg kell fékeznie őket. Szórakoztató történet, sok-sok látványos elemmel!

Tűnj el! (2017)

Ezután a film után kétszer is meggondolja az ember, elmenjen-e a pasija/csaja szüleihez látogatóba! Jordan Peele Oscar-díjas filmje egy színesbőrű férfiről szól, aki rájön, hogy a barátnője családjának sötét titkára és baljós „családi vállalkozására”. Figyeld meg, már a trailertől megfagy a vér az ereidben!

Mi (2019)

Jordan Peele brutálisan jó horrorokat tud gyártani, ez bizonyítja a második filmje, a Mi, ami egy helyes kis családról szól, akik váratlanul szembetalálják magukat… önmagukkal. A vérszomjas, sötét változatukkal. Megkezdődik a harc az életben maradásért, meg a sorban állás a mosdóért, annyira parás a film!

Örökség (2018)

Toni Collette szokásához híven istenien játszik! Ezúttal egy anya szerepébe bújt, akinek meghal az imádott édesanyja, aki bizony nem kevés sötét titkot őrzött. Miközben egyre több dolgot derít ki anyja múltjáról, egyre hideglelősebb dolgok történnek vele és a lányával, mígnem kiderül, miféle örökséget hordoz a család.

A gyászoló asszony átka (2019)

Annyira para a halott anya szelleméről szóló film, hogy csak lámpa mellett mersz majd aludni! A sztori egy mexikói népmesét elevenít fel egy dühös szellemről, aki féltékenységi rohamában megölte a saját gyerekeit, ezért az élők csemetéire vadászik. Végül a 70-es években egy szociális munkásnak kell szembesülnie azzal: igazak a gyilkos szellemasszonyról szóló legendák.

A fekete telefon (2021)

Kegyetlenül hátborzongató! Minimum gyertyafény mellett érdemes nézni, máskülönben reggelre megőszül az ember. Stephen King fiának, Joe Hillnek a novelláján alapuló A fekete telefon durván sokkolja a nézőt. Az ördögmaszkot viselő Ethan Hawke félelmetesen jól játssza az emberrablót, aki tizenéves fiúkat rabol. Az áldozatokat egy sötét pincébe zárja, ahol egy titokzatos fekete telefon van a falon, és mikor megcsörren… életre kel a természetfeletti.

Annabelle

A háromrészes átkozott babáról szóló igaz történet minden idők egyik legjobb horror filmje lett, a műfaj egyik gyöngyszeme. Tökéletes halloweeni program a megnézése! Az első részben láthatjuk a házaspárt, akiket kísérteni kezd a babához csapódott démoni lény, a második részben megismerjük a „születését”, a harmadikban pedig kiszabadul Ed és Lorraine Warren házában, hogy garázdálkodhasson egy kicsit.